Çaykur'da İşçi Korkutulmak İsteniyor...

TEK GIDA İŞ Rize Şube Başkanı Ziya Aksoy işçinin dayanışma aidatı ödemesi halinde imzalanan toplu iş sözleşmesinde bulunan bütün haklardan yararlanabileceğini dile getirerek, işçinin korkutulmak istendiğinin altını çizerek “Yapılan hüsran sözleşmesinin ardından emekçilerin beklentilerini, vermiş oldukları sözleri, umutları başka baharlara taşıyarak, dağılmaları önlemek, aidat üzerinden kazanılan rantı kaybetmemek için yalan dolan aldatmaca ile tehditlere başvurdular. ÇAYKUR emekçileri kendi iradesi ile sendika değiştirmişlerdir” dedi.
Bu haber 2019-10-24 03:01:04 eklenmiş ve 933 kez görüntülenmiştir.

İlyas GÜR

 

ÇAYKUR’da ÖZGIDA-İŞ sendikasının hukuksuzluklarının devam ettiğini, kurumun spor kulübü ÇAYKUR Spor için bile işçiye sorulmadan maaşlarından aidat kesileceğini ve bu durumun hukuka aykırı olduğunu dile getiren Aksoy kesintinin toplu iş sözleşmesi ile meşru hale getirilmeye çalışıldığını ifade etti.

Aksoy “ÇAYKUR Spor’a kesilen zorunlu aidatlar işçinin haberi, bile olamadan TİS’e konulmuştur. Hatta sendika üyesi olmayan ancak dayanışma aidatı ile sözleşmeden yararlanacak işçilerden geriye dönük olarak da tazmin edileceği sözleşme maddesi olarak bağlanmıştır. ÇAYKUR yönetiminin ve ÖZGIDA-İŞ sendikasının bu uygulaması tamamen hukuka aykırıdır ve derhal sözleşmeden çıkartılmalıdır. İşçi sendikası toplu iş sözleşmesine sendika üyelik aidatı dışında kesinti koyduramaz ve bunu kabul ettiremez. Bu yasa maddesidir ve yargı kararıyla da kesinleşmiştir. İşçinin muvaffakiyeti olmadan yapılacak her türlü kesinti, hukuka aykırı olduğu gibi dava konusu da olacaktır” ifadelerini kullandı.

 

ÇAYKUR’da 8 Ekim’de imzalanan Toplu İş Sözleşmesinde işçinin muhatap alınmadığı ve yetkili sendika ile işveren arasında kapalı kapılar arkasında gerçekleşen görüşmelerle işçinin haklarının kısıtlandığını iddia eden Aksoy “Yetkisiz yetkili sendika ÖZGIDA-İŞ İmzaladığı son toplu iş sözleşmesi ile bir kez daha ÇAYKUR işçisini ardından hançerledi. Hükümet ve ÖZGIDA-İŞ operasyonuyla bir gecede grev sürerken yetkili sendika TEKGIDA-İŞ yok sayılarak, ÖZGIDA-İŞ’e yetki verildi. Ancak TEKGIDA-İŞ sendikası ÇAYKUR işçisine duyduğu sorumluluk gereği hukuksuzluk ve hak gaspları konusunda susmadı ve susmayacaktır. Baskılarla sendikadan istifa ettirilen ÇAYKUR işçisinin sesi olmaya devam edeceğiz. 60 yıldan fazla süren yetki dönemlerimizde imzaladığımız her sözleşmede ÇAYKUR işçisinin çıkarını ön planda tuttuk. Bugün gelinen noktada ise işçilerimizin muhatap kabul edilmediği bir sendikal anlayışı hep birlikte izliyoruz.

 

Üyelik durumu gözetmeksizin TEKGIDA-İŞ sendikası olarak tüm ÇAYKUR işçilerinin yanında olduklarını dile getiren AKSYOY “Buradan bir kez daha ÖZGIDA-İŞ sendikasına sesleniyoruz. İşçiyi yok sayan, işverenle kapalı kapılar arkasında gizli saklı sözleşmeler yapmaktan vazgeçin. Siyasi iktidara sırtını yaslayarak baskıyla ve tehditle üye yaptığınız işçileri sahipsiz sanmayın. TEKGIDA-İŞ sendikası; üyesi olsun olmasın tüm işçilerin hak mücadelesinde yanındadır” dedi.

 

İşçilere daha iyi bir maaş ve şartlarda çalışmaları için sendika tercihlerini yeniden gözden geçirmeleri noktasında ricada bulunan Başkan Aksoy “TEKGIDA-İŞ sendikası 67 yıl boyunca olduğu gibi bundan sonra da senin evindir. Hukuksuz ve haksız bir şekilde sendikanla olan bağın kopartılmaya çalışıldı. Yaşanan tüm süreci biniz biliyorsunuz. Hükümetle birlikte yürütülen TEKGIDA-İŞ sendikasını ÇAYKUR’dan tasfiye süreci aslında senin haklarını gasp etme planıdır.

TEKGIDA-İŞ sendikasının ÇAYKUR’da olması demek işçinin taleplerinin hayata geçirilmesi demekti. Seni sözleşme masasında taraf oalrak görmek istemeyenler bugün ki durumun müsebbipleridir. Şimdi sana bir kere daha çağrı yapıyoruz. ÇAYKUR’da hakça ve insana yaraşır ücretle çalışmak için, sözleşmeden sözleşmeye adı geçen değil, üretimin olmazsa olmazı, ÇAYKUR’u var eden değer olmak için tercihini bir daha gözden geçir. Hiçbir baskı senin özgür iradeni etkilemesin” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

ETİKETLER : Tekgıda-İŞ Ziya AKSOY Özgıda-iş Çaykur Emek
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer EKONOMİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur