Ulusal Çay Lonseyi: Çay Kanunu Şart...

Ulusal Çay Konseyi Bakanlık Heyeti İle Müşterek Yönetim Kurulu toplantısı yaptı.
Bu haber 2018-10-01 23:09:00 eklenmiş ve 2320 kez görüntülenmiştir.

Yönetim kurulu toplantısı Ulusal Çay Konseyi Başkan V. Mehmet ERDOĞAN başkanlığında, yönetim kurulu üyeleri Resul OKUMUŞ, Nevzat PALİÇ, Mustafa DEMİRCİ, Erdal SARAL, Dilaver DEMİR ve T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel üretim Genel Müdürü Fuat Fikret AKTAŞ, Genel Müdür Yrd. Resul DURMAZ, Genel Müdür danışmanı Gökmen BATMAZ, Rize İl Tarım Müdürü Şafak BULUT Ulusal Çay Konseyi Genel Sekreteri Oğuzhan CİVELEKOĞLU katılımı ile gerçekleştirildi.

 

Çay Kanunu Şart:

 

Bakanlık heyetini teşrifi ile gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısında, çay sektöründe problemlerin her geçen gün arttığı çay kanununun artık sonlandırılmasının gerektiğini konsey üyeleri dile getirirken bakanlık heyeti de hem fikir olduklarını bununla ilgili gerekli desteğin verileceği ifade edildi.

 

Kuru çaya uzun zamandır zam yapılmamasının yanın da ekonomik gelişmelerinde sektörü olumsuz etkilemesi sonucunda, özel sektör düşük fiyatlarda çay almak zorunda kalmış bu sektöre zarar vermiş bundan en çok üretici mağdur olmuştur. Çay kanunu ile birçok problemin önüne geçilebileceği ifade edilirken sektörün en büyük problemi fiyat düşüşlerinin de taban veya referans fiyat ile önüne geçilebileceği dile getirildi.

 

 

2019 yol haritası belirlenmeli:

 

            Bakanlık heyeti çayın bölge açısından kritik önemi olduğu bölgenin en önemli ekonomik geliri olduğu bununla ilgili çalışmalarda konseyin destekçisi olacağını ifade ederken, Konsey Yönetim Kurulu üyeleri geleceğe yönelik çalışmalar yapılması gerektiği 2019 yılının daha sorunsuz atlatılabilmesi için ortak paydada yol haritasının belirlenmesi önem arz etmekte olduğu dile getirildi.2018 çay sezonun da rekor üretim gözlemlenirken kalitenin de bir o kadar düştüğü gözlemlenmektedir. Çay sektöründe çay kanunu ile; kalite, fiyat gibi önem arz eden konuların çözüme kavuşturulabileceği ifade edilirken kısa süre içerisinde bir çalıştay hazırlanmasına Bakanlığın yanında ilgili kurumların fikirleri doğrultusunda gerekli raporlar hazırlanarak 2019 yılı yol haritasının belirlenmesine karar verildi.

ETİKETLER : Ulusal çay konseyi A S Z X C F RER T G H N MK Ö ÇL ŞO P Ğ Ü İ
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer EKONOMİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur