Birben Atatürk heykeli için bir basın açıklaması yaptı.

Mhp Rize il Başkanı Serkan Birben, Rize Meydan projesi kapsamında Rize Belediyesi tarafından kaldırılması düşünülen Atatürk heykeli için bir basın açıklaması yaptı.
Bu haber 2016-09-27 15:31:47 eklenmiş ve 940 kez görüntülenmiştir.

Mhp Rize il Başkanı Serkan Birber, Rize Belediye Başkanının Rize meydan projesi kapsamında Atatürk Heykelinin yerinden kaldırılıp yerine Çay Bardağı konulmasını eleştirerek , ”Atatürk Büstünün yerinden kaldırılmasını asla kabul etmiyoruz”dedi Birben açıklamasına şu ifadelerde devam etti. Kurtuluş savaşı boyunca Anadolu’nun muhtelif bölgelerinde savaşan ve milli mücadelenin başarıya ulaşmasında katkıları olan biz Rizeliler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önder M. Kemal ATATÜRK’e hemşerilik teklifinde bulunmuş ve ATATÜRK, bu teklifi 20 Nisan 1923’te kabul etmiştir. Genç Türkiye Cumhuriyeti’nin çiçeği burnunda vilayeti Rize, 1924 yılının 17-18 Nisan’ında en anlamlı günlerinden birini yaşamıştır.

Rize’ye eşi Latife Hanım ile gelen M. Kemal ATATÜRK ve beraberindekileri Hamidiye zırhlısından alınıp, karaya ulaştırmaya çalışan motor denizin şiddetinden muvaffak olamayınca Denize koşup ATATÜRK’ü sırtına alarak karaya çıkarmak isteyen Rizelilere ATATÜRK, “Bırakın ayaklarım memleketimin sularında ıslansın” diyerek geri çevirmiştir.

ATATÜRK, Rize'ye gelişi dolayısıyla trafiğe açılan caddenin adına “ATATÜRK” adının verilmesine karşı çıkarak, caddenin adının “Cumhu­riyet” olmasını istemiş, böylece her yaptığını halkına ve kurduğu Cum­huriyete adadığını bu davranışı ile bir kez daha kanıtlamıştır. Rize’nin ve Rizelinin; Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’e bakışı geçmişten bugüne halen devam eden ve Türkiye Cumhuriyeti var olduğu sürece devam edecek olan bu denli samimi, muhabbetli ve sahiplenir olduğu halde bugünlerde basında çıkan Rizelilerin ATATÜRK sevgisizliği varmış gibi gösterilmesi bizleri ziyadesiyle üzmüştür. Milliyetçi Ülkücü camianın Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’e bakışını

“CHP ATATÜRK’ün izinden gitseydi MHP yi kurmazdım” diyen Hareketimizin Kurucusu Başbuğ Alparslan TÜRKEŞ sözü ile ifade etmek isterim. Şehirler meydanlarıyla anılır ve bilinir. Cumhuriyet meydanımız Rize’nin simgesidir. Bu meydan tarihi süreçte yerini almış, Milletimiz 15 Temmuz da ülkemizde yaşanan kalkışmaya tarihten gelen genlerimiz, Milletimiz feraseti ve ATATÜRK’ün Gençliğe Hitabındaki “Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur” ifadesindeki Milli refleks ile demokrasiden asla taviz verilemeyeceğini, bu ülkenin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK ve Silah arkadaşlarının bizlere emanet ettiği Parlamenter Demokratik sistemden asla taviz verilemeyeceğini bir kez daha göstermiştir. Bu meydan; 15 Temmuzdan sonra 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı şeklinde taçlandırılmıştır. Cumhuriyetimizin Kurucusu ve Demokrasi abidesi Gazi Mustafa kemal ATATÜRK bu meydanda şehrimizin simgesidir. Bu büstün yerinden kalkmasını asla kabul etmiyoruz. Eğer yapılacak olan bir büst varsa, şehrimizin tek geçim kaynağı olan çayımızı Atatürk ile birleştirerek bir simge oluşturabiliriz.

Nasıl ÇAYKUR önünde çay toplayan, müstahsilimizle birlikte bir figür oluşturulmuş ise, ÇAYKUR’dan bu konuda yardım alarak yeni bir figür oluşturarak mevcut yerinde durması şehrimiz için çok önemlidir. Şehri temsil eden meydanlardır. Meydanların tarihi süreci ifade ettiği ve bununda 15 Temmuzda biz Rizelilerin Demokrasi Nöbeti tuttuğu yer olarak bir kez burası taçlanmıştır. Türk’ün Atasıdır ATATÜRK Rizeli Hemşehrilerime Saygı ve Sevgilerimi sunarım. Serkan BİRBEN MHP RİZE İL BAŞKANI

ETİKETLER : MHP Rize Serkan birben.
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur