Canlı Yayında primleri açıkladı!

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, canlı yayında çok çarpıcı açıklamalar yaptı. Demirören, "1 lira prim almadım" diyen Burak Yılmaz için, "467 bin TL prim aldı, dekontları bende" dedi.
Bu haber 2016-10-14 00:29:53 eklenmiş ve 706 kez görüntülenmiştir.

TÜRKİYE Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, A Spor'da Haber Müdürü Serkan Korkmaz'ın sorularını yanıtladı.

Yıldırım Demirören'in açıklamalarından önemli bölümler şöyle:

"Kamuoyunun kavga yaratma isteğinden çok, ben tamamen gerçekleri söyleyeceğim. Herkes bunu bilsin!"

"Futbolu iyi bilen ve çok tecrübe kazanmış bir insanım. Bizler iş yapmayı tercih ettik, konuşmayı değil!"

"Federasyonun başarısı, milli takımın başarısına endeksleniyor. Bu doğru değil. Biz idari pozisyondayız."

"Süper Lig yayın ihalesi için 6 tane önemli aktör var. Benim beklentim 600 milyon Dolar civarında bir rakam..."

"Türkiye'deki futbol kafasının özel idareye alışması lazım. Ben yayın ihalesini Kulüpler Birliği'nin yapması gerektiğini düşünüyorum ancak ihale sürecinin kavgaya dönüşmemesi lazım."

'14 yabancı kuralı faydalı oldu'

"Kulüplerden aldığım geri dönüşlere göre 14 yabancı kuralı oldukça faydalı oldu. Gençlerimiz yurtdışına transfer olmaya başladı. Bu kural olmadan önce yabancı futbolcu ortalaması 5.5'tu, şimdi ise 6.5... Sadece bir oyuncu artmış."

'En büyük tehlike 1. Lig'de'

"Öncelikli hedefimiz kulüplerimizin borçsuz şekilde yönetilerek, gelirleri kadar harcama yapmaları. Tehlike devam ediyor, hala bitmedi. Bunun dışında epey toparlanan 
Süper Lig kulüplerimiz var. En büyük tehlike 1. Lig'de... Maalesef 1. Lig'de belli takımların puanlarını sildik. Süper Lig kulüplerimiz şartlarını yerine getirerek bundan kıl payı kurtuldular. Süper Lig'de kulüpler arasında mali dengesizlik çok fazla. Bunu düzeltmemiz gerekiyor."

'İstemediğimiz o taraftar kitlesi artık gelmiyor'

"Baktığınız vakit 3 sezonda seyirci ortalaması her sezon artıyor. Seyirci sayımız maç başına 6 bin küsürlerden 9 bin küsürlere çıkmaya başladı. İstemediğimiz o taraftar kitlesi artık stada gelmiyor."

'Yayınlanmayan maçların parasını ödedik'

"Kulüplerimiz çok dikkatli olmalı. Her kulüp şampiyonluk ve başarı ister. Kulüp başkanlarımız mali açıdan başarılı olmanın farkına vardı. "Bu haftaya kadar 1. Lig yayınlanmamasına rağmen, kulüplerimize yayın gelirlerini biz ödedik. Yayınlanmayan maçların yayın gelirlerini ödedik. Herkesin bunu bilmesi gerek.Kamuoyunda TFF kredi kullanıyor diye bir algı var. Aksine biz aldığımız TFF kredi kullanıyordu. Bugün nakdi 100 milyon civarında döndürür hale geldik. Bilerek konuşmak lazım."

"Hepimizin ailesi var, herkesin ne yaşadığını ben biliyorum. Onu da inşallah ileride kitaplarımda anlatırım. Kulüp başkanları camialarını koruma adına konuşuyor. Ben de kulüp başkanıyken konuştum, hatalarımdan ders çıkarttım. Birlik beraberliğimizi nasıl Yenikapı'da sağladık, futbolda da sağlamamız gerekiyor. Yöneticiler aldıkları cezaları kendileri ödüyor."

'Avrupa'da kupa finali yapabiliriz'

"Ziraat Türkiye Kupası'nda şampiyon olana 5 milyon Euro veriyoruz. Gelecek sezon Türkiye Kupası finalini Türklerin yoğun olduğu bir Avrupa ülkesinde yapmak istiyoruz."

"Portekiz gruptan 3 beraberlik ile Euro 2016'da yoluna devam etti. Biz de şansa turnuvaya katıldık ama Portekiz olayı hiç konuşulmadı."

'Prim neden şimdi tartışılıyor?'

"Geçen Avrupa Şampiyonası'nda gelen paranın yüzde 30'u havuza atıyoruz. Yüzde 70'ini de dağıtıyorduk. Biz arkadaşlara 500 bin TL prim verdik. Ha tartışılır fazladır, azdır. Bu ülkede teknik heyete 15 milyon Euro prim verildi. Ekim ayında primlerin kime ne kadar verildiği, miktarı belliyken, bugün primler neden tartışılıyor? Prim başarının bir ödülü. Bu bir ödül. Herşeyi tartışmak alışkanlık haline gelmiş. Milli oyuncuya prim vermeyelim ozaman."

"Biz hayatımızda 3 defa şampiyonaya gittik. Prim vermiyor dediğimiz adamlar her sene turnuvadalar. Milli Takım'dan herkes şampiyonluk bekliyor. EURO2016'ya gidiyoruz, şampiyon ol. Durun bi. Takım yaratmak, şampiyon olmak zaman ister. Sadece şampiyonluğa odaklanmak yanlış."

'Herkes haddini bilsin'

"Kamuoyu kimin ne kadar aldığını biliyordu. Neyi tartışıyoruz. Bunlar tehlikeli oyunlar. Biz bunu yapanları biliyoruz.Herkes haddini bilecek. Algı operasyonu yapanlar karşısında hem beni hem de bizim gücümüzü bulurlar. 15 Temmuzda çektik bunun acısını. Bizde prim olayı sorun olmaz. Herkes ne kadar aldığını bilir, önceden bellidir."

'Burak Yılmaz oynadığı maçların primini aldı'

"Benim kaptanım prim için kavga etmez. Takım kaptanı, kaptan olarak hocamızla konuşabilir. Konuştuğu yer yanlıştı. Seyircilerin önünde, antrenman sahasında.Burak Yılmaz son iki maçın primini almadı, çünkü oynamadı. Oynadığı maçların da primini aldı. Dekontları var. Futbolcular bilmeden bazı organizasyonlara alet oldular. Maalesef. Artık maç maç primler kesinlikle olmayacak."

'İstifa söz konusu olmadı'

"Fatih Terim'le ilgili bir istifa konusu olmadı. Hocamızı 3 kez gönderdik, 4 kez geri getirdik. O kadar değerli! Fatih Hoca çok nazik bir insan. Yola beraber devam edip etmeme ile ilgili konuşmak istedi, biz de devam ettik."

 

'Her türlü fikre açığız ama...'

"Mühim olan her türlü fikre açığız ama direkt eleştiri, direkt Ahmet gitsin, o gitsin... Bu çözüm değil ki! Belli şeyleri artık belli bir saygı çerçevesinde yapalım. Aynı şeyleri söylemek istemiyorum. Mesajı alanlar almıştır."

Arda Turan konusu

'Hayırlı olsun, dedim'

"Olayları teknik ve idari olarak ayırmamız lazım. Bizim hocamızla idari yaptığımız mevzularımız var. Altyapılarla, okullarla ilgili... Teknik olaylarla ben hayatım boyunca ilgilenmedim. Kulüp döneminde bile... Bir futbolcunun oynayıp oynamaması başkanın işi değildir. Buna teknik hocamız karar verir. Arda, 6 ay Barcelona'da oynamadığı zaman milli takıma alındı. Hocamız nezaketen basına açıklamadan 5 dakika evvel bana listeyi gönderir. Bunda da gönderdi listeyi. Ben de 'Hayırlı olsun' dedim. Arda'yı soruyorsunuz ama Arda ile beraber Selçuk da Burak da Hakan da alınmadı. Şu an milli takım öyle bir hale geldi ki... Arda ve milli takım... Dünyanın hiçbir yerinde bir oyuncu alınmadı diye bu kadar tartışılmaz. Burada bir sorun yoktu. Teknik olarak hocamız almak istemedi. Saygımız var. Bu karar bizi ilgilendirmez. Biz idari olarak bakarız. İdari bir şey olsa hocamız bizimle bunu paylaşırdı. Basında yazılanlar gerçekler değil."

'Kusura bakmayın, mı diyeceğiz?'

"Yönetim olarak oyuncularımızı arayıp 'Kusura bakmayın, hocamız sizi kadroya almadı' mı diyeceğiz, ne diyeceğiz? Söyleyin de bilelim. Bu hocanın arkasından iş çevirmek olur."

'Fatih Hoca bunu yapmaz'

"Fatih hoca dönüp de kızdım diye bir futbolcuyu almamazlık etmez. Burası milli takım... Fatih Hoca bunu yapmaz. Benim gerçeklerim insanları tatmin etmeyebilir ama maalesef öyle."

'Oyunun farkındayız'

"Yapılan oyunun farkındayız. Bazı kişileri algı operasyonu yapıyor. Siyasette beceremediler futboldan deniyorlar. Burada gözü olan çok insan vardır. Futbolla oynayarak belli karışımlar yapmak..."

'Fatih Hoca'nın mukavelesi yeni ortaya çıkmış bir şey değil'

"Fatih Terim'in sözleşmesinin basına sızdırılması bizim tarafımızdan çok manidar bulundu. 2013 senesinde bu mukavale sayfa sayfa gazetelerde çıktı. Bu yeni ortaya çıkmış bir şey değil. Şimdi federasyon bilerek sızdırmış gibi bir algı yaratılıyor. Fatih Hoca gibi bir hoca... Vergisini ödemiş, gizli hiçbir şey yok. Bu sözleşmeyi biz niye sızdıralım ki? Milli maçtan önce bana ne artısı olacak? Bizim hocamızla ayrı bir dostluğumuz var. Bu birlik beraberlik herkesi rahatsız etti. Hocaya ve takıma zarar vermek için yapılan şeyler bunlar. Bütün spor yorumcuların hepsi bunun 2013 yılında sayfa sayfa yayınlandığını biliyordu. Ellerine ne geçecek, kimin ne oyunları var? Kim buralara göz dikerek Türkiye'yi siyasette değil de futbolda karıştırmak istiyor? Dikkat edelim. Dikkat, dikkat dikkat..."

"Hocamız bize rapor veriyor ama takımla ilgili değil. Yapılması gereken tesislerle ilgili, altyapılarla ilgili rapor veriyor. Türkiye'de hiçbir hocanın başkana yazılı rapor verdiğini düşünmüyorum."

'Arda, Avrupa Şampiyonası'nda başarılı mıydı?'

"Avrupa Şampiyonası'nda Arda başarılı mıydı? Değildi... Daha neyi konuşuyoruz? Milli takım kimsenin tapulu malı değil. Değişiklikler olacak. Radikal değişikliklere de hazır olmamız gerekir. Hocamız Arda'yı Kosova maçında çağıracak mı, çağırmayacak mı bilmiyorum. İnşallah çağırır."

ETİKETLER : Millitakım tff futbol spor
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SPOR haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur