GÜNHAFDER'den Teorik ve Pratik Arapça Dersleri...

Güneysu Kur’an Hafızları Eğitim ve Kültür Derneği (GÜNHAFDER) bünyesinde Salarha Merkez’de, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Arap Edebiyatı Öğretim Görevlisi Prof.Dr. Saih Cüneydi nezaretinde Arapça teorik ve pratik dersleri veriliyor.
Bu haber 2019-11-11 02:07:26 eklenmiş ve 808 kez görüntülenmiştir.

Günhafder Başkan Vekili Adem Erkan; “Her hafta pazartesi, salı ve çarşamba günleri akşam namazı ile yatsı namazı arası öğrencilere, pazartesi, salı ve cuma günleri Yatsı namazından sonra ise din gönüllüsü ve görevlisi meslektaşlarımıza ve halkımızdan da belli bir düzeyi ve altyapıyı almış olan gönüllü kursiyerlerimize yönelik Arapça dersleri veriliyor.

Dünyanın en çok kullanılan dilleri arasında olan Arapçaya olan ilgi dünya çapında her geçen gün artmaktadır. Ülkemizde de Arapça öğrenmeye duyulan istek oldukça hızlı şekilde artış göstermektedir. Ülkemizin ticaret yaptığı çoğu ülkenin resmi dili olmasından dolayı özellikle son senelerde büyük rağbet görmektedir. Erkan, Arapça, en eski dillerden biri olmakla birlikte en çok aksana ve lehçeye sahip dildir. Öğrenilmesinin zor olduğu ise sadece bir önyargıdır. Belli kuralları olan Arapça belli bir eğitim sürecinden sonra herkes tarafından ve özellikle matematiksel zekası ve ezber yetisi bulunan kişilerde daha da rahat bir şekilde öğrenilebilmektedir.

Bizler de GÜNHAFDER olarak, daha ilk derslerden itibaren pratik Arapçayı konuşma yolunda sizlerle ilk adımları atıyoruz. Günhafder Pratik ve Teorik Arapça kursu ihtiyacını öğrencilerimiz ve İmam Hatiplerimiz için sağlamaktayız. Kur’an-ı Kerim’i Arapça okuyup manasını da özümseyerek hayatına katmak ve iş hayatında da rahatlıkla kullanabilmek isteyen siz değerli öğrencilerimizi ve din gönüllüsü dava arkadaşlarımızı kursumuza bekliyoruz” diye konuştu.

Kurs Hocası Prof.Dr.Saih Cüneydi, “Günhafder’in bizim için hazırladığı ve sunduğu imkânlar sayesinde her hafta Pazartesi,Salı ve Çarşamba günleri akşam namazı ile yatsı namazı arası öğrencilerimize, Pazartesi,Salı ve Cuma günleri Yatsı namazından sonra ise din gönüllüsü ve görevlisi meslektaşlarımıza , gönüllülük esasına dayalı olarak hem teorik hem de pratik anlamda iki ayrı ders görüyoruz. Birinci Dersimizi Gramer kitabından, ikinci dersimizi ise Mekke Ümmü’l Kur’a Üniversitesinin hazırladığı Lügatü’l Arabiyye adlı eserden takip ediyor, böylece Arapça pratiğimizi kazanmaya ve geliştirmeye çalışıyoruz. İlgisi olan meslektaşlarımızı ve halkımızdan katılmak isteyenleri derslerimize bekliyoruz. Bize bu imkânı sağladığından dolayı da Güneysu Kur’an Hafızları Eğitim ve Kültür Derneği’ne çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Yine kursiyerlerden İmam Hatip Yakup Biber, “Kur’an-ı Kerim’in ve Hadis-i Şeriflerin daha iyi anlaşılmasına katkı sağlayacak olan bu kursumuzun önemine” vurgu yaptı.

ETİKETLER : Güneysu Kur’an Hafızları Eğitim ve Kültür Derneği GÜNHAFDER Prof.Dr. Saih Cüneydi
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
tebrik
ahmet kurt 2019-11-12 17:32:00
günhafderi tebrik ediyor. bir güneysu ilçemide medrese olmaması içler acısı bir durum. her tarafı kuran kursu doldurduk. neden bu çocukların sonrası düşünülmez.
Toplam 1 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer EĞİTİM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur