Rize’de otizmli ailelere yönelik eğitimler sürüyor...

Otizm Spektrum Bozukluğu Ulusal Eylem Planı kapsamında Rize İl Sağlık Müdürlüğü ve Rize Otizmle Mücadele ve Eğitim Derneği(ROMED) koordinasyonuyla otizmli ailelere yönelik eğitim programları düzenleniyor.
Bu haber 2019-01-18 16:46:39 eklenmiş ve 662 kez görüntülenmiştir.

 

Otizmli çocuk ve yetişkinlerin yaşam kalitelerini arttırmaya yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Kader Semra Karataş ve Çocuk Ergen ve Ruh Sağlığı Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Mert Beşenek ile otizm eğitmeni Hüseyin Pehlivan tarafından eğitimler gerçekleştirildi.

Otizm ailelerine yönelik gerçekleştirilen eğitimlerde ebeveynlere başta ergenlik olmak üzere davranış yönetimi, davranış problemleri ve başa çıkma stratejileri, ayrık denemelerle öğretim, öz bakım becerileri, iletişim becerileri, serbest zaman etkinlikleri, otizmli çocuklara yeni beceri ve davranış kazandırma konularında eğitimler verildi.

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, “Otizmin günümüzde bilinen tek tedavisi erken tanı ve sürekli yoğun eğitimdir. Erken tanı ve doğru bir eğitim ile yoğun olarak eğitim alan çocukların yaklaşık %50’sinde otizmin belirtileri kontrol altına alınabilmekte ve gelişim sağlanabilmektedir.” dedi.

Tepe, “Müdürlüğümüzce otizmli birey sayısının her geçen gün artması nedeniyle otizm tanısı almış bireylere sahip ailelere, bu bireylerin artan ihtiyaçlarına ve taleplerine yönelik çalışmalar  yapılıyor. Bu kapsamda ilimizde üstün gayretle hizmet veren Rize Otizmle Mücadele ve Eğitim Derneği ile aile eğitimleri gerçekleştiriyoruz. Hem derneğimizi hem de eğitimleri gerçekleştiren hekimlerimize teşekkür ediyorum.” diye belirtti.

ROMED Başkan Vekili Mukaddes Usta ise, “Aile eğitimlerinin tüm otizmli ailelerimiz için bir şans olduğunu düşünüyoruz. Ülkemizde artık her doğan 10 çocuktan 2 tanesi otizmli olduğu tespit edildi. Bu sayı gün geçtikçe artacağı ön görülüyor. İlimizdeki otizmli ailelere yönelik yapmış olduğumuz çalışmalara destek veren kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

 

ETİKETLER : a s c f e r bn l ş p ğü
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SAĞLIK haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur