Çaykur'a ait Ulucami çay fabrikasında yaş çay imalatı yapılırken meydana gelen İmalat atığı (Çay çöpü) Fabrikanın sahasının muhtelif yerinde açık alanda stoklanıp yağan yağmurla ıslanıp çürüyüp gübre haline geldikten sonra çiftçilere ( Çay Müstahsillerine) bedava dağıtılıyor.
Bu Uygulamadan Meydana gelen keskin pis Koku , toz ve sivrisinekten Fabrika civarındaki hane sahipleri kötü şekilde etkileniyor ve cam pencere açamaz haldeler.
Keskin pis koku ,Toz ve sivrisinekten Kurtulmak için Ulucami Mahallesi sakinleri İmza kampanyası başlattılar ve toplanan imzalarla ,Çaykur Genel müdürlüğüne , Ulucami çay fabrikası Müdürlüğüne, İl sağlık Müdürlüğüne ve Güneysu belediye başkanlığına bir dilekçe ile şikayetlerini bildirip Bu çevre kirliliğine dur demek istiyorlar.
Mahalle sakinleriyle yaptığımız görüşmelerde ise Fabrikadan Şikayetimiz yok yanlış anlaşılmasın Bizim derdimiz Fabrika sahasına stoklanan İmalat artığı ( çöp Çay)’ın açık havada çürümeye terk edilip bekletilmesinden dolayı çevreye yayılan kötü koku, Toz ve sivrisinektendir. Diyen mahalle sakinleri şu şekilde konuştular, Bu kötü koku ,toz ve sivrisinek Fabrika Müdürünü rahatsız etmiyor mu ?
Fabrikadaki Yetkili kişiler Mahallelilerin yani bizlerin bu durumdan rahatsız olduğumuzu bilmiyorlar mı ?
İllede imza toplayarak şikayet, mi etmemiz lazım, bu ne vurdum duymazlıktır derken şöyle devam ettiler,
Mahallenin ortasında Bu uygulama çok yanlış ,Sorunu çözmek te çok kolay İmalat atığı ( Çöp çay) stoklanan yerin Fabrika sahasında değil de ilçe merkezinden uzakta kırsal bölgede yapılmasıdır. ÇAYKUR’un bunu yapabilecek gücü vardır, derken Zaten Bu İmalat artığı( çöp çay) stokta kalmıyor ki bir iki ay içerisinde çürüyüp gübre oluyor ve bu çok değerli doğal gübredir bu gübreden topraksız tarım bile yapılır, ve çay çiftçisi bu gübreyi alp çay bahçelerine seriyor.
Mahalle sakinleri şöyle devam ettiler, Fabrika Müdürünü defa atla bilgilendirdik ama bir sonuç alamadık , Bizim bu şikayetimize vurdum duymazlık yapılırsa Çoluk Çocuk yaşlı genç sokağa dökülüp yürüyüş yapacağız, takı bizleri birileri duyup çektiğimiz sıkıntıyı anlayana kadar, Çünkü mahallemiz yaşanır olmaktan çıktı. Şeklinde ifadede bulundular.