Mazbatasını alan DP Genel Başkanı Gültekin Uysal önemli açıklamalarda Bulundu...

Demokrat Parti (DP)Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekilimiz Gültekin Uysal, mazbatasını almadan önce İYİ Parti il başkanlığında açıklamalarda bulundu.
Bu haber 2018-07-03 18:57:00 eklenmiş ve 808 kez görüntülenmiştir.

Demonret Parti Genelbaşkanı Gültekin UYSAL Seçim bölgesi ve memleketi olan Afyonkarahisar'da mazbatasını almadan önce İYİ Parti il başkanlığına giderek orada basın toplantısı düzenleyen Genel Başkan Gültekin Uysal’a teşkilat mensuplarımızın yanı sıra İYİ Parti teşkilatları da eşlik etti.

Seçim sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Uysal, "Milletimizi yoksulluğa mahkum ederek, kamunun kaynaklarıyla siyasal sadakatin satın alındığı bir sürece hepimiz şahidiz" dedi.

 

Kent halkı başta olmak üzere Türkiye’ye hizmet etmek için yola çıktıklarını belirten Uysal, siyasette serbest rekabet ortamı olmadığını söyledi. İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığında binasında konuşan Uysal'ın açıklamaları şöyle:

 

“Bir kez daha kutuplaştıran iklim, genel seçimlerdeki tercihleri etkilemiştir”

 

"Hem maddi kaynakların yayılışı hem medya yayılışı hem de kolluk kuvvetlerinden OHAL'e kadar bu süreçlerin üzerine gölge düşürecek unsurlar olmasına rağmen, bunları mümkün mertebe ifade etmemeye gayret gösterdik. En zor şartlarda bile insanımızın feraseti ve sağduyusuyla bir karar vereceğini inandık. Seçimin son 15 günlük sürecine baktığımızda; yeniden Türkiye'yi kutuplaştıran bir iklim içerisine sürükleyerek cumhurbaşkanlığı seçiminde özellikle CHP adayının ön plana çıkarılması, ister istemez genel seçimlerdeki tercihi etkilemiştir. Elbette ki bütün bunları partilerin meşru zeminlerinde, kurullarında ve toplantılarında her birimiz değerlendireceğiz.

 

Sonuçlar, milli iradenin verdiği bir karardır. Demokrasiye inanan, meşruiyet çizgisinde siyaset yapan sadece bizlerin değil, başta seçilen Cumhurbaşkanı olmak üzere iktidar erkini kullanacak olan 600 kişi ile temsil edilecek yasama organının da tüm konularda kendi adına muhasebe yapmak zorunluluğu vardır. Bu açıdan mutlak iktidar olmak isteyenlere karşı insanımızın, milletimizin büyük bedeller ödeyerek bu kutsal topraklarda şehitler verdiği Türkiye Cumhuriyeti, bir kişinin şahsında tüm kuvvetleri toplama isteğine, her türlü dayatmalara karşı iktidar partisinin yüzde 41’lere düşmüş oy oranı ile ilgili olarak kendi cephelerinde bir değerlendirme yapacaklarını duymak sevindiricidir. Bu anlamda her parti kendi değerlendirmesini yapacaktır.

 

"Millet yoksulluğa mahkûm edildi"

 

Milleti yoksulluğa mahkûm ederek, kamunun kaynaklarıyla siyasal sadakatin satın alındığı bir sürece hepimiz şahidiz. Geçmişte Türkiye'de iktidarlar insanların zenginliğini artırarak oy alma peşindeyken, bugünkü iktidarımız maalesef, ne kadar geniş ölçekte yoksulluğu artırarak o insanları kamu kaynakları ve belediye kaynaklarıyla hatta üzerine de din referansıyla besleyerek siyasetten elde ettikleri imkânlarıyla beraber bu çerçevede bir oy konsolidasyonu yapma cihetindeler.

 

“Siyasallaştırılmış muhtarlıklarla iktidarda kalmak ülkeyi geliştirmez”

 

Demokraside oyunu aldığımız insanlar kadar, oyunu almadığımız insanların rızasını gözetmek üzere ortaya çıkan sonuç, rıza rejimidir. Türkiye’nin gerçek gündemini konuşmak istemeseler de uzaya yol yapıyoruz deseler de demokraside, eğitimde, tarımda, sağlıkta, adalette anayasal düzenlemeler yapmak mecburiyetindedir. Kamu ve belediye imkânlarıyla insanların geçimini sağlayarak, siyasallaştırılmış muhtarlıklarla iktidarda kalmak ülkeyi geliştirmez.

 

Mazbatasını aldı

 

Genel Başkanımız Gültekin Uysal, yaptığı açıklamanın ardından mazbatasını almak için Afyonkarahisar Adliyesi'ne geçti. Uysal, baro salonunda İl Seçim Kurulu Başkanı Ali Haydar Yücesoy'dan mazbatasını aldı. Genel Başkanımız Uysal, millete hizmet etmek için yola çıktıklarını belirterek, seçimlerde emek sarf eden tüm görevlilere teşekkür etti. Uysal, daha sonra tebrikleri kabul etti.

ETİKETLER : DP Demokrat Parti Gültekin Uysal
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur