Şike için suç duyurusu...

TFF 1`inci Lig ekibi Çaykur Rizespor`un Kulüp Başkanı Metin Kalkavan, geçen sezonun son haftasında oynanan Trabzonspor - Bursaspor maçı için, her iki takımdan 3-4 futbolcu ve bazı menajerler hakkında şike iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.
Bu haber 2017-07-10 15:58:50 eklenmiş ve 798 kez görüntülenmiştir.

Trabzonspor ve Bursaspor arasında oynanan maçla ilgili değerlendirmelerde bulunan Kalkavan, şunları söyledi: "Trabzon ve Rize şehirleri arasında düşmanlık yaratma derdimiz yok. Trabzon - Rize dostluğu ebedidir. Spordaki olaylar dostlukları etkilemez. Bir çok dostumuz var. Bir çok Trabzonlu dostumuz üzüntülerini iletti. Sportif manada Trabzonspor`un performansı yüzünden söylenmiştir. Trabzon yönetimine bazı şeyler ilettik. Ama bugüne kadar gerçekleşmedi. Trabzonsporlu ve Bursasporlu bir kaç futbolcu ve menajer ile ilgili hukuki başvurumuzu yapacağız.

Türk futbolu adına bazı şeylerin ayıklanması lazım. Hukuk, yargı karar verecek. Çok net olarak bizim tespitimiz var. Yargı bunu aydınlatacaktır. İki takımdan belli futbolcular var. Şikayetimizi yapacağız. Bu bizim hakkımız. Futbolcuların yaptıkları ahlaki değil. Davamızı kişisel bazda açacağız. Her ne sebepten olursa olsun doğru yapmadıklarına ve kirli olduklarına inanıyoruz. Bu kişilerin içerisinde menajerde var. Bugün savcılıkla konuştuk. Varsa gereği yapılacaktır." 

"FUTBOL TEMİZ, KİRLETEN İNSANLAR" 

Üst ligden alt lig düşmenin kendilerine 10 milyon euro zararı olduğuna dikkat çeken Kalkavan, "Düşmemizin büyük zararı oldu. Çok büyük dostlukları, geçmişi düzeltme şansını kaçırdık. Türk futbolu adına bunu yapmak zorundayız. Şikayetçi olacağız. 3-4 kişi hakkında ve menajerler konusunda başvurumuzu yapacağız. Bizim inancımız bu işte parmakları olduğu. Bizim sorgulama hakkımızı engelleyemez. Yargı sonucunda temiz çıkarlarsa özür dileriz.

Burada ne Trabzonspor ne de Bursaspor muhataptır. Biz hukuki hakkımızı kullanacağız.Futbolu çirkinleştiren insanlar var. İçinde olan yönetici olarak alt liglerde neler olduğunu duyunca üzülüyorum. Futbol çok temiz, kirleten insanlar. O insanlar halen var mı? Var. Bu kadar paraların döndüğü yerde sıfırlamak mümkün değil" dedi. Kalkavan, Trabzonspor kulübü ile dostluklarının bittiğini de belirterek, Trabzonspor`dan bu yönetimin bedava da olsa vereceği oyuncuyu dahi almayacaklarını ve sportif ilişkileri buzdolabına kaldırdıklarını ifade ederek açıklamalarını tamamladı.

rizehaber
 

ETİKETLER : Şike için suç duyurusu Metin Kalkavan Çaykur Rizespor rİZEHABER Güneysu haber
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SPOR haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur