Güneysu’da ‘Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü...

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında Güneysu Toplum Sağlığı Merkezi tarafından “Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü” düzenlendi.
Bu haber 2018-05-05 14:37:53 eklenmiş ve 896 kez görüntülenmiştir.

Güneysu Toplum Sağlığı Merkezi tarafından “Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü” düzenlendi.

 Obezite ile mücadele gerçekte pek çok hastalıkla mücadele demektir.Obezite, kalp-damar hastalıkları, yüksek tansiyon, şeker hastalığı, bazı kanser türleri, solunum sistemi hastalıkları, kas-iskelet sistemi hastalıkları gibi pek çok sağlık probleminin oluşmasına zemin hazırlamakta, hayat kalitesi ve süresini olumsuz yönde etkilemektedir. Bu sebeple obezite ile mücadele etmek ülkemizin geleceği için son derece önemlidir.

 Sağlıklı Yaşam Yürüyüşleri ile fiziksel aktivitenin öneminin vurgulanması, toplumsal bilinç oluşturulması, günlük hayata fiziksel aktiviteyi yerleştirme hedefine ulaşılması amaçlanmaktadır. Düzenli fiziksel aktivitenin sağlıklı kilonun sürdürülmesi, dayanıklılık, güç ve esnekliğin artmasındaki rolünün yanı sıra günümüz hastalıkları olarak kabul edilen kronik hastalıklara yakalanma riskini azalttığı açıkça bilinmektedir.

 Bu nedenle yetişkinlerin haftanın 5 (beş) günü en az 30 dakika orta şiddette fiziksel aktivite yapması önerilmektedir. 5-17 yaş grubu için ise kardiovasküler hastalıklar, diyabet, obezitenin önlenmesi, sağlıklı bir kas-iskelet sistemi gelişimi, anksiyete ve depresyon riskinin azaltılmasının sağlanmasında günde en az 60 dakika orta şiddette fiziksel aktivite yapılması gerekmektedir.

 Etkinlik; İlçe Kaymakamı Sayın Davut Düzgün, Belediye Başkanı Sayın Halil Turan, İlçe Emniyet Amiri Sayın Kemal Karatay, İlçe Jandarma Komutanı Sayın Osman Salih İnce, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Sayın Hikmet Yanık, KHGB Müdürü Sayın Erol Bıyık, Güneysu Tenzile Erdoğan İlçe Devlet Hastanesi Müdürü Sayın Fatih Öksüz, kamu kurum kuruluş personelleri, Toplum Sağlığı Merkezi personelleri ve halkın katılımıyla gerçekleşti.

 

ETİKETLER : Güneysu Rize İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Bakanlığı
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SAĞLIK haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur