Köseoğlu, Yeni eğitim öğretim yılına ilişkin açıklamalarda bulundu...

Türk Eğitim-Sen Rize Şube Başkanı Murat Köseoğlu, Yeni eğitim öğretim yılına ilişkin açıklamalarda bulundu.
Bu haber 2019-09-08 21:35:07 eklenmiş ve 777 kez görüntülenmiştir.


2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı başlıyor.Yeni eğitim yılında, geleceğimizin mimarı olacak tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum, diyen Türk Eğitim Sen Rize Şube Başkanı Murat Köseoğlu, Eğitim çalışanlarının sorunlarının çözüldüğü, beklentilerin karşılandığı, her düzeyde liyakatin bir eğitim dönemi en büyük dileğimdir, dedi. 

Köseoğlu açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Memurların özlük, sosyal ve ekonomik haklarının görüşüldüğü 2020-2021 yıllarını kapsayan 5.Dönem toplu sözleşme süreci hükümet ve Memur-Sen arasında işlemiş, ilk zam oranlarının sunulmasının ardından bir gece yarısı yarım puan artış sunulsa da uzlaşmasızlıkla sonuçlanmıştır. Uzlaşmasızlık metninin Kamu Görevlileri Hakem Heyetine ulaşmasıyla birlikte hakem heyeti çalışmalarına başlamış ve Kamu İşveren Heyetinin sunmuş olduğu teklifi aynen kabul etmiştir. Yaşanan bu süreç ve 2020 yılı için %4+4, 2021 yılı için %3+3 şeklindeki maaş zam oranları milyonlarca memur ve memur emeklisini hayal kırıklığına uğratmıştır. Öte yandan süreç içerisinde yaşanan “TUTANAK” krizi, 1 Milyondan fazla üyesi bulunan yetkili konfederasyonun sunulan komik zam oranlarına karşı sönük eylemsi hareketleri toplu sözleşme sürecinin iyi yürütülemediğini memur ve memur emeklileri başta olmak üzere tüm Türkiye’ye göstermiştir.

Güzel ülkemizin geleceğini oluşturacak nesillerimizi yetiştiren öğretmenlerimize ve değerli eğitim çalışanı arkadaşlarımıza ne kadar teşekkür etsek haklarını ödeyemeyiz. Bu eğitim öğretim yılında bütün özlük ve sosyal haklarının kazanıldığı. Sağlıklı ve huzurlu bir şekilde sınıflara girilerek bütün bilgi ve tercübelerin öğrencilerimize aktarıldığı verimli bir yıl olmasını temenni ediyorum. Ne yazık ki, sadece temenni edebiliyorum. 2020/2021 memur maaşları ve diğer kazanımların, bunun böyle olmayacağını göstermektedir. Yeterince kadro açılmaması çocuklarımızı ücretli öğretmenlere mecbur bırakmıştır. Taşımalı sistemin yine öğretmenin üzerine yüklenmesi, öğretmenlerin çift nöbet tutmaya zorlanması, sözleşmeli öğretmenlerin ailelerinin birleştirilmemesi, memurların cebine zam oranı girmeden zamlar gelmeye başlaması; son olarak da 1 Eylül’den geçerli olmak üzere, bir ay sonra doğalgaza ikinci defa %15 zam gelmesi zor bir dönemin geçirileceğinin göstergesidir. Önümüzdeki Ocak ayında alacağımız %4’lük zammı bozdura bozdura harcamaya başlayamadan, 2018 ve 2019 kayıplarımız artarak devam ediyor. Yandaşlığın, beceriksizliğin ve adaletsizliğin faturası memura ağır olacak gibi görünüyor.

Bütün eğitim camiamıza 2019/2020 eğitim öğretim yılında tekrar başarılar ve mutlu bir dönem geçirmelerini dilerim.

ETİKETLER : Türk Eğitim-Sen Rize Şube Başkanı Murat Köseoğlu Yeni eğitim öğretim yılı na il kin açık la ma lar da bul undu.
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer EĞİTİM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur