Rize’de “İntiharı Önleme İl Kurul Toplantısı”

Rize Valiliğin öncülüğü ve İl Sağlık Müdürlüğün koordinasyonunda “İntiharı önleme konusunda farkındalık yaratılması ve intiharın azaltılması” amacıyla İntiharı Önleme İl Kurul Toplantısı gerçekleştirildi.
Bu haber 2018-10-15 13:08:53 eklenmiş ve 909 kez görüntülenmiştir.

Rize Valiliği toplantı salonunda gerçekleştirilen kurulun Başkanlığını Vali Yardımcısı Selçuk Köksal tarafından yapıldı. Toplantıya ilgili kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Sağlık Bakanlığı tarafından Ulusal Ruh Sağlığı Eylem Planı’nda “İntiharı önleme konusunda farkındalık yaratılması ve intiharın azaltılması” hedefleri yer almaktadır. İntihar önlenebilir bir halk sağlığı sorunu olması nedeniyle yapılacak çalışmalar önem arz etmektedir.

Söz konusu hedeflere ulaşabilmek için İntiharı Önleme İl Kurulu'nun toplanması ve ayrıca intiharı önleme çalışmalarının etkin bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla Rize Sağlık Müdürlüğünce hazırlanan tarafından Rize İli İntiharı Önleme (2018-2023) Yerel Eylem Planı değerlendirilerek, paydaş kurumlarla yapılması planlanan ve yapılabilecek çalışmalar değerlendirildi.

Rize Vali Yardımcısı Selçuk Köksal, yaptığı açıklamada, Rize İli İntiharı Önleme Yerel Eylem Planımız, Ruh Sağlığı alanında verilen çabalara yeni bir boyut katacağını belirtti.

Köksal, başta sayın valimiz Erdoğan Bektaş beyin destekleri ile “Eylem Planımız, ilimizdeki ilgili kamu kurum/kuruluşları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin destekleriyle söz konusu planın yürütülmesi amaçlanmaktadır. İlimizde tüm yerel güçlerin işin içine katılmasıyla gerçekleştirilmesi planlanan bu çalışmamız, bu alanda atılması gereken adımları amacı ve kapsamıyla beraber ortaya koymaktadır.” diye belirtti.

ETİKETLER : Rize intihar. Rize Valiliği a x c v b n m ö ça s d e r f g t y h j u ı k l o p ş i ğ ü
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur