Bu haber 2021-01-22 14:44:54 eklenmiş ve 689 kez görüntülenmiştir.
Güneysu Kur'an Hâfızları Eğitim ve Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Adem Erkan, “Kur’an-ı Kerim nasıl şifa oluyorsa, hafızlarımız da çevresindeki insanların manevi sıkıntılarının dinmesine yardımcı olmalıdır.” dedi.

GÜNHAFDER koordinesinde düzenlenen çevrimiçi eğitim programı kapsamında hafızlık eğitimi alan öğrencilerle buluşan Erkan, "İnsanlık olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Sizler bu zor süreçte hafızlık eğitimine devam ediyorsunuz. Fakat olan da hayır vardır deyip önümüze bakmak zorundayız. Bu günleri fırsatlara dönüştürmeliyiz." dedi.

"Hafızlık, Kur’an’ı ezberlemenin yanında manasını anlamayı ve gereğince amel etmeyi gerektirir"

Kur’an-ı Kerim’i hayatımızda uygulamanın önemine değinen Erkan, ”Hani Kur’an kendisi için nasıl şifa diyorsa sizde çevrenizdeki insanların manevi sıkıntılarını gideren dindiren etrafına şifa dağıtan insanlar olmalısınız.  Kur’an-ı Kerim-i ezberlemiş olmamız ezbere bilmemiz sorumluluklarımızı yerine getirmemize yetmez. Ezberlediğimiz Kur’an-ı Kerim’i anlamaya çalışmak ezberlediğimiz Kur’an-ı Kerim’i yaşamak hayatta yaşanılır kılmak her birimizin önceliği görevi ve vazifesi olmalıdır. ”dedi.

Hafızlık hocaları ile hafızlık öğrencilerine ve ailelerine bazı tavsiyelerde bulunan Erkan, şöyle devam etti:

"Bir İmam Hatip olarak hafızlık hocalarımdan ricam; hafızlarımıza kadim kültürümüzde olduğu gibi Karabaş Tecvidini ezberletelim ki; Kur’an-ı Kerim’i tecvid kaidelerine göre daha güzel okusunlar ve ömür boyu önemli bilgileri unutmasınlar.

Bir baba olarak hafız kardeşlerimin ailelerinden istirhamım; çocuklarınızı sevin ve onlara güvenin. Onlara sevginizi öperek, koklayarak, sarılarak ve onlarla zaman geçirerek gösterin. Fakat sevginizi onlar uyurken göstermeyin. Korkmayın, sevgiden çocuklar şımarmazlar. Fakat sevgisizlik ve ilgisizlikten çiçekler bile solar.

Bir hafız olarak hafız kardeşlerime tavsiyem; kendinize hedefler belirleyin. Hedefleriniz doğrultusunda hayaller kurun, okumalar yapın ve araştırın. Sizler yarın söz sahibi olacaksınız. Onun için bu günlerden hedefinizi belirlemelisiniz. Ne olursanız olun, hafız olduğunuzu asla unutmayın. Hafız olmak demek sadece Kur’an’ın metnini ezberlemek değildir; manasını anlamayı ve muhtevasına vakıf olup gereğince amel etmeyi de unutmamalıyız."

Sosyal Hesaplarımız
 GunhafderRizeFacebook
 @GunhafderTwitter
 GUNHAFDERYoutube
Günhafder
GÜNEYSU KURAN HAFIZLARI EĞİTİM VE KÜLTÜR DERNEĞİ 1.OLAĞAN KONGRESİNİ YAPTI
1.OLAĞAN GENEL KURUL DUYURUSU
HAFIZ MURAT PEÇE DİB UZMAN YARDIMCILIĞINA ATANDI
MURAT PEÇE HOCAMIZA MİSAFİR OLDUK
GÜNEYSUDA HOCALARIMIZLA HASBİHAL ETTİK


ETİKETLER : a b c ç d e r u l ş z w Q t
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer DİNİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur