Güneysu Kıbledağı (setoz) Deresi ıslah çalışmasında vatandaş mağdur oluyor

Rize'nin Güneysu ilçesi Kıbledağı köyü (setoz) deresinde ıslah çalışması yapan ilgili firma Hakkında yöre sakinleri dert yanıyor, köy sakinleri ilgili firmanın vurdum duymazlığı yüzünden tapulu tarlalarını ekemez, dikemez, biçemez, kullanamaz durumda olduklarını mağdur olduklarını ifade ettiler.
Bu haber 2016-11-03 20:34:44 eklenmiş ve 1470 kez görüntülenmiştir.

Rize’nin Güneysu ilçesi Kıbledağı köyü (setoz) deresinde  islah çalışması yapan ilgili firma Hakkında yöre sakinleri dert yanıyor, köy sakinleri ilgili firmanın vurdum duymazlığı yüzünden tapulu tarlalarını  ekemez, dikemez, biçemez, kullanamaz durumda olduklarını mağdur olduklarını ifade ettiler, Mağdur vatandaşlardan Resül Köse’yle yaptığımız görüşmede şunları söyledi.

DEREMİZE YAPILAN ISLAH ÇALIŞMASI YAPAN LARDAN ALLAH RAZI OLSUN

Deremize yapılan ıslah çalışması Bizleri köy sakinlerini memnun etmiştir,Bu ıslah çalışmasında herkimin emeği  geçiyorsa teşekkür ederiz,diyen köse şöyle devam etti.

HİZMET YAPARKEN VATANDAŞI MAĞDUR ETMEYİN

Ama Hizmet ediyoruz vatandaş mağdur olacak bu normaldir diye düşüncesiyle ihmalkarlık yapıp bu ihmalkarlık  yüzünden vatandaş mağdur oluyorsa  bu da günahtır dedi,köse

Kıble dağı (Setoz) deresi ıslah çalışması Mayıs'ayı itibariyle başlamış bir kısmi bitmiş, biten yerlerde yapılan perde betonun arkasından vatandaşın tapulu arazisinden hala dere akıyor.

Islah çalışmasına başlandığında arazilerimizin kullanılmasına ses çıkarmadık tabiî ki  derenin  içine beton dökülecekse, dere başka yerden akması lazım, ve bizlerde  rıza gösterdik dereyi bizim arazimizden akmasına izin verdik. Ama dere yatağında ki beton lama bitti, şimdi dereyi dere yatağına alın da, ıslah çalışması biteli aylar oldu hala dere vatandaşın tapulu arazisinden akıyor.

Derenin aktığı arazilerde toprak kaybı oldu dökülen perde betonla arazı arasında yer yer 3-5 metre boşluklar meydana geldi, bu boşlukları ilgili firmadan kapatmasını istiyoruz, arazilerimize yaptıkları tahribatları onarsınlar,vatandaşı mağduriyetten kurtarsınlar.ilgili firma  vatandaşın verdiği vergilerle yaptığı çalışmanın karşılığını alıyor, vatandaşı zarara uğratma hakkı yoktur, diye düşünüyorum  diyen köse şöyle devam etti,

SOZKONUSU YERDE BENİMDE 190 METRE KARE ARAZIM VAR

Söz konusu yerde benimde 190 metre kare tapulu arazım var. Ben bu arazımı ekemiyorum dikemiyorum  yani kullanamıyorum, Defaatle Köyümüzün muhtarına ve dere  ıslah çalışması yapan ilgili firma yetkililerine söylememe rağmen,yaptıkları beton perdenin arkasını doldurtup arazimden  akan dereyi derenin  akması gereken dere yatağına akıttıramadım.

Muhtara ve ilgili firmanın yetkililerine söylüyoruz tamam deyip işi aylardır askıya alıyorlar, İlgili firmanın vurdum duymazlığından sebep bizler tapulu arazimizi ekemiyoruz dikemiyoruz yani kullanamıyoruz, bu böyle ne kadar daha devam edecek ? Biz mağdur arazi sahipleri olarak.

Derdimizi kime anlatacağız Bizlerde şaşkınız, Buradan sayın Kaymakamımıza  seslenmek istiyorum sayın kaymakamım lütfen Şu ilgili firmayla bir de siz konuşunda bu mağduriyetimiz ortadan kalksın,şeklinde konuştu.

 

ETİKETLER : Güneysu Kıbledağı setoz Dere ıslah.
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer Güneysu Haber haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur