“Sayın Meral Akşener’in Cumhurbaşkanlığı adaylığını destekleme kararı aldık”

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Genel Merkez’deki makamında ağırladığı İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve heyeti ile görüştü. Uysal ve Akşener, bir saat süren görüşmenin ardından ortak bir basın açıklaması yaptılar.
Bu haber 2018-05-04 00:18:46 eklenmiş ve 932 kez görüntülenmiştir.

Sayın Genel Başkanım, çok değerli dava arkadaşlarım, kıymetli misafirler ve değerli basın mensupları, hepinizi saygıyla selamlıyorum.

“Hür seçimlerin mimarı” Demokrat Parti olarak 24 Haziran seçimlerini, hâkimiyetin yeniden millette tecelli edeceği bir dönüm noktası olarak görüyoruz.

Bu vesile ile inandığımız demokratik değerler, adalete olan inancımız, milletimize karşı sahip olduğumuz sorumluluk ve cumhuriyetin kurucu ilkelerine bağlılığımız gereği, 24 Haziran’ın, Türkiye’de en temel sorunlardan başlayarak topyekûn bir demokratik dönüşümün başlangıcı olduğunu düşünüyor, tarihe bir not düşmek kaygısıyla da beyan ediyoruz;

Demokrat Parti olarak, yetkili kurullarımızda, partili arkadaşlarımızla yaptığımız istişarelerin sonucunda ve demokrasiye inanmış partililerimizin taleplerini nazara alarak, İyi Parti’nin çok kıymetli Sayın Genel Başkanı Meral Akşener’in cumhurbaşkanlığı adaylığını milletimize ve devletimize hayırlı olması, iyi olması temennisi ile destekleme kararı almış bulunuyoruz.

Ayrıca dün gerçekleştirdiğimiz Genel İdare Kurulu toplantımızda, genel seçimlerde İyi Parti, Cumhuriyet Halk Partisi ve Saadet Partisi ile ittifak halinde ve seçimlere ittifak dahilinde İyi Parti ile birlikte girme kararı vermiş bulunuyoruz.

Sayın Akşener ile bağımız sadece tarihsel bir bağ değildir. Sayın cumhurbaşkanı adayımız ile bağımızı, kendilerinin de sıklıkla bahsettiği gibi yalnız kendilerinin geçmişte bu çatı altında siyaset yapmış olması ile açıklamak eksik olacaktır. Sayın Cumhurbaşkanı adayımız ile bağımız; demokrasiye, adalete ve milletimize olan inancımız, “herkes için adalet, herkes için demokrasi, herkes için zenginlik” anlayışımızdır.

 

 “Akşener ile Cumhurbaşkanlığı makamı; tarafsızlıkla, yalnız milletin menfaatine hareket edecek, cumhur sözde değil özde temsil edilecektir”Sayın Akşener’in cumhurbaşkanı seçilmesi ile inanıyoruz ki 72 yıllık bu gelenek, rahmetli Cumhurbaşkanımız, kurucumuz Celal Bayar’ın şahsında, Turgut Özal’ın şahsında, Süleyman Demirel’in şahsında olduğu gibi bir kez daha ilkeleri ile inancı ile cumhurbaşkanlığı makamında temsil edilecektir.

İnanıyoruz ki Sayın Akşener ile Cumhurbaşkanlığı makamı; tarafsızlıkla, yalnız milletin menfaatine hareket edecek, cumhur sözde değil özde temsil edilecektir.

Ülkemizin son 16 yılında, tek bir partinin iktidarı, bir tek kişinin şahsında yeniden kodlanmış, iktidarına evrilmiş, ülkenin bekası, hükümet edenlerin bekaları ile bir tutulmuş, iktidar mücadelesi millet ve vatan mücadelesinin önüne geçmiştir.

“Sayın Meral Akşener’in cumhurbaşkanlığı adaylığının,hayırlı olmasını diliyorum”

Bu vesileyle bugün burada ağırlamaktan onur duyduğumuz İyi Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’in cumhurbaşkanlığı adaylığının, tekrar hayırlı olmasını milletin önünde diliyorum. İnşallah burada büyük bir mücadele gücüyle bugüne gelinmiş olmayı çok değerli buluyorum ve bu noktada da kudret kapasitemizin eriştiği ölçekte Demokrat Partililer olarak sırtımızı dayadığımız bu büyük geçmişin bize verdiği kuvvetle ama yarınlara uzanan kollarımızla beraber bu mücadelede karınca kararınca destek olmak istiyoruz. İnşallah bu birlikteliğimiz hayrı aradığımız bu günde hayırlara vesile olacaktır, milletimizin yolunu açacaktır.

 

 

 

ETİKETLER : Demokrat Parti İYİ Parti Meral Akşener Gültekin Uysal
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur