Küçük Mine Artık Duyabilecek...

Doğuştan işitme engelli 3 yaşındaki Zeynep Mine Koyun'a, ameliyatla biyonik kulak takıldı Küçük Mine, ameliyat sonrası tepki vermeye başlarken, 4 haftalık tedavi sonrası biyonik kulak dış parçası takılacak.
Bu haber 2018-12-09 20:31:10 eklenmiş ve 1461 kez görüntülenmiştir.

Gümüşhane’de işitme kaybı yaşayan ve 'biyonik kulak' olarak bilinen 'koklear implant' temin edilemediği için 5 aydır ameliyat olamayan 3,5 yaşındaki Zeynep Mine Koyun için Sağlık Bakanlığı devreye girdi.

Küçük kıza, Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde koklear implant cihazı takıldı.

Doğuştan işitme engelli 3 yaşındaki Zeynep Mine Koyun, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesinde biyonik kulak ameliyatının ardından seslere tepki vermeye başladı.

Ozan ve Zeynep Koyun çiftinin üç yıl önce dünyaya gelen kızları Mine'nin, iki yıl önce yapılan işitme testinde duymadığı belirlendi. Kontrol altına alınan Mine'nin yapılan test sonucunda sol kulağında iç kulak anomalisi tespit edilerek ameliyatına karar verildi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Engin Dursun ve Yrd. Doç. Dr. Emine Demir tarafından bir hafta önce kulağından ameliyat edilen kız çocuğunun kulağına iç parça takıldı. Gerekli bekleme süresinin dolmasının ardından Mine'nin biyonik kulak dış parçası takılacak.

Baba Ozan Koyun, gazetecilere yaptığı açıklamada, kızının ameliyatını biyonik kulak firmaları ile anlaşılamaması nedeniyle bir yıldır yaptıramadıklarını belirtti.
Sağlık Bakanlığı yetkililerinden yardım istediklerini vurgulayan Koyun, "Bize destek olan herkese teşekkür ediyoruz. Çağrılarımıza duyarsız kalınmadı. Başarılı bir şekilde ameliyatı gerçekleştirdik." dedi.

Prof. Dr. Engin Dursun, biyonik kulak ameliyatlarını Rize'de gerçekleştirebilmekten dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Dursun, Rize'de 70 ameliyat yaptıklarını ifade ederek, imkan verilmesi halinde önemli işlerin yapılabileceğini kaydetti.

Yrd. Doç. Dr. Emine Demir de her doğan bin canlıdan birinde işitme sorunu olabileceğini belirterek, "Bizim en büyük hedefimiz, böyle durumlarda anne ve babanın mutluluğu. Mine'nin operasyonunu gerçekleştirdik. Hastamızın durumu iyi. Ameliyat ile iç parça takıldı. 4 haftalık bir rehabilitasyon sonrası dış parça takılacak. Rehabilitasyon ile seslere alışacak ve duymaya başlayacak." diye konuştu.

Başhekim Hasan Türüt de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ismini taşıyan bir hastanede sorumluluklarının bilincinde çalıştıklarını, biyonik kulak ihtiyaçlarının artık Sağlık Bakanlığı tarafından karşılanmaya başlandığını belirtti.

 

ETİKETLER : sağlık Rize a z x w e r f v g ty ü ğ ş ö m
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SAĞLIK haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur