CHP Rize İl ve İlçe belediye Başkan adayları Ankara'daki Ardeşen Kültür Derneğini ziyaret ettiler...

ARDEŞEN KÜLTÜR DERNEĞİ CHP RİZE İL VE İLÇE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINI AĞIRLADI.
Bu haber 2019-02-12 22:07:27 eklenmiş ve 1133 kez görüntülenmiştir.

CHP adayları tanıtım programı için Ankara’da bulunan Ardeşen, Fındıklı, Pazar, Hemşin ve Rize Merkez belediye başkan adayları 09.02.2019 tarihinde derneğimizi ziyaret ederek kendilerini tanıttılar. Ardeşen Belediye Başkan adayı Tahsin Bekir Yazıcı, Ardeşen için yapmayı düşündüğü projeler hakkında yüz kişi üzerindeki hemşerimize bilgi verdi.


Dernek başkanı Ahmet Üstoğlu açılış konuşmasında,

Her siyasi partiye görüşlerini anlatmak, kendilerini tanımak için kapımızı açık tutarak mutlu oluyoruz. Biz Ardeşen’in Atatürk düşünceleri doğrultusunda, kent estetiğine göre büyümesini istiyoruz deyip tüm katılımcılara hoş geldiniz dedi.

Tanışma ve tanıtım toplantımızda söz alan hemşerilerimiz özet olarak düşüncelerini şu şekilde açıkladı;

Rize Saltuk deniz: (CHP Rize İl Başkanı) Biz politik bir şehirleşmeden ziyade, siyaset için değil sadece insana yönelik çalışmalar yapacağız. Kentte yaşayan çocuklarımız, yaşlılarımız, kadınlarımız daha güvenli daha huzurlu daha mutlu nasıl yaşayabilirler bunu inşa etmek için yola çıktık. Buradaki kalabalık ve ilgi bize moral veriyor, birçok ilçede iddialıyız ve kazanacağımıza inanıyoruz.dedi.

 

Ayhan Akyüz: (Rize Merkez Belediye Başkan Adayı) 40 yıllık Harita Mühendisiyim. Rize de çalışıyorum. Bundan sonra inşallah belediye başkanı olarak çalışmak, hizmet etmek nasıp olur. Biz emekçiyiz. Mesleğim gereği zaten belediyelerle çalışıyorum.dedi.

 

Ercument Cervatoğlu: (Fındıklı Belediye Başkan Adayı) Makine Mühendisiyim. Uzun süre meslek odalarında görev aldım. Mekânınıza çok kez geldim. Ev sahipliğiniz için teşekkür ederim. Tahsin abinin köyünün, Dutghe’nin de torunuyum. Biz dünyayı atalarımızdan emanet almadık çocuklarımızdan ödünç aldık. Dolayı si ile çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakmak için yola çıktık ve bu konuda inançlıyız. Güneş doğudan doğup batıdan batıyor. Ebetteki karanlıklar bizi ürkütüyor. Gecenin karanlığı bizi çok ürkütmez çünkü sabahın olacağını biliriz. İnsanın karanlığı ürkütmesin yeter ki bizi. Geri kalan bütün varlıkların rahat yaşayabileceği bir ortam yaratabiliriz. Sizler ilçelerimizin Ankara’daki sözcülerisiniz. Bizlerde oradaki varlığınız olacağız.dedi.

 

Kazım Balta: (Pazar Belediye Başkan Adayı) 53 yaşındayım. Uzun süre İstanbul ve Bodrumda turizmcilik yaptım. 8 yıldır Pazar’da yaşıyorum. Gönül ister ki Rize’den Sarpa kadar bizim anlayışımız hâkim olsun. Belediyeleri alabilmek için çabamız var, tabii inancımız var, en çok da umudumuz var. Bizim insanımızın sanatla kültürle buluşması, ruhunu doyurması çabası içinde olacağız. Biz çocuklarımıza ne bırakacağız. Genç iken Büyük şehirlerde yaşamak kolaydı ama belli yaşın olgunluğunda toprak çekiyor sizi. Bu eminim ki sizlerde de vardır. Dışarıda yaşayan insanlarımızın daha rahat yaşayabilecekleri bir ortam yaratmak şiarımız olacaktır.dedi

 

Şakır Bozak: (Pazar Hemşin Bağımsız Belediye Başkan Adayı) Eğitimci ve mali müşavirim. 18 yıldır İzmir’de eğitimcilik yapıyorum. Belediye başkanlığı ile ilçeme dönme şansım doğdu. Orası bir aşk, benim sloganım “Hemşin Sevdamdır” oldu. Benim partim X parti, partim yok, hedefim Hemşin’in otantik yapasını bozmadan yapısını korumaktır diyebilirim. Bizler büyükşehirlerde yaşarken eninin de sonunda toprağımıza döneceğiz ve nasıl bir yer isteyeceğiz. İmar edilmiş yaşanabilir yer isteyeceğiz. Rize’yi otantik haline geri döndürme ve yaşanabilir hale getirebilmek için yola çıktık.

 

Tahsin Bekir Yazıcı: (Ardeşen Belediye Başkan Adayı) 1961 Ardeşen doğumluyum. 82 yılından beri ticaretle uğraşıyorum. 89 yılından itibaren Ardeşen esnaf ve Kefalet Kooperatifi, 93 yılından itibaren Ardeşen Esnaf Odası Başkanlığı ve 2000 yılından itibaren de Rize Artvin Bölge birliği Başkanlığını yürüttüm. Aday olduktan sonra görevlerimi bıraktım. Bu görev bana verilirse bundan sonra insani hizmetleri öne çıkaran bir yol izleyeceğiz.

Biz tüm esnaflarımızı ziyaret ediyoruz. Derdiniz nelerdir sorusunu sormaktan ziyade biz göreve gelirsek bizden beklentileriniz nelerdir diye soruyoruz. Aslında Ardeşen’lilerin büyük beklentileri yok, sadece kenara itildiklerini, ötelenmekten yakındıklarını görüyoruz.

Önceliğimiz insanları ayırt etmeden Ardeşen’e gelen tüm kaynakları Ardeşen’lilerin hizmetine sunmak olacaktır.

Sorun olarak çok sorunlarımız var tabii,Sizler genellikle yazın geliyorsunuz ve aracınıza park edecek yer bulamıyorsunuz.

Su sorunumuz var. Halen 9 km’lik bir mesafede asbestli borularla su veriliyor ilçemize. Bu, bu dönemde kesinlikle olmaması gereken bir durumdur. Toprak altında olduğundan ve görünmediğinden maalesef yöneticiler önemsemiyor bunu. Sularımız kesiliyor elektrik kesildiğinde.

Fırtınadan dere altından su alıyoruz, çok sağlıklı olduğunu söyleyemeyiz. Çünkü hemen yakınında çöp yığınları duruyor. Öncelikli olarak su borularının değiştirilmesi ve çöplerin daha sağlıklı hale getirilmesi ilk hedeflerimiz olacak.

Enerji maliyeti nedeni ile Ardeşen’e su taşınması çok maliyetli bir iş, ancak yüksek kesimlerde sağlanacak suların doğal akışı ile sağlanarak suyun maliyetini düşürme düşüncemiz var. Bu 2-3 yıl gibi uzun bir çalışma gerektiriyor. Biz bu işe başlamak ve kısmetse bitirmek istiyoruz.

Ardeşen de 80 li yıllarda 4 adet sınama salonumuz vardı şimdi maalesef yok. Sinema ve tiyatro salonuna ihtiyacımız var. İnsanlarımız akşamları eve kapansın istemiyoruz, rahatlıkla oturup çaylarını içebilecekleri parklarımız olacak, sinema ve tiyatro salonlarımız olacak.

Çalışan kadınlarımızın çocuklarımız bize omuz veriyor çocuklarını bırakabileceği çocuk kreşi yapılması acıl sorunlarımızdan biri.

Yaşlılar için bakım evi yapacağız.

En büyük sorunlarımızdan biride köylerden şehire inen insanlarımızın yanlarında getirdikleri ineklerdir. Bunun için de ineklerini besleyebilecekleri mandıra yapılması, sabah ve akşamları mal sahiplerini evlerinden alıp sütün sağılmasından sonra evlerine bırakma projemiz var.

Sokak hayvanlarımız, çocuk ve kadınlarımızı korkutuyor. Sokak hayvanlarımız için barınak yapacağız.

Bizim için en önemli sorun insanlarımızla fikir alış verişinde bulunarak onların küçükte olsa istemlerini yerine getirmeyi düşünüyoruz. Sizlere özet olarak sunduğum projelerimizi önümüzdeki günlerde son şekli ile hazırlayıp sizlere ulaştıracağız.dedi.

 KAYMAK :http://www.ardesenkulturdernegi.com

 

 

ETİKETLER : Ardeşen Kültür Dayanışma derneğı Rize CHP Ardeşen CHP Fındıklı CHP Pazar CHP Fındıklı CHP Pazar hemşin CHP
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur