Yaylalarda Aşırı betonlaşmanın Turizme Katısı yoktur…

Handüzü Yaylası Kültür Çevre ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği Yönetimi Rize Valisi Erdoğan Bektaş’ı ziyaret etti.
Bu haber 2018-05-05 14:09:51 eklenmiş ve 905 kez görüntülenmiştir.

Çevreyi tahrip etmeden Turizmden bizden kat be kat fazla kazanıyorlar.Yaylalarda Aşırı betonlaşmanın Turizme Katısı yoktur.

Handüzü Yaylası Kültür Çevre ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği Yönetimi Rize valisi sayın Erdoğan Bektaş’ı ziyaret etti. Ziyarete katılan dernek yönetiminden Ceyhun Kalender, Adem Kalender ve Ahmet Kalender, Handüzü Yaylasında bugüne kadar yaptıkları ve yapacakları çalışmalarla ilgili vali Aktaş’a bilgi verdi.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan dernek başkanı Ceyhun Kalender: “Son yıllarda yayla turizmin gelişmesine paralel olarak çevre sorunlarında da artış görülmektedir. Handüzü Yaylası Rize’ ye en yakın yaylalardan biridir. Dolayısıyla da en çok ziyaret edilen yerlerden biri olması kaçınılmazdır.

Yaylalar, diğer doğal varlıklarımız gibi toplumun ortak malıdır ve herkesin yaylalardan turizm amaçlı faydalanma hakkı vardır. Ancak çevrenin korunması da toplumun ortak amacı olmalıdır. Aynı zamanda aşırı betonlaşma kısa süreli ranta dönük olup, gerçek anlamda turizme de bir katkısı yoktur. Maalesef gerek resmi kurumlarda gerekse toplumda bu hassasiyeti göremiyoruz. Ayder ve Uzungöl!de durum ortada… Aynı durumun diğer yaylalarda da yaşanmasını istemiyoruz. Bu amaçla, turizm ve çevre konulu çok önemli projelere ihtiyaç vardır. Yoksa bu süreç Kaçkarların zirvesine otel yapılana kadar devam eder.” dedi.

Turizm ve çevre konularında da projeler hazırladıklarını söyleyen Kalender sözlerine şöyle devam etti:“ Yaylalarımız, dağlarımız, ormanlarımız ülkemizin akciğerleridir. Maddi ve manevi değerleri topluma yaşama sevinci verir. Ülkemiz bu değerlerle daha büyüktür. Bu konularda gelişmiş ülkelere bakmak lazım. Çevreyi tahrip etmeden turizmden bizden kat be kat fazla kazanıyorlar. Populist olmayan gerçekçi projeler yapmak lazım.”

 

ETİKETLER : Handüzü yaylası Güneysu Ceyhun Kalender Adem Kalender Ahmet Kalender
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer YEREL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur