GÜNEYSU'DA HAFIZLIK BELGESİ HEYECANI...

20-28 Ağustos tarihleri arasında Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezinde yapılan hafızlık tespit sınavında Güneysu İlçe Müftülüğümüze bağlı 8 Kur'an Kursumuzdan 29 öğrenci hafızlık belgesi almaya hak kazandı.
Bu haber 2016-12-03 20:34:07 eklenmiş ve 792 kez görüntülenmiştir.

20-28 Ağustos tarihleri arasında Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezinde yapılan hafızlık tespit sınavında Güneysu İlçe Müftülüğümüze bağlı 8 Kur'an Kursumuzdan 29 öğrenci hafızlık belgesi almaya hak kazandı.

Belge almaya hak kazanan öğrenciler için İlçemiz Öğretmen Evinde velilerin ve kurs öğretmenlerinin katılımıyla bir program düzenlendi. Verilen yemeğin ardından Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan belge töreni İlçe Müftümüz Abdülkerim Çelik, Belediye Başkanımız Halil Turan ve Kaymakamımız İhsan Selim Baydaş'ın Hafızlığın toplumumuzdaki yeri ve önemini anlatan konuşmalarını yapmasıyla devam etti.

REÇETEYİ EZBERLİYORUZ AMA İLACI İÇMİYORUZ

Programda konuşan Kaymakamımız İhsan Selim Baydaş düşüncelerini ifade ederek Hafızlığın toplumumuzdaki öneminin altını çizdi. "Kur'an-ı Kerim Hafızı olmak memleketimiz açısından iftihar edilmesi gereken durumlardan bir tanesidir. İnsanların dünyalarını ve ahiretlerini kurtarmak için Peygamber Efendimize gelen Allah'ın mesajını ezberlemektir hafızlık. Tabii ki buradaki bir diğer önemli husus da gönderilen bu önemli mesajı ezberlemenin yanında bu mesajı tatbik etmek, hayatımıza uygulamaktır. Bu tıpkı şuna benzer: Kur'an-ı Kerim bir yönden hayatın reçetesidir. Biz gün gece uğraşıp reçeteyi ezberliyoruz. Bu reçeteyi ezberlemek size tedavi anlamında bir şey kazandırmaz. Doktorun bize vermiş olduğu reçeteyi her gün okuyoruz fakat bu ilacı içmiyoruz. Reçeteyi okumakla hastalıklarımıza çare bulamayız. İşte Cenab-ı Allah'ın bize göndermiş olduğu dünyamızı ve Ahiretimizi kurtarmamıza yarayacak olan reçeteyi her gün okuyoruz fakat bu reçetenin içeriğini kullanmıyoruz. Hafız ve Hafıze kardeşlerimden benim isteğim başlamış oldukları bu hafızlık sürecini hayatları boyu bırakmamalarıdır. Kur'an-ı Kerim'i ezberlemenin yanında onu tekrarlamak ve hayata uygulamayı unutmayalım. Gün gece demeden çocuklarımızı hafız olarak yetiştiren hocalarımızı da tebrik etmek istiyorum. Öğrenciler evdeki anne babalarından çok hocalarını görüyor. Bu özverilerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyor, Kur'an-ı Kerim'i ezberleyen kardeşlerimizi gözlerinden öpüyor, bu güzel çocukların ailelerini de tebrik ediyorum. " diyerek düşüncelerini belirten Kaymakamımız belge almaya hak kazanan öğrencilere ve onların kurs öğretmenlerine belgelerini takdim etti.

Ayrıca diğer protokol üyeleri tarafından belgeleri verilen öğretmen ve hafızlar çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. Belge töreninin ardından Güneysu Öğretmenevinde gerçekleştirilen program topluca çekilen hatıra fotoğrafının ardından son buldu.

ETİKETLER : GÜNEYSU'DA HAFIZLIK BELGESİ HEYECANI.
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer Güneysu Haber haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur