Rize İyidere Lojistik Merkezi Projesinin adi ver, kendisi yok!

CHP İSTANBUL MİLLETVEKİLİ MEHMET BEKAROĞLU’NUN RİZE İYİDERE LOJİSTİK MERKEZİ HAKKINDA BASIN AÇIKLAMASI “RİZE İYİDERE LOJİSTİK MERKEZİ PROJESİNİN ADI VAR, KENDİSİ YOK!”
Bu haber 2018-04-21 15:15:46 eklenmiş ve 842 kez görüntülenmiştir.

CHP İSTANBUL MİLLETVEKİLİ MEHMET BEKAROĞLU’NUN RİZE İYİDERE LOJİSTİK MERKEZİ HAKKINDA BASIN AÇIKLAMASI
“RİZE İYİDERE LOJİSTİK MERKEZİ PROJESİNİN ADI VAR, KENDİSİ YOK!”
Değerli Hemşerilerim;
2013 yılından bu yana gündemde tutulan Rize İyidere Lojistik Merkezi ya da diğer adıyla Doğu Karadeniz Endüstriyel Merkezi hakkında yapılan açıklamalar, gerçekte böyle bir proje olup olmadığı konusunda şüphe uyandırıyor. Rize ve Rizelilere Türkiye’nin en büyük yatırımı olarak lanse ediliyor, ama ortada henüz somut bir proje yok.
Konu ile ilgili Rize Milletvekili Hasan Karal değişik zamanlarda açıklamalarda bulunmuştur. 2014 yılında projenin Bakanlar Kurulu onayından geçtiğini, 2015 yılında proje için deniz dolgusu yapılacağını, 2016 yılında da projenin ihalesinin gerçekleştirildiğini duyurmuştur. Ne var ki bu süre içinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ya da başka bir devlet yetkilisi tarafından herhangi bir açıklama yapılmamıştır. Rize Milletvekili Karal, 2016 yılında yapıldığını iddia ettiği “naylon ihale” için firma ismi açıklamış, projenin bitirilme süresi, ihale bedeli hakkında çeşitli bilgiler vermiş, ancak bu durum resmi ağızlardan teyit edilememiştir. Aksine Başbakan Binali Yıldırım ihalenin yapıldığı iddia edilen 2016 yılından bir sene sonra, 2017 yılında Rize’de katıldığı bir açılışta Rize İyidere Lojistik Merkezi’ni yapılması planlanan işler arasına alınacağını dile getirmiştir. Ayrıca 2018 yılı bütçesi görüşülürken Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanına konuyla ilgili yönelttiğim soruya Sayın Bakan, Türkiye genelinde 5 tane lojistik merkezinin çalışmasının devam ettiği, Rize dahil 21 ilde lojistik merkezi kurulması planlandığı, etütlerinin yapıldığı yanıtını vermiştir. Ancak 2018 yılı Yatırım Programında Lojistik Merkezi Kurulması başlığında isimleri açık açık sayılan illerde lojistik merkezi kurulacağı ifade ediliyor, ne var ki bu illerin arasında Rize İyidere Lojistik Merkezi’nin ismi geçmiyor. 
Yıllardır Rize’nin sorunlarını gündeme getiren Rizeli bir milletvekili olarak bu dönemde TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Rize’nin yatırımlarını takip ediyorum. Bu projenin 2015, 2016, 2017 ve 2018 Yatırım Programlarında, Rize Valiliği 2018 Yatırım Programında ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın Yatırım Programında adı dahi geçmiyor. Hal böyleyken Karal, daha önce yapıldığı iddia edilen ihalenin iptal edildiğini duyurmuştur. Sanki ortada bir proje varmış gibi yeni ihale için de Ekim ya da Kasım 2018 tarihini işaret etmiştir. 
Bunların hiçbiri doğru değildir. Rize Milletvekili Karal’ın söyledikleri ile devlet makamlarındaki bilgiler aynı değildir. Yani şu an itibarıyla ihale edilen ya da henüz planlama aşamasında olan, kayıtlara geçmiş, bütçe ayrılmış böyle bir proje yoktur. Karal, her zaman ve her konuda olduğu gibi bu proje hakkında da Rizelileri aldatmaktadır.
Değerli Hemşerilerim,
Bu zat daha önce TBMM Genel Kurulu’nda mükerrer oy kullanmış, bendeniz de bunun sahtekârlık olduğunu söylemiştim. Rize Asliye Hukuk Mahkemesi, mükerrer oy kullanmanın kendisinin sahtekârlık olup olmadığına bakmaksızın, mükerrer oy kullanana “sahtekâr” dediğim için beni tazminat cezasına mahkûm etmiş, olayda adı geçen şahsa hakaret ettiğim iddiası ile de hakkımda fezleke düzenlemiştir. O nedenle artık sahtekârlık yapana “sahtekâr”, yalan söyleyene “yalancı” demiyorum.
Demiyorum ama çok açık ki bu zat siz Rize halkına yine doğruyu söylememekte, sizi yanıltmaktadır. 
Değerli Hemşerilerim,
Bu insanları artık tanıyın; ne yaptığını, ne yapmadığını görün. 15 yıldır Rizeli bir Başbakan/Cumhurbaşkanı var, ama bu beceriksiz siyasetçiler nedeniyle Rize’nin durumu ortada, ilimiz hala bir köy görünümündedir. 
Yapıcı muhalefet örneği sergileyerek Rize ve Rizelilerin yararına olan tüm projeleri destekledim; desteklemeye de devam edeceğim. Dahası projelerin bir an önce bitirilmesi için baskı oluşturmaya, bu amaçla Rize’de olup bitenleri Ankara’da TBMM ve Hükümet nezdinde dillendirmeye devam edeceğim. 
Sizi aldatmalarına, yalan söylemelerine izin vermeyeceğim. Bunları takip ve teşhir etmeye devam edeceğim. 
Saygılarımla. 19.04.2018

Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu
CHP İstanbul Milletvekili

ETİKETLER : CHP İstanbul Mehmet Bekaroğlu
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur