“İttifaklar pazarlık üzerinden bir oyun haline geldi”

Demokrat Parti Genel Başkanı 27. Dönem Afyon karahisar milletvekili. Gültekin Uysal, İzmir İl Başkanlığımızda düzenlediği basın toplantısında konuştu, Uysal 31 Mart yerel seçimleri ile ilgili olarak “Azami düzeyde adayımızı açıklayacağız. Afaki durumlara gerek yok. Gücümüz neye yetiyorsa onu uygulayacağız” dedi.
Bu haber 2019-01-23 00:15:23 eklenmiş ve 1617 kez görüntülenmiştir.

Genel Başkanı Gültekin Uysal, partimizin yerel seçim çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunarak İzmir’de ve Türkiye’nin birçok noktasında aday çıkarma niyetinde olduklarını söyledi.

 

Uysal, partiler arasındaki ittifaklara ilişkin de açıklamalar yaptı.

 

“İttifaklar pazarlık üzerinden bir oyun haline geldi”

 

Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı’nın 24 Haziran genel seçimleri sonrasında 31 Mart 2019 mahalli idareler seçimlerinde de sürdürülecek olmasına değinen Uysal, “İttifakı götürecek partiler belli. Gerçekçi olmak lazım. Fakat bu biraz mülkiyet haline geldi. Sanki CHP’li olan yerler CHP’nin, AK Partili olan yerler onların. Herkesin yerleri belli sanki. Bu yüzden bu partiler biraz ‘odun koysam seçilir’ mantığında. Bazı bölgelerde hazırlık yapıyorsunuz, genel merkez, ‘biz orada adayı çektik’ diyor. Kimsenin oyu kimsenin cebinde değil ki! Bu ne kadar işler? Ben uzun süre işlemeyeceğini düşünüyorum. Aralara girmek lazım. İttifaklar pazarlık üzerinden bir oyun haline geldi” dedi. 

 

“İnsanlar inandığı partiye oy atamayacak duruma geldi”

 

Uysal ayrıca 16 Nisan 2017 referandumu ile fiili, 24 Haziran seçimleri ile de resmi olarak değişen ve uygulamaya konulan sistem üzerinden çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

Uysal, “16 Nisan referandumu sonrasında Türkiye’de başka bir süreç başladı. Tayyip Bey 31 Mart seçimleri sonucunda pişman olacak. Önceden yüzde 34 ilçe iktidar oluyordunuz. Ama yetmedi! MHP’ye muhtaç oldular. İnsanları inandığı partiye oy atamayacak duruma getirdiler. İnsanlar, ‘aman AKP gelmesin CHP’ye oy atalım, aman CHP gelmesin AKP’ye oy verelim’ noktasına geldi. Bu durumdan ne AKP ne CHP rahatsız değil!

 

Biz de bu süreçte toparlanmaya çalışıyoruz. İktidarın hem kendi hanesine hem de muhalefetin hanesine sayı yazdırdığı zımni bir ittifakı var. Alana başka oyuncu girsin istemiyorlar” dedi.

ETİKETLER : DP Gültekin Uysal Demokrat Parti
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur