GÜNEYSU-Ulucami Mahallesinde eylem hazırlığı…

Rize’nin Güneysu İlçesi Ulucami Mahallesi sakinleri Mahallenin orta yerinde açık alanda Çaykur Bünyesindeki Ulucami Çay fabrikasının sahasında yaş çay imalat atığı ( Çöp çay)ın stoklanması ve stoklanan çöp çayın gübre Vasfi kazanana kadar, bu alanda bekletilmesiyle meydana gelen çevre kirliliği; Pis koku, toz ve sivrisinek ten Ulucami Mahallesi hane sahipleri şikayetçi.
Bu haber 2019-09-10 19:59:54 eklenmiş ve 1425 kez görüntülenmiştir.

Çaykur'a ait Ulucami çay fabrikasında yaş çay imalatı yapılırken meydana gelen İmalat atığı (Çay çöpü) Fabrikanın sahasının muhtelif yerinde açık alanda  stoklanıp yağan yağmurla ıslanıp çürüyüp gübre haline geldikten sonra çiftçilere ( Çay Müstahsillerine) bedava dağıtılıyor.

 Bu Uygulamadan Meydana gelen keskin pis Koku , toz ve sivrisinekten Fabrika civarındaki hane sahipleri kötü şekilde etkileniyor ve  cam pencere açamaz haldeler.

Keskin pis koku ,Toz ve sivrisinekten Kurtulmak için Ulucami Mahallesi sakinleri İmza kampanyası başlattılar ve toplanan imzalarla ,Çaykur Genel müdürlüğüne , Ulucami çay fabrikası Müdürlüğüne, İl sağlık Müdürlüğüne ve Güneysu belediye başkanlığına bir dilekçe ile şikayetlerini bildirip Bu çevre kirliliğine dur demek istiyorlar.

Mahalle sakinleriyle yaptığımız görüşmelerde ise Fabrikadan Şikayetimiz yok yanlış anlaşılmasın Bizim derdimiz Fabrika sahasına stoklanan İmalat artığı ( çöp Çay)’ın açık havada çürümeye terk edilip bekletilmesinden dolayı çevreye yayılan kötü koku, Toz ve sivrisinektendir. Diyen mahalle sakinleri şu şekilde konuştular, Bu kötü koku ,toz ve sivrisinek Fabrika Müdürünü rahatsız etmiyor mu ?

Fabrikadaki Yetkili kişiler Mahallelilerin yani bizlerin bu durumdan rahatsız olduğumuzu bilmiyorlar mı ?

İllede imza toplayarak şikayet, mi etmemiz lazım, bu ne vurdum duymazlıktır derken şöyle devam ettiler,

Mahallenin ortasında Bu uygulama çok yanlış ,Sorunu çözmek te çok kolay  İmalat atığı ( Çöp çay) stoklanan yerin Fabrika sahasında değil de ilçe merkezinden uzakta kırsal bölgede yapılmasıdır. ÇAYKUR’un bunu yapabilecek gücü vardır, derken Zaten Bu İmalat artığı( çöp çay) stokta  kalmıyor ki bir iki ay içerisinde çürüyüp gübre oluyor ve   bu çok değerli doğal gübredir bu gübreden topraksız tarım bile yapılır, ve çay çiftçisi bu gübreyi alp çay bahçelerine seriyor.

Mahalle sakinleri şöyle devam ettiler, Fabrika Müdürünü defa atla bilgilendirdik ama bir sonuç alamadık , Bizim bu şikayetimize vurdum duymazlık yapılırsa Çoluk Çocuk yaşlı genç sokağa dökülüp  yürüyüş yapacağız, takı bizleri birileri duyup çektiğimiz sıkıntıyı anlayana kadar, Çünkü mahallemiz yaşanır olmaktan çıktı. Şeklinde ifadede bulundular.

 

 

ETİKETLER : Ulucami çay fabrikası Çaykur Güneysu belediye si Çöp Çay
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer YEREL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur