Bu Krızdan anlımızın akıyla çıkacağız...

Rize Ticaret Borsası Mehmet Erdoğan :Döviz kurlarında ki bu dalgalanmaların Ekim ayının sonuna kadar devam edeceği öngörülüyor. Sektörümüz ve ülke olarak bu durumdan anlımızın akıyla çıkacağımıza inancım tamdır" dedi.
Bu haber 2018-09-09 00:22:56 eklenmiş ve 915 kez görüntülenmiştir.

Rize Ticaret Borsası (RTB) olağan meclis toplantısı, Meclis Başkanı Resul Okumuş başkanlığında yapıldı. Okumuş, ülke gündemi ve çay sektörü hakkında meclis üyelerine açıklamalarda bulundu.

Rize Ticaret Borsası Başkanı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan ise toplantıda yaptığı açıklamada Çay Çarşısı Projesi için yakın zamanda temel atma töreni düzenleyeceklerini belirterek, projenin evrak işlerinin tamamlandığı kaydetti. Borsanın yapmış olduğu çalışmalar ve çay sektörü hakkında bilgilendirmede bulunan Erdoğan, borsanın bir diğer önemli projelerinden olan Çay Araştırma ve Geliştirme Merkezi (ÇAYMER)`de özel çay üretimi denemelerinin yapılmaya başlandığını açıkladı.

Erdoğan, döviz kurlarındaki dalgalanma ile ülkenin ekonomik durumuyla ilgili çay sektörü temsilcilerini bilgilendirirken, "Ülkemiz de büyük bir ekonomik sıkıntı dönemi yaşanmakta ve bu sıkıntılardan dolayı zorlu bir süreçten geçmekteyiz. Döviz kurlarında ki bu dalgalanmaların Ekim ayının sonuna kadar devam edeceği öngörülüyor. Sektörümüz ve ülke olarak bu durumdan alnımızın akıyla çıkacağımıza inancım tamdır" dedi.

Çay sektörünün bu ekonomik dalgalanmadan azami şekilde etkilenmesi için korumacı bir tutum sergilemesi gerektiğini önemle belirten Erdoğan, "Ülkemizde dengesizlikler içinde olan bu ekonomide, çay sektörünün çok açılmadan elindekini koruyarak ticaret yapmaları gerekmektedir. En az etkiyle bu süreci atlatmalıyız” diye konuştu.

ETİKETLER : a s d v g t y h n m k lo p ğ ş i w x z
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer EKONOMİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur