“Yanında durduğumuz, taraf olduğumuz yer bu milletin ta kendisidir”

İyi Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener Demokrat Parti Genel merkezinde Genel Başkan Gültekin Uysal’lı ziyaret etti.
Bu haber 2018-05-05 15:56:11 eklenmiş ve 765 kez görüntülenmiştir.

İyi Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener Demokrat Parti Genel merkezinde Genel Başkan Gültekin Uysal’ı ziyaret etti. Ziyaret sonrası Akşener basın açıklamamsı yaptı yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

“Biraz evvel Sayın Genel Başkanıma dedim ki; buraya ikinci defa geliyorum, binayı çok iyi bilmiyorum ama binanın çatısı altında olan herkesi çok eskiden beri tanıyorum.

Burada, karşınızda cumhurbaşkanı adayı olarak çıkmama vesile olan, siyasi hayatımda çok büyük emeği, etkisi olan pek çok ağabeyim, kardeşim aramızda. Onların da üzerinde emeği olan Sayın Genel Başkanımın saydığı değerli, rahmetli, şükran duyduğumuz Demokrat Parti geleneğinin yapı taşlarının yanında kişisel olarak ve hepinizin çok değer verdiği rahmetli Alparslan Türkeş’i de anmak istiyorum. Allah onların mekanlarını cennet etsin.

Bugün içinde bulunduğumuz şartları, hazırlayan biz değiliz. Türkiye’de önce partili başkanlık sistemini öneren biz değiliz. Bunu referanduma götüren biz değiliz. Referandumdan sonra nasıl olduğu belli olamayan bir sonuçla karşılaşmasının müsebbibi biz değiliz. Bugün erken seçim kararıyla kendileri tarafından alınan bu baskın seçim kararının müsebbibi biz değiliz. Ama biz bir şeyin tarafıyız ve bir şeyin karşısındayız. Taraf olduğumuz yer; Sayın Uysal’ın söylediği gibi demokrasidir, şerhsiz, şüphesiz amasız ancaksız adaletin, demokrasinin ve hukukun üstünlüğüdür, bireysel özgürlükler ve bireylerin hakları, hukuklarıdır. Yanında durduğumuz, taraf olduğumuz yer bu milletin ta kendisidir. Bu milleti bendensin onlardansın diye bölen bir zihniyetin de karşısında durduğumuzu ifade etmek isterim.

“Biz iki kardeş partiyiz. Beni en iyi onlar anladılar”

Bugün Demokrat Parti Genel Başkanı Sayın Gültekin Uysal ve arkadaşlarının verdiği bu karardan dolayı karşınızdayım. Kendilerine müteşekkirim. Kendilerine en kalbi teşekkürlerimizi sunmak istiyorum. 

Türkiye’de her şey yolunda gidiyor olsaydı bugün bu salonda seçime gidilirken bir başka şeyi konuşuyor olabilirdik. Biz iki kardeş partiyiz. İyi Parti’yi kurmadan evvel referandumun hemen sonrasından itibaren herkese açıkça söylediğim bir beyan var o da Demokrat Parti ile yan yana yol yürümek, birlikte yol yürümek ve mümkünse Saadet Partisi ile de bir işbirliği içinde bulunmak. Açıklık, şeffaflık, dürüstlük kazanmak zorunda, yani iyiler kazanmak zorunda. Onun için bu yolda devam ettik. Bu yolda giderken Sayın Gültekin Uysal’ın şahsında Demokrat Parti’nin tüm yöneticilerine ve üyelerine teşekkür etmek isterim. Beni en iyi onlar anladı.

24 Haziran’da hızlı, baskın bir seçim var. Bu seçimi biz getirmedik ama itiraz da etmedik. Onlar “seçime gidiyoruz” dediler biz de “hodri meydan buyurun gidelim” dedik.

 

“Onlar kurarken iyi, güzel, biz kurarken yanlış! Öyle bir şey olamaz”

Cumhur ittifakı diye bir kavramı kendileri ortaya koydular, ittifak yasasını kendileri çıkardılar ve sonuç itibariyle yani bu tür ittifakların olmasını kendileri oluşturdular. Onlar ittifakı kurdu ve o gün Türkiye’de CHP’nin, bizim (DP-İyi Parti) ve Saadet Partisi’nin o arkadaşların ne kadar sinirini, asabını bozduğu ortaya çıktı. Onlar kurarken iyi, güzel, biz kurarken yanlış! Öyle bir şey olamaz.

Önce, parti kurdurulamaz denildi, bu parti kuruldu. Sonra seçime girilmemesi için elden gelen gayret gösterildi. CHP Genel Başkanı büyük bir nezaket, iyi niyet göstererek 15 milletvekili arkadaşı ile seçime girebilmemiz için grup kurmamıza vesile oldular. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Sonra YSK’nın aldığı bir karar oldu. Bu grup kurma kararı gerçekleştikten sonra hem grubumuz olduğu için hem de teşkilatlanmayı tamamladığımız için iki gerekçeyle seçime girme hakkını YSK bize sağladı.YİY Parti,

 

ETİKETLER : İYİ Parti Meral Akşener Demokrat Parti Gültekin Uysal
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur