Ceyhun Kalender; Koyun Can Derdinde, Kasap Et derdinde..

Ceyhun Kalender; Handüzü Yaylası ile hiçbir ilgisi olmayanlar; Handüzü peyniri, Handüzü yağı, Handüzü balı gibi gıda ürünlerini, Handüzü Yaylasının ismini kullanarak satmaya çalışmaktadır. Öncelikle şunu söyleyeyim; bu şahısların ve sattıkları ürünlerin derneğimizle, yaylamızla hiç bir ilişkisi yoktur.
Bu haber 2018-08-25 21:37:32 eklenmiş ve 1545 kez görüntülenmiştir.

CEYHUN KALENDER 

Handüzü Yaylası Kültür Çevre ve Tabiat varlıkları Koruma derneği Başkanı Ceyhun Kalender yaptığı basın açıklamamsında  Handüzü Yaylası ile hiçbir ilgisi olmayanlar; Handüzü peyniri, Handüzü yağı, Handüzü balı gibi gıda ürünlerini, Handüzü Yaylasının ismini kullanarak satmaya çalışmaktadır. Öncelikle şunu söyleyeyim; bu şahısların ve sattıkları ürünlerin derneğimizle, yaylamızla hiç bir ilişkisi yoktur. dedi Kalender Şöylre devam etti :

 

Derneğimiz 2008' den beri çevre konusunda, özellikle de doğal çevrenin korunması, yayla kültürünün yaşatılması, çevre koruma bilincinin yaygınlaşması, HES lere karşı mücadele ve daha birçok alanda faaliyet göstermektedir.

Ancak çok zor maddi ve manevi şartlarda yürütmeye çalıştığımız ve elde ettiğimiz kazanımları ranta dönüştürmede çok maharetli bir toplumumuz var!

Biz ağaç dikip çevreyi güzelleştirelim derken adamlar dozerlerle bir gecede onlarca yurt kazıp çevreyi tahrip edebiliyor.

Gelki burada bir belediye başkanının, yolun üstü bizim, altı da sizin, orada istediğinizi yapın, demesinin de çok büyük etkisi olmuştur.

Yine biz, resmi kurumlardan, işkur elemanı bir bekçi talebinde bulunduk ki gelen ziyaretçilere yardımcı olsun, piknik sonrası çevre kirliliği ile ilgili tedbir alsın, diye; konuyu duyan bir zatı muhterem durumu tee Ankara'dan hellederek kendi yakınlarını bekçi olarak yerleştirmiş. Onlar da devletin yaptığı tesislerde görevli. İlgili kurumları arayıp, yahu devletin tesisini kendi korur, ben yayla için faydalı olabilecek birini istemistim, deyince, vallahi referans! büyük, yapacak birşey yok, cevabını aldım.

Yine açtığımız dava sonucunda Tepe HES' in iptal edilmesiyle aynı dere üzerinde Güneysu içme suyu projesi yapıldı. Bu çok güzel de; adam hazine arazisini proje için parayla satmaya çalıştı.

Yine bir taşocağının kapatılması amacıyla dilekçe yazıp imza topladık, ama sonra duyduk ki şirket köylüye anlaşmış ve camilere para yardımında bulunmuş.

Bunun gibi birçok konuda çevre ve toplum yararına yapmaya çalıştığımız işlerde, arkadan hemen şahsi çıkar amacıyla bir girişimde bulunulmuştur.

En son olarak da, Handüzü Yaylası ile hiçbir ilgisi olmayanlar; Handüzü peyniri, Handüzü yağı, Handüzü balı gibi gıda ürünlerini, Handüzü Yaylasının ismini kullanarak satmaya çalışmaktadır.

Öncelikle şunu söyleyeyim; bu şahısların ve sattıkları ürünlerin derneğimizle, yaylamızla hiç bir ilişkisi yoktur.

Bütün bunlar bizim çevreye karşı olan duyarlılığımızı yok edemeyecektir. Çünkü biliyoruz ki vatan sevgisi ve savunması kampındaki ağaçtan, evinin önünden akan dereden başlar.

HANDÜZÜ YAYLASI KÜLTÜR ÇEVRE VE TABİAT VARLIKLARINI KORUMA DERNEĞİ

ETİKETLER : A S D C E F V B NH T JM K L O Ş P Ğ İ Ü
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer Güneysu Haber haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur