Yeşil Çayın Sağlığa Faydaları…

Yeşil Çayın Sağlığa Faydaları…
Bu haber 2018-06-20 20:06:28 eklenmiş ve 711 kez görüntülenmiştir.

Yeşil çayın beyin fonksiyonlarının daha iyi çalışmasına katkısından, yağ kaybına, kansere karşı mücadeleye kadar birçok hastalığa faydası vardır.  Kısaca yeşil çay yeşil bir sıvıdan daha fazlasıdır.

Yeşil Çayın Kalp Hastalığına Faydaları: Bilim adamları, yeşil çayın kan basıncı değişikliklerine daha iyi dayanmaları için damarların cephelerini güçlendirdiğini ispatlamışlardır. Bunun yanında kalp hastalıklarının birincil nedeni olan kan pıhtılaşmasına karşı etkilidir.

Kolesterole İyi Gelir: Yeşil çay, kandaki yüksek kolesterolü giderir ve kolesterol seviyesini normalde tutar.

Zayıflamaya Yardımcı Olur: Yeşil çay metabolizmayı güçlendirir. Yeşil çayda bulunan polifenol yağ oksidasyonu ve vücudunuzun aldığı gıdalar içerisindeki kalori seviyesinin dengelenmesini sağlar.  Bununla birlikte bağırsakların çalışmasına yardımcı olduğundan dolayı daha kolay kilo verilmesini sağlar.

Diyabete Faydaları:  Yeşil çay kan şekerinin yükselişini durdurur ve şeker seviyesinin düzenlenmesine yardımcı olur. Bu özelliği ile ayrıca diyabet yüzünden meydana gelebilecek diğer hastalıklara yakalanma riskini azaltır.

Yemek Borusu Kanserine Faydaları:  Yemek borusu kanserine yakalanma oranının düşürür. Yemek borusuna zarar vermek isteyen kanser hücrelerine başlangıç seviyesinde hayat hakkı tanımaz. Hastalığının yayılmasını sağlayan kanser hücrelerinin hızını azaltır. Bunun yanı sıra hassas dokulara zarar vermeden genel olarak kanser hücrelerini öldürür.

Alzheimer ve Parkinson Hastalıklarına Faydaları: Alzheimer ve Parkinson hastalıklarına neden olan etkenleri giderdiği söylenebilir. Bu konuyla ilgili olarak fareler üzerinde yapılan deneysel  çalışmalar,  yeşil çayın ölen beyin hücrelerini koruduğunu ve hasarlı beyin hücrelerini ise restore ettiğini ortaya koymuştur.

Diş  Çürüğüne Faydaları:  Yeşil çayın içerdiği antioksidanlar yardımıyla  bakteri ve boğaz enfeksiyonları, diş çürüğü ve diğer diş sorunlarına neden olan virüsleri yok ettiği düşünülmektedir.

Kan Basıncını Düzenler:  Yeşil çayın düzenli olarak tüketilmesinin kan basıncı riskini azalttığı düşünülmektedir. Yeşil çayın kan basıncını sağlıklı seviyede tutması ayrıca kalp sağlığı açısından önemlidir. Bu özelliği ile tansiyon hastalıklarına yakalanma riskini azaltmaktadır.

Depresyona Faydaları:  Theanine, doğal olarak yeşil çayın  yapraklarında bulunan bir amino asittir. Yeşil çayın içerdiği bu madde, çayı tüketenler için büyük fayda, rahatlatıcı ve sakinleştirici bir etki sağlamaktadır.

Anti-viral ve anti-bakteriyel Etkisi: Yeşil çayın içerdiği vitamin, mineral ve bileşenlerin gripten kansere kadar birçok hastalığı tedavi edici gücü vardır. Bunların yanında yeşil çayın birçok bulaşıcı ve yaygın hastalığın yayılmasına karşı etkili olduğu bilinir.

Cilt Bakımında Yeşil Çay: Yeşil çay özellikle yüzde meydana gelen kırışıklıklara karşı etkilidir. Aynı şekilde cildin yaşlanmasını geciktirir. Bunu sağlayanlar ise içerdiği antioksidan ve antiinflamatuar faaliyetleridir.  Ayrıca yeşil çayın güneşten kaynaklanan bazı cilt sorunlarında da şifa olduğu bilinir.

https://www.acil.net/yesil-cayin-faydalari/

ETİKETLER : yeşilçay
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SAĞLIK haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur