Okul etkinlikleri ‘Sağlıklı yaşam aracı’ eşliğinde sürüyor...

RİZE - Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı” kapsamında yapılan okul etkinlikleri Sağlıklı Yaşam Aracı eşliğinde tüm il genelinde devam etmektedir.
Bu haber 2018-04-21 14:38:13 eklenmiş ve 1218 kez görüntülenmiştir.

Rize İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığına bağlı Toplum Sağlığı Merkezleri tarafından Fındıklı Ahmet Şahinler İlkokulu, Sümer Köyü İlkokulu, Çayeli Çavuşoğlu Anaokulu, Büyükköy İlkokulu, Fikri Keçeli İlkokulu, Pazar Zübeyde Hanım Anaokulu, Pazar Kız Kulesi Mesleki ve Teknik Lisesi, Pazar Haberal Ortaokulu, Güneysu İMKB İlkokulu / Ortaoklu, Güneysu Anaokulu, İyidere Büyükçiftlik İlkokulu, Kalkandere Yolbaşı Ortaokulu, Hemşin Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik Sağlıklı Beslenme, Obezite, Diyabet, Ağız ve Diş Sağlığı, El Hijyeni, Fiziksel Aktivite, Kanser, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi, Gripten Korunma, Sigaranın Zararları konularında eğitim faaliyetleri yapıldı.

            Türkiye Okul Çağı Çocuklarında Büyümenin İzlenmesi (TOÇBİ) Projesi Araştırma Raporu’na göre Türkiye genelinde 6-10 yaş grubu çocukların %14,3’ü fazla kilolu, % 6,5’inin de obez olduğu saptanmıştır. Obezite görülme sıklığı erkeklerde %7,5, kızlarda %5,4 iken, fazla kilolu olma durumu erkeklerde %15,1, kızlarda %13,5’tir.

Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Ofisinin Avrupa Çocukluk Obezite Sürveyans Araştırması (WHO – European Childhood Obesity Surveillance Initiative- COSI) 2012/2013 öğretim yılı ülkemizin de içinde olduğu 21 ülke ile gerçekleştirilmiştir. Bu araştırmada ülkemiz verilerine göre 7-8 yaş grubundaki öğrencilerde; fazla kiloluluk %14,2, obezite %8,3 olarak bulunmuştur. Toplamda obez ve fazla kilolu çocukların oranı %22,5’tir (Kentsel: %24,2, Kırsal: %14,2). Ülkemizdeki bu güncel veriler çocukluk ve ergenlik döneminde fazla kiloluluk ve obezite sorunu olduğunu göstermektedir.

ETİKETLER : Rize İl sağlık
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SAĞLIK haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur