Cumhurbaşkanı Erdoğan fındık taban fiyatlarını açıkladı.

AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen 130. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Fındık üreticimize müjde vermek istiyorum.dedi.
Bu haber 2019-07-26 15:33:23 eklenmiş ve 518 kez görüntülenmiştir.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan merakla beklenen fındık taban fiyatlarını açıkladı. Buna göre kaliteli kabuklu Giresun fındığı için taban fiyat kilogramda 17 lira, Levant fındık için 16,5 lira olarak belirlendi.

AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen 130. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Fındık üreticimize müjde vermek istiyorum. Yüzde 50 randıman esasına göre, Giresun kalite kabuklu fındığın taban fiyatı 17 lira. Levant kaliteli kabuklu için de taban fiyat 16,5 liradır. Buna kilogram başına yaklaşık 2 lira olan mazot, gübre desteği ve alan bazlı desteği ekleyince kilogram fiyatları 19 lira ile 18,5 lira arasına gelmiş oluyor" dedi.

Üç ülke ile fındıkla ilgili işbirliğine gidildiğini de duyurdu Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Türkiye Azerbaycan ve Gürcistan dünya fındık üretiminin yüzde 80'ini gerçekleştiriyor. Üç ülke olarak fındıkla ilgili işbirliği çalışmalarını başlattık. Böylece önümüzdeki dönemde fındığın dünya piyasalarında hakettiği değeri sürekli kılmak amacıyla önemli bir adım atmış olduk" ifadelerini kullandı.

Çiftçinin kimi çevrelerce siyasi olarak istismar edildiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan,  17 yıllık süreçte gelinen noktaya dikkat çekti; "Çiftçimin dün traktörü yokken artık Anadolu'nun her yerinde... Dün ortak kullanırken şimdi her evin bahçesinde traktör var biçerdöver var" diye konuştu.


ETİKETLER : Ak Parti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan a s d f g h j k l ş o e r b n m c
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer EKONOMİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur