FINDIKÇI ALDATILDI...

Demokrat Parti GİK Üyesi Ali Akar ''Tütünümüz yok edildi-Sıra fındıkta''
Bu haber 2019-09-07 14:08:36 eklenmiş ve 1037 kez görüntülenmiştir.

Demokrat Parti GİK Üyesi Ali Akar sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Hükümetin  uyguladığı fındık alım politikasını eleştirdi Akar’ın paylaşımı şöyle :

Türkiye tarihinde ilk defa fındık fiyatları Cumhurbaşkanı tarafından açıklandı. Üretici 1 ay sevindi. Halbuki fındık fiyatını bu iktidar 3 TL ile aldı, 17 yılda her yıl 1 TL verse idi bugün fındık 20 TL olurdu. Sürekli üreticinin üzerine baskı yapıldı, tüccarlar kazandırıldı. Cumhurbaşkanı fındık fiyatını açıklarken alımda kısıtlama yapılacağını söyledi mi? Söylemedi. Bu gün alım yapan T.M.O. dönüm başına toplamda 80 kg. alım yapıyor. Halbuki yer yer dönüm başına 150 kg. fındık verimi olmuş. Her üretici 70 kg. tüccara vermek zorunda bırakıldı. Bunu fırsat bilen tüccar her gün fiyatları indirdi. 50 randıman verimi olan fındığı 13,5 TL den alıyor.Kükreyen cumhurun başı T.M.O.’ya talimat ver, dönüm başı 80 kg. mı dönüm başı 125 kg.’a çıkarılmasını sağla.Ne olur bir kere de üreticiden yana ol. Bu yaptığın destekleme havada kaldı. Ortalama fiyat bu gidişle 14 TL’ yi geçmeyecek. Halbuki Mart ayında 18 TL’ye kadar bu tüccar fındık aldı.

Ey Akp milletvekilleri; havanda su dövmeyin. Bu sorunu Genel Başkanınıza iletin ve çare olun. Boşuna bu milleti temsil ediyoruz demeyin. Eğer bunu parlementoya taşımazsanız , bu milletin dişinden tırnağından kesip verdiği vergilerden aldığınız maaşlarınız helal olmaz. İnanıyorsanız öteki dünyada bu millet yakanıza yapışacaktır. Karadenizde fındığı olan bütün iller tepkisini koymalıdır. Tütünümüz yok edildi. Sıra fındıkta. İtalya’da fındık 9 Euro,İspanya’da 12 Euro. Onlar çiftçisini koruyor. Biz ise İtalyanlara fındığı peşkeş çekiyoruz. Bu zulme dur denmeli. Fındık bizim ülkemizde 5 Euro olmalı. Ziraatin verdiği reçeteye göre hakkıyla bakım yapılırsa budama, gübre ve ilaçlama,toplama,çayır biçme,patos,branda,çuval gibi harcamalarından sonra elinde hiçbir para kalmaz. Bu haksızlığa tüm sivil toplum örgütleri duyarlı olmalı. Trabzon ekonomisi fındık ve çayla ayakta duruyor. Üretici fındığı güzel hayallerle topladı, satarken hayal kırıklığına uğradı.

 

Ali AKAR

Demokrat Parti GİK Üyesi 

ETİKETLER : Demokrat Parti GİK Üyesi Ali Akar DP Trabzon
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer EKONOMİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur