TEKGIDA İŞ SENDİKASI BAŞKANLAR KURULU SONUÇ BİLDİRGESİ...

Tek-gıda iş sendikası Başkanlar Kurulu, 25-26 Eylül 2019 tarihlerinde Genel Merkezde toplanarak ülkemizin ve sendikanın gündemini ilgilendiren konu başlıkları hakkında değerlendirmelerde bulunmuştur.
Bu haber 2019-10-01 00:20:38 eklenmiş ve 706 kez görüntülenmiştir.

Tek-gıda iş sendikası  Başkanlar Kurulu,  25-26 Eylül 2019 tarihlerinde Genel Merkezde toplanarak ülkemizin ve sendikanın gündemini ilgilendiren konu başlıkları hakkında değerlendirmelerde bulunmuştur. denilerek  Yapılan açıklamam şöyle 


Sendikamız Başkanlar Kurulu,  25-26 Eylül 2019 tarihlerinde Genel Merkezde toplanarak ülkemizin ve sendikamızın gündemini ilgilendiren konu başlıkları hakkında değerlendirmelerde bulunmuştur.

Başkanlar Kurulumuz, sendikal haklarını kullandıkları için işten atılan ve 527 gündür direnen Cargill  işçilerinin  mücadelesini desteklemekte, hak arama mücadelesini bıkmadan usanmadan sürdüren arkadaşlarımızı saygı ile selamlamaktadır . Öte yandan 527 gün boyunca bu mücadelede arkadaşlarımızı yalnız bırakmayan tüm emek dostlarına takdirlerimizi sunuyoruz. YAŞASIN SINIF DAYANIŞMASI !

Başkanlar Kurulumuz, başta göçmen işçilik ve kaçak işçilik olmak üzere kayıtdışılıkla devletin ilgili organların etkin bir şekilde mücadele etmesini beklemektedir. Emeğin köleleştirilme girişimleri, ucuz emek gücünün yaygınlaştırılması, taşeronlaştırma  gibi örgütlemeyi de engelleyici ve haksız rekabete yol açan her türlü girişim karşısında kararlı bir mücadele sürdürecektir.

Başkanlar Kurulumuz, kıdem tazminatı başta olmak üzere kazanılmış haklarımıza yapılacak her türlü saldırıya karşı hazırlıklıdır ve gerekirse genel kurulumuzun vermiş olduğu yetkiye dayanarak üretimden gelen gücünü kullanacaktır .

Başkanlar Kurulumuz,  mevcut hukuk sistemini sendikal örgütlenmenin önündeki en büyük  engel olarak  görmektedir. Uzun süren yargılamalar  çalışanların hukuka olan güvenini zedelemektedir. Geç gelen adalet adalet değildir !  Derhal ve ivedilikle çalışanların hukukunu gasp eden bu anlayışa parlementoda çözüm bulunmalıdır.

Başkanlar Kurulumuz, ücretler üzerindeki vergi yükünün protesto etmektedir. Siyasi iktidarları çalışanların ücretleri üzerinden alınan yüksek vergileri ve kesintileri gözden geçirmeye çağırmaktadır.

Başkanlar Kurulumuz, ülkenin iyi yönetilmediğini dışarıda ve içeride yaşanan gerginlik ve çatışma ortamının ekonomik yapıyı da olumsuz etkilediğinin bilinciyle, siyasi iktidara “acilen ve tam demokrasi “çağrısı yapmaktadır.

Başkanlar Kurulumuz, 2020-2021 toplu sözleşmeleri sürecinde çalışanlarımızın satın alma güçlerindeki kayıpları ve hayat pahalılığına dikkat çeken bir pazarlık süreci sürdürecektir. Başkanlar kurulumuz; “güvenli ve sürdürülebilir bir iş” , “güvenli ve sürdürülebilir bir ücret” İlkesinden hareketle sendikamızın yeni dönem toplu iş sözleşmelerinde mücadele hattını oluşturacaktır.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.
ETİKETLER : Tek-gıda iş sendikası Başkanlar Kurulu Bildirgesi Mustafa Türkel
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur