Halep’in çığlığını duyun...

Firas Paşa : Buradan tüm Dünya’ya sesleniyoruz; ortak mirasınızı reddetmeyin ve Halep’in çığlığını duyun. Eğer şimdi Halep’in çığlığına ses vermezseniz katil Esed ve müttefikleri bir gün silahını mutlaka size de çevirecektir.
Bu haber 2016-12-05 23:40:01 eklenmiş ve 728 kez görüntülenmiştir.

Firas Paşa : Şehrimiz Halep  4 Eylül'den bu yana Esed Rejimi ve müttefiklerinin kuşatmasında.

 Geride bıraktığımız son birkaç günde Esed rejimi tarafından düzenlenen ve Rus Hava Kuvvetlerinin de destek verdiği saldırılarda, Halep’te 500’den fazla sivil öldü, 4000’den fazla sivil yaralandı. Ölenlerin önemli bir kısmı kadın ve çocuk.

Kadim şehir Halep’in sadece insanları değil tüm Dünya’nın ortak mirası olan binlerce yıllık kültür varlığı ve tarihi eserleri de yerle bir ediliyor. Sivil yerleşimlerimizin yanı sıra okullarımız, fırınlarımız ve hastanelerimiz kimyasal silahlarla, klor ve hardal gazı ile vuruluyor. 300 bin kişinin yaşadığı Halep’te fırınların çoğu kapandığı için halkımız ekmek bulmakta büyük sıkıntı çekiyor. Bölgede çalışan son hastanemiz olan Ömer bin Abdülaziz Hastanesi de birkaç gün önce yaşanan bombardımanda kullanılmaz hale geldi. Saldırının ardından yaralıları harabeye dönen evlere ve binaların bodrum katlarına taşıdık.

Türkiye sınırları içerisinde terör faaliyetlerinde bulunan DAEŞ, PKK-YPG gibi yapılar Halep ve çevresini üs tutmuş vaziyettedir. Bu yönde Türkiye’nin bu terör örgütlerine Halep'te de darbe vurmasını arzu ediyoruz. Bu durum uluslararası hukuk açısından terörizmle mücadele ve meşru müdafaa olacaktır.

Bugün Halep’te Esed Rejimi, İran’ın paramiliter milisleri ve Rusya açıkça savaş suçu işliyor. Cenevre Sözleşmelerini ihlal ediyorlar. Tüm bunlar Dünya’nın gözü önünde oluyor. Bugün Halep’te Esed ve müttefikleri tarafından hem insanlığa karşı suçlar, hem barışa karşı suçlar, hem de savaş suçları işleniyor. 1907’de Lahey’de yasaklanan, sonrasında Cenevre Sözleşmeleri ile yasaklanan ne kadar fiil varsa hepsini bugün Esed ve müttefikleri Halep’te işliyor. Halep’te yaşananları maalesef bütün dünya izliyor. Geçmişte bu fiilleri işleyenler Nurnberg’de yargılandı. Bugün sürekli kendimize şu soruyu soruyoruz: “Geçmişte bu fiilleri işleyenleri cezalandıranlarla bugün bu fiilleri seyredenler aynı insanlık olabilir mi?” Cevabımız hayır. Bugün bu fiilleri seyredenlerle geçmişte o fiilleri yargılayanlar aynı insanlık olamaz! Nurnberg ve Cenevre sözleşmeleri sadece Batı Medeniyetinin değil tüm insanlığın ortak değeridir.

Bugün maalesef insanlık Halep’te yaşananlara göz yumarak tüm bu mirasını reddediyor. Buradan tüm Dünya’ya sesleniyoruz; ortak mirasınızı reddetmeyin ve Halep’in çığlığını duyun. Eğer şimdi Halep’in çığlığına ses vermezseniz katil Esed ve müttefikleri bir gün silahını mutlaka size de çevirecektir. Korkarız ki o gün sizin için ses çıkarabilecek kimse kalmamış olacaktır”

Firas Paşa – Muntasır Billah Tugayı Genel Komutanı

 TürkmenAjans

ETİKETLER : Halep
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur