VALİ ÇEBER, GÖREVE BAŞLADI...

27.10.2018 tarihli ve 30578 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2018/202 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Rize Valiliğine atanan Vali Kemal Çeber, görevine başladı.
Bu haber 2018-11-08 01:27:25 eklenmiş ve 993 kez görüntülenmiştir.

Valilik hizmet binası önünde yapılan karşılama törenine, Vali Yardımcısı Abdullah Şen, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve kurum müdürleri katıldı.
Polis Merasim Mangasının karşıladığı Vali Çeber, daha sonra makamına geçerek tebrikleri kabul etti. 
Rize gibi güzel bir şehre, hizmet etme şansını kendisine verdiği için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederek sözlerine başlayan Vali Çeber, “Rize, yeşil ile mavinin buluştuğu, Karadeniz’in incisi ve memleketimizin en önemli illerinden birisi. Bunun bilincindeyim ve buna uygun hizmet etmeye çalışacağım” dedi. 
Çalışma prensibi olarak şehrin bütün dinamiklerini mesai arkadaşı olarak benimsediğine vurgu yapan Vali Çeber, “Sadece kaymakamlar, kurum amirleri, daire müdürleri değil, Rize’de yaşayan herkes benim mesai arkadaşımdır. Herkesin fikirlerini dikkate alarak, birlikte bir çalışma ortamı oluşturacağız” şeklinde konuştu. 
Rize’nin sahip olduğu potansiyeli bildiğini belirten Vali Çeber, “Rize, çok önemli bir ilimiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, önümüze koyduğu 2023 ve 2071 hedeflerine en çok katkı veren illerden birisi olacağını değerlendiriyorum. Bu anlamda hizmet etmekte bizim için bir gurur vesilesi olacak. İnşallah hep birlikte güzel şeyler yapacağız” dedi. 
Bir basın mensubunun, Vali Çeber’in “Gelişmiş ülkelerde uygulanan afet yönetim sistemleriyle, ülkemizde uygulanan afet yönetim sistemini mukayese ederek, bu çerçevede kentleşme sorunlarına ve afetlerin mali açıdan yönetimi” konusundaki çalışmalarını hatırlatarak, bu yönde Rize’de ne gibi çalışmalarınız olacak? sorusu üzerine Vali Çeber; “Rize’nin coğrafi yapısı ve yağış rejiminden dolayı geçmiş yıllarda yaşadığı afetleri biliyorum. Bu konuda; Amerikan Federal Afet Yönetimi Kurumunda (FEMA) bir yıllık bir tecrübem oldu. İnşallah Rize’de bu tecrübelerime hiç ihtiyaç olmaz. Rabbim hiç afet yaşatmaz. Ancak, ihtiyaç olduğu zaman afet yönetimi sadece valinin yada ilgili kurumların değil, hepimizin görev alması gereken bir yönetim şeklidir. Bu konudaki en temel kural, afet öncesi yapılan hazırlıklardır. Kriz meydana gelmeden yapılan hazırlıklarda en güzel kriz yönetim şeklidir. Tecrübemizi afet öncesi yapılması gereken konulara yansıtmaya çalışacağız” dedi ve Rizelilere sağlık ve esenlik dileklerinde bulundu.

ETİKETLER : a s c f e r bn l ş p ğü
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer Rize Haber haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur