“Yıllardır çayla ilgili sorunları ilgili yerlere aktarıyoruz. Ama derdimizi Anlatamıyoruz...

Rize Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan sıkıntılı bir süreç yaşandığına dikkat çekerek, “Yıllardır çayla ilgili sorunları ilgili yerlere aktarıyoruz. Ama derdimizi bir şekilde anlatamıyoruz.
Bu haber 2019-03-05 21:31:17 eklenmiş ve 1012 kez görüntülenmiştir.

Çay sektöründe üretimden tüketim aşamasına kadar yaşanan sorunların tespiti ve bunların çözümü için birlikte hareket edilecek.

Bu amaçla “3T Tarım-Ticaret-Turizm”sloganı ile “12x12 Karadeniz Toplantıları”nı düzenlemeye başlayan Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk, Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan ve Genel Sekreter Yardımcısı Nazlı Genç’ten oluşan borsa heyeti Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan makamında ziyaret ederek başta çay ile olmak üzere çeşitli konularda görüş alış verişinde bulundular.

Rize Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan ise, çay da sıkıntılı bir süreç yaşandığına dikkat çekerek, “Yıllardır çayla ilgili sorunları ilgili yerlere aktarıyoruz. Ama derdimizi bir şekilde anlatamıyoruz. Bu konuda yalnızız. Bu anlamda Trabzon’da çayla ilgili çalışmalar yapılmasından memnun oluruz. Bizler çaya gönül vermiş ve çaydan geçimini sağlayan Rizeliler olarak çayla ilgili her yerde varız. Belki birlik olursak çay sektörünün sorunlarını daha etkili bir şekilde çözebiliriz. Ayrıca şunu da belirtmeliyim ki her mecrada dile getirdiğim gibi çay sektörünün sorunlarının çözümü için yasal bir düzenleme şarttır” diye konuştu.

Çayda kelebek zararlısı konusuna da değinen Erdoğan, “Türk çayında herhangi bir kimyasal ilaç kullanılmadığı için bu kelebekle mücadele edebilmek için kesinlikle biyolojik müdahale yapılması gerekmektedir. Böyle yaparsak çayımızın doğallığına zarar vermemiş oluruz. Aksi takdirde çayımıza zarar veririz” dedi.

Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk, Karadeniz Toplantıları’nın ilkinin iki bölüm halinde Türk fındığı için büyük tehlike arz eden hastalık ve zararlılar, özellikle de kahverengi kokarca ile ilgili olarak Ocak-Şubat aylarında gerçekleştirildiğini belirterek, “Tamamen belirlenen sonucu elde etmeye yönelik olarak bu toplantıları yapıyoruz. Bölgemizin iki önemli ürünü fındık ve çayı ağırlıklı olarak ele alacağız. Tüm tarafların katılımı ve ortak görüşü ile gerçekleştireceğimiz toplantılarda varılan sonuçlar üzerinden hareketle sonuç elde etmeye çaba göstereceğiz. 23 Mart’ta da yapacağımız toplantıda, son yıllarda sıkıntılı bir dönem yaşayan Türk çayını ele alacağız. Sektörle ilgili tüm kesimleri de katılmaya davet ediyoruz. Bu anlamda Mehmet Başkanımızı aramızda görmek istiyoruz ” dedi.

Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan’da, özellikle Karadeniz’deki oda ve borsaların öncülüğünde sektörlerle ilgili tüm kurum ve kuruluşları birlikte hareket etmeye davet ederek, “Geçmişte bu birlikteliğin örneklerini yaptık. İyi de sonuçlar elde ettik. Son yıllarda yaşanan kopuklukları gidererek tekrar bir araya gelmek zorundayız. Bunun için akademisyenlerden tutun da, üreticiye kadar aradaki tüm kesimleri kalkınma hareketini bir bütün halinde başarmak için birlikteliğe davet ediyoruz” dedi.

 
 
ETİKETLER : Rize Ticaret borsası a s x Mehmet Erdoğan
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer EKONOMİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur