Ayşegül Özyanık' tan AKP Rize milletvekili Muhammet Avcı’ ya cevap...

İyi Parti Rize İl Başkanı Av. Ayşegül Özyanık, bir açıklama yaparak AKP Rize milletvekili Muhammet Avcı’ ya cevap verdi.
Bu haber 2019-03-07 14:41:37 eklenmiş ve 1240 kez görüntülenmiştir.

 

Özyanık açıklamasında, AK Parti Milletvekili Sayın Muhammed Avcı’nın partisinin Ardeşen Belediye Başkan ve Meclis üyeleri adaylarının tanıtım toplantısında bütün Ardeşenlileri töhmet altında bırakacak ve demokrasilerin şölenleri olarak tabir edilen seçimlere gölge düşürecek şekilde ayrıştırıcı, ötekileştirici ve toplumun farklı kesimlerini karşı karşıya getirecek talihsiz açıklamaları, Ardeşen halkını ve bizleri derinden üzmüştür.

Kendi sosyal medya hesaplarında dahi künyesinde partisinin ismini kullanmadan haklı olarak Rize Milletvekili ifadesini kullanan Avcı’nın sadece AK Partililerin değil tüm Rizelilerin ve Ardeşenlilerin milletvekili olduğunu bir kez daha hatırlatmak isteriz. Bu minvalde sayın Avcı’nın kullandığı hasmane ve ötekileştirici dil Ardeşenlilerin asla kabul edebileceği bir dil değildir. Bir ailenin içerisinde dahi farklı siyasi görüşte olmak bırakın hasım olmayı demokrasimizin bir zenginliği olarak kabul etmek gerekirken; kardeşi kardeşe, babayı oğluna, komşuyu komşuya, akrabaları birbirine düşürecek bu denli ayrıştırıcı ifadeler Cumhurbaşkanımızın da ısrarla vurguladığı “Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız ve hep birlikte Türkiye olacağız” söylemine de taban tabana zıt bir açıklamadır.
Sayın Avcı’nın partisinin belediye başkan adayına destek istemesi en doğal hakkıdır. Ancak destek istemenin yolu partisinin adayının karşısında, siyasi bir rakip ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bir Ardeşenli olmaktan öte bir künyesi bulunmayan Millet İttifakı’nın paydaşları İYİ Parti ve CHP’nin ortak adayı Tahsin Bekir Yazıcı’ya, çalışma arkadaşlarına ve sayın Yazıcı’ya destek olan bütün Ardeşen halkına hakaret etmek veya iftira atmak değil partisinin belediye başkan adayının projelerinden ve tasavvur ettikleri Ardeşen hayalinden bahsederek olmalıdır.
Avcı’nın açıklamalarında bahsettiği terör örgütleriyle AK Parti hükümetlerinin geçmiş dönemlerde Türk Milletinin vicdanına aykırı olarak beraber oldukları ortadadır. Sözde “çözüm süreci” özde “çözülme süreçleri”nde bu millete yaşattıkları Habur rezaletinde kurdukları çadır mahkemelerinden, Oslo rezaletinden, türlü imkanlarla HDP’ye sundukları İmralı’ya her hafta gidiş dönüş biletlerinden, HDP’yi adeta kürt kökenli vatandaşların temsilcisi gibi muhatap alıp Dolmabahçe mutabakatına varmalarından, terör örgütü ele başına mektupla miting yaptırmalarından pişman oldukları ve milletin vicdanı ile aynı hizaya gelmelerini sonuna kadar alkışlıyoruz. Benzer şekilde daha düne kadar FETÖ üyelerine ve bütün eylemlerine devlet imkanlarını ve kadrolarını sunarak “ne istediler de vermedik” dedikten sonra pişman olmarından ve yine milletin vicdanı ile aynı hizaya gelmelerini de sonuna kadar alkışlıyoruz. Ancak HDP, PKK ve FETÖ’nün avuçlarını ovarcasına bu milletin ayrıştılmasına, bölünmesine ve karşı karşıya getirilmesine sebep olan açıklamarından da Sayın Avcı’nın pişman olmasını ve yine milletin vicdanıyla aynı hizaya gelmesini bekliyoruz. Sayın Avcı Rize Milletvekiline yaraşırcasına Rize halkını bütünüyle kucaklamalı açıklamalarından pişmanlık duyarak özür dilemelidir. BİZ YİNE ALKIŞLAMAYA HAZIRIZ.

Av.  Ayşegül Akyıldız Özyanık     
İYİ Parti Rize İl Başkanı

ETİKETLER : Av. Ayşegül Akyıldız Özyanık İYİ Parti Rize
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur