Rize Serbest Muhasebeci mali Müşavirler Odası'nda Büyük Buluşma!

Rize Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nda bugün(12 Haziran 2018 Salı )çok önemli ziyaret gerçekleşti ve bir ilk yaşandı.
Bu haber 2018-06-14 00:51:31 eklenmiş ve 684 kez görüntülenmiştir.

Maliye Bakanı Naci AĞBAL , Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın BAK, Rize Milletvekili ve aynı zamanda oda üyesi  olan Hikmet AYAR beraberinde  odayı ziyaret etti. Ziyarete  ayrıca, Rize Belediye başkanı Pro.Dr. Reşat KASAP,Ak Parti İl Başkan V.Ali Haydar ER, Rize Defterdarı Mehmet DOĞAN  , basın mensupları ve oda yöneticleri ve çok sayıda meslek mensubu katıldı.

Oda Başkanı Ali Fuat ÇAKMAKÇI konuşmasında “Bugün odamızda bir ilk yaşandığını Maliye Bakanı Naci AĞBAL’ın oda ziyaretinden büyük memnuniyet duyduklarının ifade etti. Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın BAK’ın bizim milletvekilimiz olduğu için onunla bir araya gelebildiğimizi ve spor alanındaki çalışma ve yatırımlarını yakinen takip etmekteyiz dedi.  28 yılı önce yasal statüsüne kavuşan Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik  ve Yeminli Mali Müşavirlik  mesleğinin ülkemizin iktisadi hayatının en önemli unsurlarından biri haline gelmiştir diyerek sözlerine devam eden;

 Başkan Çakmakçı , 18.05.2018 tarihinde yayınlanan 7143 sayılı Vergi ve diğer Bazı Alacakların Yapılandırılmasına ilişkin kanun ile ilgili meslek mensuplarının yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını , vadesi geçmiş borçların yapılandırılması ve matrah artırımı, özellikle işletme kayıtlarının düzeltilmesi konularında çalışmaların devam ettiğini bayram sonrası beyanların verileceğini söyledi.

Devletin vergi gelirlerinin artırılmasına katkı sunan ve maliye ve sgk ve diğer ilgili devlet kurumlarının işleyişine yardımcı olan meslek mensuplarının önemli sorunları olduğunu dile getiren başkan ÇAKMAKÇI , bu sorunları  üst Kurulumuz olan TÜRMOB aracılığıyla İletmekteyiz. TÜRMOB ülke genelinde tüm odalardan bu sorun ve çözüm önerilerine ilişkin görüşleri almakta ve bunları ilgili Bakanlıklar düzeyinde  takipçii olmaktadır.

Bir kez daha sayın Maliye Bakanı’nı odamızda misafir ettiğimiz bugünde üyelerimizden de gelen talepleri iletme fırsatını değerlendirmek istediğini söyleyen Ali Fuat ÇAKMAKÇI en önemli sorunları birkaç başlıkta sıraladı:

1-Türkiye genelinde yaklaşık 105 bin meslek mensubunun her geçen gün sayısının arttığı ancak bu artışa aynı karşılıkta işyeri yeterince işyeri açılmamaktadır. Talebimiz, kamu iktisadi teşebbüsleri, belediyeler ve bankaların mali birim kadrolarında Serbest Muhasebeci Mali Müşavir istihdamının zorunlu hale getirilmesi,

2- TÜRMOB Genel Kurul’unda kabul edilen mecburi meslek kararlarının bir an önce hayata geçirilmesi,

3- Her Yıl Maliye Bakanlığı’nca yayınlanan ücret tarifesinin TÜRMOB’la istişare edilerek yayınlanması veya tarife hazırlama yetkisinin TÜRMOB’a verilmesi,

4- En önemli sorunlarımızdan olan tahsilat sorunun doğrudan borçlanma yöntemiyle çözüm aranması ,

5- 4. Dönem geçici vergi beyanının kaldırılması,

6- Serbest Meslek kazancının tespitinde tahakkuk usulünden vazgeçilip ,tahsilat esasına göre vergilendirmenin getirilmesi ,

ayrıca üyelerimizden gelen talepte KOSGEB kredi başvurularının meslektaşlarımız tarafından yapıldığı fakat bizim yararlanmadığımızı haklı olarak dile getirmişlerdir. Meslek mensuplarımızın da bu kredilerden yararlanılması konusunda destek beklemekteyiz. Yine hassasiyetinizi bilmemize rağmen yine de Serbest Meslekte KDV oranının %8 ‘e indirilmesi veya KDV tevkifatı uygulamasının getirilmesini talep ediyoruz.

İlimiz Defterdarlık birimlerinin binasının yıllardır kötü fiziki şartlarda hizmet verdiğini dile getiren başkan bu konuda Milletvekilimiz Hikmet AYAR’ın özellikle girişimiyle ve yine Valimiz, Belediye Başkanımız ve Defterdarımızın takipleriyle yer sorununun çözüldüğü ancak bir an önce hizmet binasının yapımının başlatılması tüm Rizeli hemşehrilerimiz adına talebimizdir dedi.

Oda Başkanı Ali Fuat Çakmakçı’nın konuşmasının ardından Bakan Sn. Osman Aşkın BAK “biz yatırımlarımıza devam ediyoruz , sayın Bakan daha çok para verirse daha çok yatırım yaparız”diyerek sözü Sn. AĞBAL’a bıraktı

Maliye Bakanı sözlerine , öncelikle büyük bir emek ,özveri ile gece gündüz, hafta sonu demeden çalışan muhasebecilerin hakkını teslim etmesi gerektiğini söyledi. Devletin gelirlerin tahsil etmekte büyük katkınız olduğunu bildiklerini ve gerçekten çok sorun olduğunu bildiklerini söyleyen bakan AĞBAL , öteden beri denetim amacıyla ve kayıt altına almak amacıyla devletin büyük bir bürokrasi işleyişi olması muhasebecilerin işlerini zorlaştırmaktadır. Tüm bunların farkında olduklarını ve aşama aşama bu sorunları çözmeye çalıştıklarını dile getiren Bakan bir müjdeli çalışmadanda bahsetti. Muhasebecilerin aynı zamanda maliyenin işlerini ücretsiz yaptığını ve bunların ücretlendirilmesiyle ilgili çalışma içerisinde olduklarını söyledi ve  tüm katılımcılara teşekkür ederek yaklaşmakta olan Ramazan Bayramlarını kutladı.

Ziyaretin sonunda Oda Başkanı Ali Fuat ÇAKMAKÇI  Maliye Bakanına ahşap bir nayla hediye etti. Yine Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın BAK’a hediyesini önceki dönem oda Başkanı Muammer BERBEROĞLU takdim etti.

ETİKETLER : Rize Serbest Muhasebeci mali Müşavirler Odası
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer EKONOMİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur