Yeşil çaydan Bir Çok Ürün yapıyor...

Rize’ de bir çay işletme sahibi olan Sedat Abanoz, 30 yıldan bu yana kaliteden ödün vermeden bölgeye hizmet sunduklarını ifade etti. Abanoz sadece çay üretimi yapmadıklarını kaydederek yeşil çaydan birçok ürün yapıp vatandaşın hizmetine sunduklarını kaydetti.
Bu haber 2019-01-21 16:05:36 eklenmiş ve 877 kez görüntülenmiştir.

İlyas GÜR

Abanoz, “İnsan sağlığını bozacak ve çevre kirliliğine neden olabilecek etkenlere karşı bütün önlemleri özveriyle aldık. Şirketimiz, çevresiyle de dost olmanın gururunu yaşamaktadır. Bu doğrultuda insan sağlığını bozacak ve çevre kirliliğine neden olabilecek etkenlere karşı bütün önlemlerini özverili bir şekilde almış olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. Her türlü kaynağımızı ve insan gücümüzü bilimsel esaslar ışığında organize ederek verimliliğimizi artırmalıyız. Bu verimlilik ve uyum bize, her gün artan bir pazar payı sağlamaktadır. Bu da, çalışanına güven ve tatmin duygusu veren güçlü bir şirket olarak, yolumuza emin adımlarla devam etmemiz sonucunu doğurmaktadır.”

 “Şirketimiz 1988 yılında, Allah rahmet eylesin, babam Cevat Abanoz öncülüğünde kuruldu. Günlük 500 kilo yaş yaprak işliyorduk, gayet butik bir fabrikaydı, şimdi gelinen noktada firmamız 30 yıl içinde çok büyüdü ve günlük yaş çay işleme kapasitesi 50 tonu buldu. Bu büyümemiz devam edecek. Bunun yanında özel üretimler yapıyoruz. Bu sektörde bir numarayız diyebilirim. Çaykur’ dan önce ilk beyaz çayı biz ürettik. Yeşil çayın unu, pudrası denilen, çayın sağlık tarafı olan Matcha çayını üretiyoruz. Yine ne yeşil çay, ne de siyah çay olan Oolong çayını biz üretiyoruz. Çok güzel bir tadı vardır. Bitki ve meyve çaylarının paketlemişini yapıyoruz. Yine çaydan kolonya başta olmak üzere el yüz bakımı için krem üretiyoruz. Hediyelik ve demlik çaylarda Çay sektörün en önde gelen firmaları arasında yeri alıyoruz. Şirketimizin bünyesinde bir kimya mühendisi, bir de ziraat mühendisi bulunuyor. Dünyaya açıldıkça biz çayı yeniden tanımaya başladık. Sri Lanka, Hindistan, Japonya’ya gittiğimizde baktık ki çay sadece siyah çay değil. Bu yüzden ARGE çalışmalarına çok önem veriyoruz. Şu anda başta Kuveyt olmak üzere Katar ve en son Danimarka’ya çay satışımız var. Özellikle uluslararası fuarlarda mutlaka Neşe Çay olarak boy gösteriyoruz. Neşe Çay’ın Ankara’da bölge müdürlüğü bulunuyor. Aynı şekilde İstanbul’da var. Neşe Çay yoluna emin adımlarla devam ediyor. Çayı çeşitlendirme konusunda çalışmalarımız hızla devam ediyor. Çayın sağlık tarafını biraz daha ön plana tutmamız gerekiyor. Dünyanın en sağlıklı doğal içeceği çaydır ve Neşe Çay olarak biz buna çok önem veriyoruz.”

 “Çay sektörü içerisinde yer alan şirketimiz, piyasa taleplerini de dikkate alarak kaliteden ödün vermeden, verimlilik esaslarına dayalı bir işletme politikasıyla hareket etmektedir. Tüketicimizin damak tadının garantisi olan kalitemiz, mevcut tarımsal politikaların paralelinde istenilen teknik esaslar göz önünde bulundurularak sağlanmaktadır. Yakaladığımız yüksek kalite seviyesiyle sürdürdüğümüz üretim sonucunda kaliteli ürün üretme mutluluğunu yaşamaktayız.”

 “Bir eve Neşe Çay girdi mi oradan çıkmaz ve ondan komşusuna geçer. Müşteri,  müşteri kazandırsın, bizim hedefimiz bu zaten. Firma olarak kaliteye çok önem veriyoruz ve bu yolda çok uğraş veriyoruz. İnsana çok yatırım yapıyoruz, şu anda kış mevsiminde birçok özel fabrika kapalı olabilir ama firmamızda sekiz lisans ve ön lisans mezunu arkadaş AR-GE çalışmalarına aralıksız devam ediyor.”

ETİKETLER : Rize Abanoz çay a z x e d c fv gb n h yt u j m k l öp ş i ğü
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer EKONOMİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur