Rize'de Hamile Anne ile Üçüz Bebeklerinin Ölümünde İhmal İddiası...

Rize Sağlık Müdürlüğü, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ihmal sonucu öldüğü iddia edilen hamile anne ile üçüz bebeklerine ilişkin ivedi olarak çok detaylı adli ve idari soruşturma başlattıklarını bildirdi.
Bu haber 2018-10-26 01:34:18 eklenmiş ve 1260 kez görüntülenmiştir.

Olayla ilgili Rize İl Sağlık Müdürlüğünden Şu açıklamam yapıldı.

İlimiz Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanemizde 19 Ekim 2018 tarihinde yaşanan anne ve bebek ölümüyle ilgili yerel ve ulusal basında yer alan iddialara ilişkin Müdürlüğümüzce zorunlu basın açıklaması yapma gereği duyulmuştur.

Son derece üzücü olan olaya ilişkin Müdürlüğümüzce ivedi olarak çok detaylı adli ve idari soruşturma başlatılmış olup, bütün tıbbi kayıtlarda detaylı incelenerek söz konusu tüm personelin bilgisine başvurulacaktır.

Ayrıca söz konusu hadisenin acısı böylesine büyük ve tazeyken bir yandan da sağlık çalışanları ağır töhmet altında bırakmak, namuslarına dahi dil uzatmak, iddiaları bu yönüyle de çok detaylı incelemeyi ve gerçekleri ortaya koymayı bir kez daha zaruri hale getirmiştir.

Sonuç olarak bu acı olayın yaşanmasında eğer tıbbi kusur, hata veya eksiklik var ise sorumlu personel hakkında mutlak işlem yapılacağı gibi bu süreçte tüm kamera kayıtları, dokümanlar dâhil olmak üzere iddialara ilişkin yönelik her detay özenle araştırılacak ve sonuçta gerekli tüm yasal işlemler yapılacaktır.

Ayrıca Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi kadrosunda olup, Müdürlüğümüzce idari soruşturması yapılamayan personeller içinde Üniversitemiz bilgilendirilmiş olup, adli ve idari soruşturma sürecine dâhil olmaları talep edilmiştir.

Sağlık camiası olarak ailemizin büyük acısını yürekten  paylaşıyor, kendilerine bir kez daha baş sağlığı diliyoruz. Soruşturma sürecinin sonunda da kamuoyuna işin gerçeğini yansıtan bir açıklama bilahare yapılacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ETİKETLER : a s c f e r bn l ş p ğü Rize il sağlık Anne va üç bebek öldü
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SAĞLIK haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur