Rize Barosu'ndan Komisyoncu' uyarısı: Avukatınıza gidin!

Rize Barosu'ndan yapılan açıklamada, trafik kazalarının ardından mağdurlar adına vekâleten hak arayan aracılara, kurumlara karşı vatandaşlar uyarılarak "Aracılar, komisyoncular, hasar danışmanlık, sigorta, müşavirlik, gibi adlarla faaliyet gösteren ve avukatlık yetkilerini gasp ederek vatandaşlara büyük mağduriyetler yaşatan kişi veya kurumların varlığı her geçen gün artmaktadır"
Bu haber 2018-12-23 16:57:12 eklenmiş ve 902 kez görüntülenmiştir.

Konuyla ilgili Rize Barosu’ndan yapılan yazılı açıklanmada, trafik kazalarının bazı kişiler tarafından rant haline dönüştürüldüğü, insanı duygular ve kuralların hiçe sayıldığı belirtildi.

 Aracılar, komisyoncular, hasar danışmanlık,sigorta,müşavirlik, danışmanlık, şirketleri gibi adlarla faaliyet gösteren ve avukatlık yetkilerini gasbederek vatandaşlara büyük mağduriyetler yaşatan kişi veya kurumların varlığı her geçen gün artmaktadır.

 Malum olduğu üzere trafik kazaları nedeniyle meydana gelen maddi zararların (maluliyet zararı ya da destekten yoksun kalma zararı) tazmini için ya sigorta şirketine başvuru yapılmakta ya da dava açılmaktadır. Ancak son birkaç yıl içerisinde özellikle zararın ödenmesi için sigorta şirketlerine yapılan başvuru işlemleri bir kısım kimseler tarafından büyük bir rant olarak görülmüş ve bu alanda insani duygular ve kurallar hiçe sayılarak, avukatlık yetkileri kullanılarak büyük bir sektör oluşturulmuştur.

 Meydana gelen bir trafik kazasından sonra henüz kazanın şokunda olan kazazede veya yakınlarının tanınmayan kişilerce herhangi bir talep olmamasına rağmen hastanede veya evde ziyaret edildikleri, farklı kişilerce defalarca telefonla aranıldıkları, vekaletname verilmesi yönünde ısrarla talepte bulunulduğu hepimizin özellikle son zamanlarda sıkça gördüğü, duyduğu bir vakadır.

 Rize Barosu, trafik kazalarının ardından mağdurlar adına vekaleten hak arayan aracılara, kurumlara karşı uyarı yaptı. Trafik kazası mağdurlarının doğrudan bir avukata ya da sadece baro üyesi avukatların faaliyet gösterdiği ve hizmet sunduğu bir alanda; aracılar, komisyoncular, hasar danışmanlık, sigorta danışmanlık şirketleri, kazazede veya ölen yakınının haklarının savunulması konusunda Avukatlık Kanunu'nun 35. ve 63/3. maddeleri gereği danışmanlık hizmetinde bulunamazlar.

 Afaki ücretler alarak hukuk eğitimi almamış, bilgisiz kişiler tarafından yönetilen, haksız kazanç sağlayan kişi veya şirketler hakkında, Rize Barosu olarak Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmaktayız. Suç duyurularımız sonrasında açılan davalarda bu tür hizmet ürettiğini iddia edenler yargı kararıyla da cezalandırılmaktadır. Rize Barosu, Avukatlık Kanunu'na aykırı şekilde hukuki danışmanlık hizmeti veren internet siteleri ile gerçek ve tüzel kişiler aleyhine yürüttüğü çalışmalara hızla devam etmektedir ve devam edecektir.

 Trafik kazası mağduru olduysanız ya da yakınınızı trafik kazasında kaybettiyseniz doğrudan bir avukata danışmanızı, tüm konuları detaylı bir şekilde görüşüp, dosyanızla ilgili bir kez hak kaybına uğrayıp, manevi kaybınızın yanında maddi kayıplara da uğramamanız için, mutlaka hukuk bürolarından hizmet almanızı öneriyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

RİZE BAROSU BAŞKANLIĞI

ETİKETLER : a s d f g h j k l ş o e r b n m c
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer EKONOMİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur