ORGANLARINIZI CENNETE GÖTÜRMEYİN, ONLARA CENNETTE DEĞİL BURADA İHTİYAÇ VAR...

Rize İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanlığı tarafından “3 - 9 Kasım Organ Bağışı Haftası” münasebetiyle panel düzenlendi.
Bu haber 2019-11-06 01:06:05 eklenmiş ve 641 kez görüntülenmiştir.

RİZE İsmail Kahraman Kültür Merkezinde halka yönelik düzenlenen “En Güzel Miras Organ Bağışıdır’’ adlı panele, Vali Yardımcısı Abdullah Şen, il müdürlükleri yetkilileri, sağlık çalışanları, Çay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri ile basın mensupları katılım sağladı.

Organ bağışı bilincinin geliştirilmesi ve halkın organ bağışı konusunda teşvik edilmesi amacıyla düzenlenen ve Sağlık Müdürü Mustafa Tepe’nin açılış konuşmasıyla başlayan panelde Vali Yardımcısı Şen’de organ bağışının önemine ilişkin açıklamalarda bulundu.
RTEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Aneztezi ve Reanimasyon Bölümü Dr. Öğretim Görevlisi Başar Erdivanlı, İl Müftülüğünden Vaiz Akif Köse ve Samsun İl Sağlık Müdürlüğü Organ ve Doku Bölge Koordinasyon Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Mehmet Kazak sunum yaptı. Panelde organ bağışının hem tıbbi hem de dini boyutlarına değinildi.
İlimizde; 11 yaşında, ortaokul öğrencisi olan, yakalandığı bir enfeksiyon sonucunda kalp nakli bekleyen çizdiği resimde ‘’Organlarınızı Cennete Götürmeyin, Onlara Cennette Değil Burada İhtiyaç Var.’’ cümlesiyle organ bağışı konusunda ülkemize büyük mesajlar veren Esila Tüfekçi ve annesi Zeynep Tüfekçi de panele katıldı. Anne Tüfekçi bir yıllık süreçte yaşadıklarını, kızının yaşama azmini duygu dolu sözlerle anlattı.
Ayrıca; panelde bağışlanan organlarla hayat bulmuş, böbrek nakli olarak hayata yeniden tutunmuş Sağlık Müdürlüğü personeli Reyhan Sarı ve Özcan Gül duygu ve düşüncelerini paylaştı.

ETİKETLER : 3 - 9 Kasım Organ Bağışı Haftası Rize İl Sağlık Müdürlüğü
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SAĞLIK haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur