KÖKSAL TOPTAN İYİ PARTİ RİZE MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI OLDU...


Bu haber 2023-03-12 19:48:05 eklenmiş ve 228 kez görüntülenmiştir.

Rize’nin deneyimli siyasetçilerinden Köksal Toptan, İYİ Parti Rize Milletvekili aday adaylığını açıkladı.

 

Rize’nin Eski Siyasetçilerinden  Demokrat Parti Kökenli  Demokrat Parti geçmiş dönem il başkanı Köksal Toptan İYİ Parti’den  Rize Milletvekili aday adaylığını açıkladı.

 

Rize İYİ Parti İl başkanlığında aday adaylığını açıklayan koksal Toptan, adaylığını açıkladığı toplantıda Partililere ve basın mensuplarına seslendi  Toptan  konuşmasına  siyasete neden dönüş yaptığını anlatarak başladı.

Koksal Toptan,  Zaman zaman Rize’ye gelince bayramlarda düğünlerde gelip gidiyordum, vatandaşlar sokakta bana Koksal başkan Allah aşkına gel Rize’den aday ol,  Rize’de sana ihtiyacımız var siyasi parti önemli değil hangi partiden aday olursan ol, bir iki sene zarfında bu laflar gitgide gitgide çoğaldığından, dolayı bende tekrar siyasete dönmeyi, dünya görüşüme yakın olan, Meral Akşener’le eskiden siyaset yaptığımdan  kendini yiyi tanıdığım için kendisinin bir yüreğinin Ana yüreği olduğu için Rize’ye bu  İYİ  Partiden ene iyi bir şekilde hizmet vereceğimi bildiğim için ve İYİ Parti  kadrolarının  pırıl pırıl iyi insanlar olduğu için geldim, İYİ Partiden  elimi taşın altına değil gövdemi taşın altına koymaya geldim arkadaşlar.

Köksal Toptan, Partili Cumhurbaşkanlık sistemi bu ucube sistem  ülkemizi kötü pozisyonlara getirtti. Bu sistemden kurtulmak için  önemli bir neden, gün birlik ve beraberlik günüdür gün bu sistemi değiştirme günüdür. Gün hep birlikte hareket etme günüdür. Onun için buradayım dedi

Koksal toptan Konuşmasında, Değerli hemşerilerim Rize’nin sorunlarını biliyorum ben dışarıda  iş adamlığı yaparken Rize’yi takıp ediyordum, Rize’den beni çök aryanlar oldu. İşe koyduklarımda oldu, Rize’nin sorunlarını çok iyi bildiğim için hiç sizi fazla yormadan sadece başlıklar halında anlatacağım  1. işsizlik sorunu Önemli, genç üniversiteli gençlerden dün akşam buluştum sordum dedim ki siz ne bekliyorsunuz,  İYİ Parti olarak bizden ne bekliyorsunuz  gençler , İş dediler,

Ben halbuki onlardan İyi bir yaşam alanı Spor, kültürel  aktiviteler tiyatro gibi buttur şeyler beklerken Gençler İş dediler.

 Onun için geçmişte bu ilde siyaset yaptım rahmetli Nihat Mete’yle Allah rahmet etsin yattığı yerler nur olsun geçmişte 10 bin kişiyi işe koyduk,

Rahmetti Mesut yılmaz 98 yılında değerli başbakanımız 5000  bin Kişiyi  işe koydu eyer Ogün biz Doğruyol partisi olarak,

Mesut Yılmaz Anavatan Partisi olarak  10 beş bin kişiyi işe koymasaydık şimdi Rize’nin ekonomisi yerlerdeydi, şuanda Rize’nin ekonomisi emekli maaşlarıyla ayağa duruyor.

Tekrar Rize’miz bizi teveccüh eder benim partim genç dinamik başkanlarım ilçe başkanlarım beni değerlendirip aday ederlerse o işin uzmanı benim işsizlik sorununu başta çözeceğime siz söz veriyorum.

ÇAYKUR’da  mevsimlik işçi çalışan kardeşlerimiz kadro bekliyor bu soranları biliyorum çözülmesi lazım ÇAYKUR’u iyi biliyorum Allah nasip eder partim beni milletvekili eder  hepsine vakıfım bu sorunları iyi  Parti olarak çözeceğiz, millet irtifakı olarak çözeceğiz.Hiç kimse merak etmesin ,

 

ÇAYKANUNU diye bir kanun çıkardılar, üretici o kanunda yok ben televizyonlara bağlandım muhalefetlik ettim dedim ki siz ne yapıyorsunuz böyle bir kanun olur mu?  ÇAYKUR içinde yok çay üreticisi içinde yok çay kanunu çıkartıyorsunuz, eyer iktidar olduğumuz zaman , hiçte şüphem yok ÇAYKUR’un menfaatine çay müstahsilinin  menfaatine çay kanununu tekrar gündeme getirip yeniden teşkilatlarımızla  beraber  sivil toplum örgütleriyle beraber Çaykuru’da  yanımıza alarak o kanunu tekrar çıkaracağız, hiç şüpheniz olmasın .

Rize’nin Eğitim sorunu,

Rize’mizin önemli olan  eğitim sorunu var,  bakın Eğitimde  Rize iller arasına 70. Sıradayız bunu biliyoruz, liyakatli kadrolarla  eğitimimizi tekrar ayağa kaldırıp ilk 10’e  Rize’mizi getirmemiz lazım, bakın Rize ye Doktorlarımız geliyor çocuklarının eğitimi nedeniyle  bürokratlar buraya fazla durmuyor bir yıl durup Rize’den ayrılıyorlar.

Rize’de Eğitime önem vererek kalitesini  yükselterek gelen bürokratları Rize de saklamak zorundayız, onun için biran evvel iktidarımızda eğitimi  tekrar iller arasında ilk 10’a getireceğimize söz eriyoruz size.

Rize’nin Turizmi ve Kültürel  faaliyetlerindeki  sorunları biliyoruz, bakın Rize’de bir kültür merkezimiz ver  içinde kültür hariç her şey var , Pide var  lahmacun var pantolon ne  arasan var her şey var  ama kültür yok, turizm yok  Rize’de bir kültür merkezi ver adi var kendi yok, tekrar Rize’de kültürü ve turizmi ayağa kaldıracağız,

  Rize’nin su sıkıntısı var  1990 yıllarında rahmetti  Memiş Ali Usta belediye başkanıyken biz değerli ortağımız o zaman CHP il başkanı değerli Allah rahmet eylesin, Rasim Öncüler  vardı, Haydar Kulaksız ,

Mehmet  Aslan Kaya vardı onlarla beraber Andon suyu projesini yaptık, bağladık ve yedek su bıraktık, Ortada  şaban deresi diye bir su bıraktık ki  o zaman özlem bay varı Malatya’lı   iller bankası  genel müdürü yardımcısı dedi ki 20-30 yıl sonra nüfuz artışına göre Rize’de su sıkıntısı olur, bunu ihtiyaca göre bağlanması üzere bırakıyoruz  ama gelin gördük ki  Andon’un başına HES yapmışlar bütün akar suları HES’ bağlamışlar şimdi Rize susuzluk çekiyor, geldiğimiz zaman su sıkıntısı sorununu çözeceğimize de söz veriyorum.

 

Değerli arkadaşlar sizin vaktınızı almamak istiyorum bütün sorunlara vakıfım geçmişte yaptım  siyasette bu ülkede bu memlekete çok hizmetim oldu, çok tecrübeli insanlarla yetişmişim tecrübeliyim biliyorum Ankara’yı da biliyorum Rize’yi da biliyorum.

 Eğer partim bana güvenir ’de beni aday ederse inanın yönetim kurulu üyelerimizi il başkanımızı ilçe başkanlarımızı asla mahcup etmeyeceğim bana verdiği desteği onlara anasının Aksüt’ü gibi helal olsun.

Size söz veriyorum Türkiye iyi olacak size söz veriyorum Rize’miz iyi olacak.

Dun Doğruyol’daydım  bugün iyi yoldayım  liderimiz tecrübeli yetişmiş devlet kademelerinde yetişmiş iyilerin partisinde olmaktan onur duyuyorum, guru duyuyorum, şeref duyuyorum, bu ocakta hizmetçilik yapmakta ben Rize’de millet vekili olmaya değil hizmet etmeye geliyorum.

 Gençlerim rahat olsun, üniversiteli gençlerim rahat olsun , biliyorum benim üniversiteli gençlerim sidi elinde kapı kapı iş bulamayınca babasını karşısında nasıl mahcup olduğunu çok iyi biliyorum , 25 yaşına kadar okul okumuş, gençler teşke Üniversite okumasıydım da  marangoz olsaydım güvenlik görevlisi olsaydım  gençleri Eğitim’den soğuttular onun için hep bunlarla olacağız üniversiteyle beraber olacağız bilim adamlarıyla birlikte olacağız hiç merak etmesin.

Rizelim sağlık sorununu çok iyi biliyorum baş ayda cumhurbaşkanının ilinde beş ayda eyittim hasta hanesinde baş hekim atayamayan bir yönetim Rize’yi yönetiyor., arkadaşlar beş ay Cumhurbaşkanı’na da yazık ediyorlar onu niçin, bu ucube sistemden kurtulmak zorundayız. 5 ayda bir eğitim hasta hanesinde bir baş hekim atanmaz mı? Allah aşkına yahu ama Allahlın izniyle Millet ittifakıyla iyi partinin iktidarıyla bu sorunları çözeceğimize inanıyorum. Değerli arkadaşlar bana inanın, bana güvenin ,ben partime inandım ben partime güvendim partimde bene inanırsa güvenirse her şeyimle varım. Buruya gelerek sizler  beni onurlandırdınız, şeref verdiniz hepinize saygılar sevgiler diyorum Allaha emanet olun, hepinizi Allaha emanet ediyorum .dedi.

 

ETİKETLER : a s d e r f t g y h j k l p ğ ü b c a w m ö ş
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur