Yeniden Refah Partisi Rize İl Başkanlığına Zerdeci Yeniden seçildi...

Yeniden Refah Partisi Rize İl Başkanlığı’nın 1. Olağan Kongresinde mevcut kurucu başkan Mehmet Akif Zerdeci güven tazeledi ve yeniden İl Başkanı seçildi.
Bu haber 2019-09-17 19:02:41 eklenmiş ve 807 kez görüntülenmiştir.

 Yeniden Refah Partisi Rize İl Başkanlığı’nın 1. Olağan Kongresi, İsmail Kahraman Kültür Merkezinde yapıldı. Boynuna Çaykur Rizespor`un kaşkolünün takılı olduğu Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, salona girişinde "Mücahit Erbakan" sloganlarıyla karşılandı. Kongrede kurucu Rize İl Başkanı Mehmet Akif Zerdeci, yeniden başkan seçildi.

Kongreye, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan’ın yanı sıra Genel Başkan Yardımcısı Cemil Çolak, Kurucular Kurulu ve Yüksek Disiplin Kurul Üyesi Necati Aslan, Bölge Başkanı Ahmet Ziyaettin Akıntürk, Bölge Başkanı Sadık Çat, Gümüşhane İl Başkanı Ziya Nas, Artvin İl Başkanı Talip Sücü, Giresun İl Başkanı Ali Gündoğdu, Erzurum İl Başkanı Necdet Aydın, Düzce İl Başkanı Nerzir Merttürk, Bolu İl Başkanı Hayrettin Aytar, Genel Merkez Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Mesut Yılmaz, CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, MHP Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Recep Bakırcı, MÜSİAD Rize İl Başkanı Recep Taylan, Kızılay Rize Şube Başkanı Bahattin Karali, İYİ Parti Rize Merkez İlçe Başkanı Aşkın Gürsu, kentteki STK ve siyasi partilerin temsilcileri ile partililer katıldı.

Kongrede konuşma yapan il Başkanı Mehmet Akif Zerdeci, “Herkesin karamsarlığa kapıldığı bir sırada Genel Başkanımız Muhammet Fatih Erbakan tekrar Milli Görüş ayağa kaldırmak için yola çıktı. Yeniden dırılış çok yakındır. Sayın Genel Başkanımız partimiz kurulduktan sonra ilk kongre gezisini Merkez ilçe kongremiz için Rize’ ye yapmıştır. Bu bizim için çok büyük anlam taşımaktadır. Kısa sürede 10 ilçe teşkilatımızı kurduk 8 ilçe teşkilatını açtık. Beş ilçede kongre yaptık. Kısa sürede diğer ilçelerimizde de kongre çalışmalarımızı tamamlayacağız. “ dedi

Yeniden Refah Partisi Rize İl Başkanı Mehmet Akif Zerdeci, “Artık alternatifsizlik dönemi bitti. Yuvaya dönüş başladı. Biz uzaklaştırıcı değil birleştirici olacağız Milli Görüş çatısı altına gelen herkese kapımızı açacağız. Yeniden İslam aleminin kurtuluşu için sefere çıkıyoruz Elimizi değil yüreğimizi taşın altına koyuyoruz. Bu kongre ile partimizi Rize’ den 1. Parti yapmak için yola çıkıyoruz. Artık Yeniden Refah Partisi Rize’ nin sorunlarını çözmede söz sahibi olacaktır” dedi

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cemil Çolak, kentte bir düğün salonunda düzenlenen kongrede yaptığı konuşmada, Yeniden Refah Partisi`nin kuruluşuna değindi. "Bir şeyler doğru gitmiyor diyoruz ve Yeniden Refah Partisi kuruluyor." ifadesini kullanan Çolak, şunları kaydetti: "Gerçekten Genel Başkanımızın muazzam tespitleriyle, kalkınma programları ve hamleleriyle yapmış olduğu açıklamalar ve koymuş olduğu hedeflerle beraber bu ülkenin kalkınması bizim elimizde olacak inşallah. Bu artık görünüyor. Bu kadar sıkıntılar varken, genel merkezimizin almış olduğu karar gereği illerde il başkanları atanmıştır ve yapılan istişareler sonucunda il başkanlarımızla devam kararı alınmıştır. Benim derdim ümmetim, benim derdim bu insanların çektiği sıkıntı ve benim derdim bu ümmetin kurtuluşuna vesile olacak Genel Başkanımızın üzüntüsü. Burada kardeşçe sarılalım, hep beraber el ele, gönül gönüle verelim ve çalışalım."

Kongrede konuşan Fatih  Erbakan, AK Parti`nin iktidarı döneminde 170 devlet kuruluşunun satıldığını dile getirerek, "AK Parti iktidarı Türkiye`de cumhuriyet tarihi boyunca en fazla sayıda devlet kuruşu satan iktidar olarak tarihe geçmiştir. 240 devlet kuruluşunu, 2002 yılında teslim alarak iktidara gelen Ak Parti, 17 senenin sonunda elimizde bıraka bıraka 71 tane devlet kuruluşu bıraktı. Bizim sancağımızı taşıdığımız zihniyet 1970’ler ağır sanayi hamlesi kapsamında bu ülkeye 2 senede, 200 ağır sanayi tesisi temeli attı ve engellemelere rağmen 70 tanesini hizmete soktu. Ama AK Parti iktidarı 17 sene boyunca 170 devlet kuruluşunu satmıştır” ifadelerini kullandı.

Memur ve memur emeklisine verilen yüzde 4+4 zammı eleştiren Erbakan, "Sadaka mahiyetinde bu zamları asla ve asla kabul edemeyiz. Memura, emekliye, işçiye gelince bir senede yüzde 4+4, elektriğe gelince bir senede yüzde 50+50, doğalgaz gelince bir ayda yüzde 15+15. Siz bu adaletsizliği yapmaya devam ederseniz seçim günü geldiğinde de bu millet size bir günde yüzde 4`ü verir ve gönderir. Bunu böyle bilesiniz. Bizim iktidarımız döneminde sadece bir tane problemimiz olacak. Türkiye içinde zekâtımızı verecek adam bulamayacağız ve zekâtlarımızı yurt dışına yollamak zorunda kalacağız. Biz, iktidara geldiğimiz zaman, memura, işçiye emekliye yüzde 50 maaş zammı yapacağız. En azından maaşları açlık seviyesine çıkartacağız. Bundan sonraki senelerde ise gerçek enflasyon oranının üzerinde zam yapacağız” diye konuştu.

On binlerce kişinin AK Parti`den istifa edip Yeniden Refah Partisi`ne üye olduğunu ifade eden Erbakan, “Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti’li 300 üyeyi kaybettik açıklamasını yaptı. Bu açıklama yüzde yüz doğrudur. Ayrılan üyelerin on binlercesini kendi elimizle Yeniden Refah Partimize kaydettik. Hiç merak etmeyin, sizden ayrılanlar başıboş kalmıyor. Biz sahip çıkıyoruz. Su göründü teyemmüm bozuldu. Türk siyasetinde hilal ve başak yeniden yerini alınca, milletimiz yeniden baba ocağına dönmeye başladı. Kurulduğumuz günlerden beri medya ambargosu uygulanıyor. Buna rağmen on binler partimize geliyor, ambargo olmasa kim bilir neler olacak, düşünün. Neden ambargo var. Bize söylenecek söz yokta ondan. Bize FETÖcü, hırsız, yolsuz diyemez. Diyecek bir şey yok ve medya ambargosu uygulanıyor. Ne yaparsanız yapın, titanik artık batıyor” ifadelerini kullandı.

Parti olarak iktidara geldiklerinde yapacaklarını projelere de değinen Erbakan, “Bizler katma değerli, ileri teknoloji üreteceğiz ve ihraç edeceğiz. Milli gelirimizi kâğıt üzerinde değil gerçekten artıracağız. Kaliteli insan yetiştireceğiz. Bilimsel, teknik kalitesi yüksek, ahlaki ve manevi yüksek gençler yetiştireceğiz. Yaşanabilir Türkiye’yi, yeniden büyük Türkiye’yi ve adil dünyayı hep birlikte kuracağız. Allah, bu hedeflere en kısa zamanda ulaşmayı nasip etsin” şeklinde konuştu.

Kongrede yapılan seçimde M.Akif Zerdeci yeniden başkanlığa seçilirken yönetim kurulu üyeliklerine Mümin Bakırcı, Ekrem Okutan, Bayram Yolgider, Fetih Tankut Kayhanlı, Ali Rıza Özçelik, Mansur Demirci, Fazlı Aksu, İstemi Oğuz Agun, Muhsin Sinan Karalı, Ünal Kazdal, Furkan Balcı, İsmail Kırboz, Muammer Efendioğlu, Hızır Satır, Samet Şişman seçildi.

 

Kongrede büyük kongre delegeliklerine ise M.Emin Dilsiz, Ekrem Okutan, Bayram Yolgider, Mümin Bakırcı, Ensar Özçelik, Ahmet Kızılkaya seçildi.

İlyas GÜR

ETİKETLER : Yeniden Refah Partisi Rize Mehmet Akif Zerdeci
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur