Türk ekonomisine saldıran sizsiniz...

TBMM`de düzenlediği basın toplantısında YSK`nın İstanbul seçimini iptal kararına ve 23 Haziran`da yenilenecek seçime dair açıklamalarda bulunan CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, YSK`nın iptal kararının hukuki temelden yoksun olduğunu belirterek, bu kez en az 200 bin oy fark atacaklarını söyledi. Bekaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomiye dışarıdan sabotaj yapıldığına yönelik açıklamasını eleştirerek, “Ekonomiye saldırı Saray’dan ve damattan geliyor, başka yerden değil” dedi.
Bu haber 2019-05-10 01:14:36 eklenmiş ve 662 kez görüntülenmiştir.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Meclis`te düzenlediği basın toplantısında, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptaline ve yenilenmesine karar vermesini eleştirerek, "6 Mayıs`ta YSK eliyle demokrasiye ve sandığa darbe yapıldığını" söyledi. Hiç kimsenin, YSK`nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini iptal etme gerekçesini anlayamadığını savunan Bekaroğlu, YSK`nın, 16 milyon insan adına yaptığı seçimi kimseye anlatamadan iptal ettiğini ileri sürdü.

Bu durumu reddettiklerini belirten Bekaroğlu, "(Madem bu sonucu reddediyorsunuz, seçimi niçin boykot etmiyorsunuz, 23 Haziran`da niçin seçime gireceksiniz?) soruları soruluyor. Seçime bu darbeyi açığa düşürmek, demokrasiyi, sandığı kurtarmak için giriyoruz. YSK`ye asla güvenmememize, Süleyman Soylu`nun neler yapabileceğini bilmemize rağmen demokrasiyi, sandığı kurtarmak amacıyla seçime giriyoruz." diye konuştu.

Demokrasiye inandıklarının altını çizen Bekaroğlu, "Öyle bir seçim yapacağız ki daha evvel bir sandıkta bir resmi görevli, 2-3 gözlemcimiz, müşahidimiz vardı. Şimdi yine 1 resmi görevli ama 10 müşahit olacak. Her şey açık, şeffaf şekilde yapılacak ve sonuçları 1 saat içinde bütün Türkiye öğrenecek. Buradan meydan okuyoruz; hadi sıkıysa çalsınlar, sıkıysa o gün seçimin sonucunu ilan etmesinler." ifadelerini kullandı.

Kurumlar ve kurallar ülkesi olmalıyız

Türkiye ekonomisinin birçok problemi olduğunu vurgulayan Bekaroğlu, şunları kaydetti: "Türkiye ekonomisi üreten, kendi kendine yeten, öz kaynakları, tasarrufu olan bir ekonomi değil. Böyle bir sıkıntı var ama şu anda yaşadığımız ve seçim iptali tartışmaları, darbe söylentileriyle örttüğümüz ekonomik tablonun en temel sebeplerinden biri de giderek kurumlar ve kurallar ülkesi olmaktan uzaklaşmasıdır."

Türk ekonomisine saldıran sizsiniz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bugün önümüzde duran manzara tam bir ekonomik sabotaj halidir.” şeklindeki ifadesini eleştiren CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, “Böyle değil; siz 17 yılda ekonominin hiçbir yapısal sorununu çözmediniz. Para bolken, dolar, euro bolken dışarıdan para aldınız, bunları betona gömdünüz, rantla dağıttınız, paylaştınız. Şimdi geri istiyorlar, ödeyemiyorsunuz. Temel problem bu. Bu borçları birisi zorla mı verdi bize? Öyle değil; beka problemi varsa bunun temelinde siz varsınız. Ekonomimiz ciddi bir sarsıntı içindeyse ki, bunu siz kabul ediyorsunuz. Bunun sebebi birisinin dışarıdan yaptığı sabotaj, saldırı filan değil; ekonomiye saldıran sizsiniz. Ekonomiye saldırı Saray’dan ve damattan geliyor, başka yerden değil.” diye konuştu. 

KAYNAK :İlyas GÜR

ETİKETLER : CHP CHP İstanbul Millet vekili Mehmet Bekaroğlu
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Mobil
Mustafa 2019-05-10 03:05:36
Sen bir kansızsın
Toplam 1 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur