Kaymakam Aziz Gölbaşı iddialar üzerine cevap verdi...

Çamlıhemşin kaymakamı Aziz Gölbaşı: Basına yansıdığı şekliyle göç talebinin terör ile ilgili hiç bir alakası yoktur. Ilcemizin ne köyünde ne yaylasinda ne de en ücra dağında bile bugüne kadar her hangi bir terör unsuru izine rastlanmamıştır.
Bu haber 2016-10-30 02:07:08 eklenmiş ve 1714 kez görüntülenmiştir.

Yavuz Günay haberi

 Çamlıhemşin kaymakamı Aziz Gölbaşı 10 kasım son gün yaylalardan inin inerken'de evlerde erzak yiyecek vesayri bırakmayın demesinden sonra bazı medya organlarında haberler carpıştırarak çamlıhemşin yaylalarda terör alarmı haberler asılsızdır diyerek İlçe kaymakamı Aziz Gölbaşı yazılı açıklamada bulundu İSTE O YAZI Saygıdeğer Çamlıhemşin'liler   Yazılı ve görsel yayın organları ile sosyal medya da çıkan " terör tehlikesi nedeniyle 10 kasıma kadar yaylaları terk edin" şeklindeki haber ile ilgili kamuoyu aciklamamdir. Çamlıhemşin ilcesi doğal ve tarihi değerinin yanında ayrıca çevre ilçe köylerinin de yaylalarinin olduğu ve rize şartlarında en çok hayvancılık faaliyetinin yapıldığı bir ilcedir. Her yıl ekim ayında yapılan birlik meclisi toplantısı kapsamında tüm köy muhtarları il genel meclisi üyeleri ve ilgili daire müdürleri katılımı ile yıl sonu değerlendirmesi yapılır ayrıca çalışma yöntemi ile ilgili dilek ve öneriler tartışılır.

Hava durumu ve meteorolojik veriler dikkate alınarak bütün muhtarların ortak olarak kanaat getirdiği bir tarih belirlenerek kar yağışı ve doğal afetler gözününe alınarak can ve mal güvenliği sebebiyle olabilecek olumsuzluklara mahal verilmemesi amacıyla bir tarih belirlenerek muhtarlar kanalıyla yaylacilardan o tarihe kadar göç etmeleri tavsiye edilmiştir.

 Bu uygulama her yıl yapılan rutin bir uygulamadır. Basına yansıdığı şekliyle göç talebinin terör ile ilgili hiç bir alakası yoktur. Ilcemizin ne köyünde ne yaylasinda ne de en ücra dağında bile bugüne kadar her hangi bir terör unsuru izine rastlanmamıştır. Yaylada göç sonrası yayla evlerinde yiyeyecek bulundurmayin talebi tamamen ihtiyat amaçlı söylenmiş ve tedbir amacını taşımaktadır. Söz konusu haber başlığı ile haber içeriğinin birbiriyle örtüşmedigi aklı başında orta zekalı bir insanın anlaması apaçık ortadayken reyting veya popülist yaklaşımlarla konuyu saptırmak isteyen kişi veya grupları da siz değerli hemşehrilerimin takdirine havale ediyor, Sizlere saygılarımı sunuyorum...

ETİKETLER : Çamlıhemşin Aziz Gölbaşı
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer Rize Haber haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur