Ziraat Odalarından Organik Direniş!

Rize Ziraat Odalarından Organik Direniş!
Bu haber 2017-02-01 22:11:25 eklenmiş ve 890 kez görüntülenmiştir.

Doğu Karadeniz’de yıllardır toprakları öldüren, yağmur suyu ile karıştığı içme suyu kaynaklarını kirleterek kanser vakalarına neden olarak gösterilen Kimyasal Gübre’den kurtulup Organik Gübre’ye geçiş aşamasının yaşandığı dönemde bu uygulamayı üyeleri kanserden ölmesin diye desteklemesi beklenen Ziraat Odaları aksine bir direniş göstermeye başladı.

Yıllardır insanımızı öldürdüğü iddia edilen kimyasal gübreye karşı seslerini çıkarmayan ve açıklama yapmayan Ziraat Odalarının organik gübreye karşı neden direnç gösterdikleri anlaşılamıyor. Ziraat Odalarının bu direnişi üretici tarafından asla affedilmeyeceği belirtildi.

 Ardeşen Ziraat Odası Başkanı Turhan Kabaoğlu`nun ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya Rize Ziraat odası başkanı Nevzat Paliç, Pazar Ziraat Odası Başkanı Nurettin İnce, Çayeli Ziraat Odası Başkanı Mustafa Demirci, Çamlıhemşin Ziraat Odası Başkanı Kemal Kestioğlu, Fındıklı Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Özsoy, Arhavi Ziraat Odası Başkanı Şükrü Bayraktaroğlu, Hopa Ziraat Odası Başkanı İhsan Seber katıldı. Gerçekleşen toplantıda ortak kararlar alan heyet şu açıklamayı yaptı.

“2017 Üretim yılı kısmi organiğe geçiş kaldırılsın. Üretici çayda kullanılmakta olan 25-5-10 kimyasal gübreyi temin etmişlerdir.hatta bir çok üretici ücretini yatırıp fişini almış ve kısmen de üreticiler gübresini teslim almışlardır. Kısmi uygulama yapılacak oluşu nedeniyle bu bölgedeki üreticilerimiz kendilerine ayrımcılık yapıldığını düşünmektedir.

2018 yaş çay döneminde tümüyle organiğe geçilirse ürün kaybı mutlaka karşılanmalıdır.2018 yılına hazırlık,2017 yılı çay döneminde her bölgede eğitim amaçlı deneme bahçeleri kurulması ve bölge ziraat odalarınca takip edilmesi. Bu aşamada hangi gübrenin ve ne şekilde kullanılacağı hususunun tarım bakanlığınca tespit edilmesi formülünün açıklaması ve gerekirse numunelerin kontrol edilmesi. Bakanlık tarafından çay ile ilgili yapılacak olan her çalışmaya üretici temsilcisi olan ziraat odası başkanlarının da katılımının sağlanması. Bölgemizde sözleşmeli organik tarım yapan çay üreticilerimizin memnuniyeti aldığı verimden değil ,uygulanan fiyat politikasındandır.Organiğe karşı değiliz.Kısmi geçişe karşıyız.” 

http://www.rizehaber.org/Haber/Ziraat-Odalarindan-Organik-Direnis-7744.html

,

ETİKETLER : Rize Ziraat Organik Gübre.
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SAĞLIK haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur