Tutum Yatırım ve Türk Malları...

Türkiye Ziraatçılar Derneği Rize Şube Başkanı Müfit Akman, ülkenin geleceği için ülke kaynaklarına sahip çıkılması gerektiğini belirtti.
Bu haber 2018-12-12 10:54:26 eklenmiş ve 834 kez görüntülenmiştir.

Akman, yaptığı yazılı açıklamada, insanların parasını, mallarını, eşyalarını, zamanını ve sağlığını gerektirdiği gibi korumasına ve kullanmasına tutumlu olmak dendiğini belirtti.

Tutumluluğun hiçbir zaman cimrilik olmadığını vurgulayan Akman, şunları kaydetti: "Okullarımızda 1946 yılından itibaren 12-18 Aralık tarihleri arasındaki hafta Yerli Malı Haftası olarak kutlanmıştır. 1983 yılında bu haftanın adı Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası olmuştur. Cumhuriyet döneminde temelleri atılan kendi kendine yeterli bir toplum olmadaki ilk adım bugün ve yarın da devam ettirilmelidir. Tutum ve yatırım ülkeler için çok önemli bir konudur. Çünkü devletler gelirleriyle giderlerini dengelemek zorundadırlar. Bir devlet eğer gelir ve giderlerini iyi ayarlarsa, gelir kaynaklarını iyi yatırımlarda kullanırsa kalkınır, zenginleşir ve hiçbir devlete bağımlı kalmaz. Bireyler ve ailelerde gelir ve giderlerini iyi ayarlar, tasarruf yaparsa iyi bir yaşam sürerler. Bir ülkede yaşayan insanlar yalnızca kendisine ait olanı değil, topluma ait olan malları da korumalıdırlar."

Yerli malları satın alarak ülke kaynaklarına sahip çıkılması gerektiğini dile getiren Akman, şöyle devam etti:  "Yabancı malları alırken verdiğimiz paranın bir daha geri gelmeyeceğini düşünmeliyiz. Yabancı ülkelere para akışını önlemek için kendi sanayi ve tarım ürünlerimizi kullanmaya özen göstermeliyiz. Ülkemizde Doğu Karadeniz bölge insanının temel geçim kaynağı olan ve tarımında kimyasal ilaç kullanılmayan doğal Türk çayını tüketmenin önemi anlatılmalı, ülkemize ve bölge halkına katkısı unutulmamalıdır. Bu nedenle Türk tarımı ve çay sektörünün geleceğini korumak için ülkemiz çiftçisinin ürettiği tarım ürünlerini, Türk çayını ve ülkemizde üretilen sanayi ürünlerini tüketmeliyiz. Geleceğimiz için kaynaklarımıza sahip çıkmalıyız. Bunun önemini anlatmalıyız."

 

ETİKETLER : a s c f e r bn l ş p ğü
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer EKONOMİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur