Fındıklı’da Dün Akşam Saatlerinde Kaybolan İki Çocuk Bulundu...

Rize Valisi Kemal Çeber, Fındıklı ilçesinde kaybolan ve 17 saat sonra bulunarak ailelerine teslim edilen iki çocuğun ruhen ve bedenen herhangi bir sağlık sorunu olmadığını belirterek çocukları bulan ekiplere teşekkür etti.
Bu haber 2019-05-02 15:31:38 eklenmiş ve 621 kez görüntülenmiştir.

Rize’nin Fındıklı ilçesi Merkez Mahallesi'nde dün saat 17.00 sularında kaybolan 4 yaşındaki Selim Yağız Özkan ve 5 yaşındaki Barış Yıldırım'ı bulmak için dünden bu yana AKUT, AFAD, jandarma ve polis ekipleri ile Fındıklı halkı seferber oldu. Arama çalışmaları sonrasında sevindirici haber saat 10.15 sıralarında geldi. Kayıp çocukların ormanlık alanda Jandarma Arama Kurtarma (JAK) Timlerinin eğitimli köpekleri tarafından bulundu ve sağlık durumları iyi. 
Selim Yağız Özkan ve Barış Yıldırım, sağlık kontrollerinin yapılması için Fındıklı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldılar.

Fındıklı Devlet Hastanesinde çocukları ve ailelerini ziyaret eden Vali Çeber, burada yaptığı basın açıklamasında; “Selim Yağız ve Barış ile sohbet ettim.

Aileleri ile de görüştüm. Çok şükür çocuklarımızın bedenen ve ruhen hiçbir sorunları bulunmuyor. Sağlıkları yerinde. Ben Rize’de düzenlenen Uluslararası Adalet Konferansında idim. Çocuklarımızın bulundu haberi gelince izin isteyerek hemen buraya bu sevinci paylaşmaya geldim. Arama çalışmalarına katılan iki köpek alanlarında Türkiye’nin en iyi köpekleri. Bütün testlerde en yüksek puanları alan köpeklerimiz. JAK Timimiz, AFAD ve AKUT ekiplerimiz, Jandarmamız, emniyetimiz alanlarında en iyileri. Niye? Çünkü burası sel heyelan bölgesi. Arkadaşlarımız sürekli bu olaylarla karşılaşıyor, idmanlılar. İyi bir koordinasyon içinde çalıştılar. Hepimize geçmiş olsun. Elhamdülillah önemli bir badireyi atlattık.

Benzer olaylarda yaşadığımız üzücü sonuçları da düşününce Rize olarak çok mutluyuz, Fındıklı olarak çok mutluyuz. Türkiye’nin de çok mutlu olduğunu gelen telefonlardan biliyoruz” dedi.
Vali Çeber, konuşmasının devamında; “Şuana kadar şüpheli olarak tespit ettiğimiz hiçbir durum yok. Bize Yağız’ın anlattığı iki arkadaş yürüyüşe çıkıyorlar. Sonra ‘annemizi aradık’ falan diyorlar. Bizim için önemli olan çocukların sağ salim bulunmasıydı. İki çocuğumuzun kaybolmalarında kırımınla anlamda düşündürecek bir veri şuan için yok” ifadelerini kullandı.
Çocukların babaları Emin Yıldırım ve Serkan Özkan da başta jandarma, emniyet ve AKUT ekipleri olmak üzere çocuklarının bulunması için seferber olan tüm devlet görevlilerine ve Fındıklı halkına teşekkür ettiler.

ETİKETLER : Rize Valisi Kemal Çeber Fındıklı Rize Kayıp 2 çocuk
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer Asayiş haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur