“Türkiye, tarihinin en ağır dış borcu yükümlülüğü altında...

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’nin 460 milyar dolar dış borcu olduğunu ifade ederek, “Türkiye, tarihinin en ağır dış borcu yükümlülüğü altında.
Bu haber 2018-11-10 00:29:34 eklenmiş ve 941 kez görüntülenmiştir.

Tarihin en büyük borç yükü

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’nin 460 milyar dolar dış borcu olduğunu ifade ederek, “Türkiye, tarihinin en ağır dış borcu yükümlülüğü altında. Bu paranın 246 milyar doları da kısa vadede, bir yıl içinde ödenmek durumunda. Türkiye’nin bu parayı bulma şansı yok.” dedi.

Plan ve Bütçe Komisyonunda, bugün Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının bütçesinin görüşüldüğünü anımsatan Bekaroğlu, bu bütçede sosyal yardımların büyük yer tuttuğunu kaydetti.

 

 Mehmet Bekaroğlu, şöyle konuştu:  “AK Parti iktidara geldiği zaman, 3Y ile; yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele edecekti. Yoksullukla mücadele için gelmişlerdi ama bırakın yoksulluğu kaldırmayı, siyaseti yoksulluğun üzerine kurdular. Yoksulluğu derinleştiriyorlar ve ülkeyi oradan yönetiyorlar. 3 Y’yi kaldırmak için iktidara gelen AKP, bunları kaldırmak yerine yeni Y’ler ekledi; Yalan, Yüzsüzlük, Yalakalık…” 

Türkiye’de yoksulluğa ayrılan paranın yıllar boyunca giderek arttığını ifade eden Bekaroğlu, “16 milyona yakın hane, aile sosyal yardım alıyor. Yani 31 milyon insan sosyal yardımlarla ayakta duruyor, bu 31 milyonun 15 milyonu da seçmen.” dedi. 

CHP’li Bekaroğlu, sosyal yardımlar için 2019 bütçesinde 32 milyar lira para ayrıldığını ifade ederek, gelir adaletsizliğini ortadan kaldırmadan yoksulluğun azaltılamayacağını söyledi.

Türkçe ezan tartışması, gerçek gündemi örtmek için…

Türkiye’de halkın ekonomik sorunlarla boğuştuğunu ifade eden Bekaroğlu, Türkçe ezan tartışmalarına ilişkin görüşünün sorulması üzerine; “Bu konuyu kim gündeme getirdiyse, amacı, ülkenin ciddi sorunlarının konuşulmasını engelleyip gündemi saptırmaktır.” diye konuştu.

ETİKETLER : CHP Mehmet Bekaroğlu a s d c vf g t y h n m k ı ol i ğü
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur