RİZE 2. KİTAP FUARI KİTAPSEVERLERE KAPILARINI AÇTI...

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkıları ve Rize Valiliği'nin himayesinde, Rize Merkez Muhtarlar Derneğin tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Rize 2. Kitap Fuarı"nın açılış töreni Vali Kemal Çeber'in katılımıyla gerçekleştirildi.
Bu haber 2019-11-24 01:12:58 eklenmiş ve 864 kez görüntülenmiştir.

Rize Kitap Fuarı “Bu Topraklar Kitap Okudukça Yeşerir” sloğanıyla, İsmail Kahraman Kültür Merkezinde gerçekleşen açılış törenine Vali Kemal Çeber'in yanı sıra, Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı AK Parti  Rize Milletvekili Hayati Yazıcı , Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Hüseyin Karaman, Rize İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Türüt,Rize İlçe Bedileye Başkanları, Rize Muhtarlar Derneği Başkanı İrfan Kaya, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, Güvenlik uzmanı yazar Mete Yarar, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, çok sayıda vatandaş  katıldı.

 

 Fuarın açılış töreninde bir konuşma yapan Vali Kemal Çeber, kitap fuarlarının toplumun okuma alışkanlığı kazanmasında ve okuma  kültürü geliştirmede çok önemli rol oynadığını vurgulayarak; yetmiş yayınevinin binlerce kitapla katıldığı fuarda tüm kitapseverlerin mutlaka zevkine hitap eden birçok kitap bulacağını, imza ve söyleşi günü gibi çeşitli etkinliklerin de düzenleneceği Kitap Fuarı’nın Rize’nin önemli kültürel etkinliklerinden biri olduğunu  dile getirdi.

 

Vali Çeber konuşmasının  devamında toplumda okuma kültürünün giderek zayıfladığını belirterek," İlim ve bilim temeli üzerine büyük medeniyetler kurmuş bir Milletin temsilcileriyiz biz. Ancak uluslararası kuruluşların okuma istatistiklerinde Türkiye istenilen yerde değil. Okunulanın yeteri kadar kavranamadığını  da yapılan araştırmalar ortaya koyuyor. Teknolojinin baş döndürücü bir hızla geliştiği çağımızda bilgi çok hızlı bir şekilde yayılıyor . Çok fazla bilgi varken bu bilgiler içinden yararlı olanı seçebilmek önem kazanıyor. İlerlemek ve gelişmek isteyen toplumlar mutlaka bilgiyi üretmek ve kullanmak zorunda , günümüzde de ülkeler teknolojiyi üretmede büyük bir yarış içinde. Buna rağmen kitap hiçbir zaman değerini ve önemini kaybetmeyecek. Kitaplara gereken değeri ve özeni göstermeli, geleceğimizin en büyük teminatı olan çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığını kazandırmalı, kitaba dokunmaktan ve kitap okumaktan zevk alan çocuklar yetiştirmeliyiz. Rize 2. Kitap fuarının gerçekleşmesinde emeği olan herkese teşekkür ederim, fuarımız Rizeli kitapseverlere hayırlı olsun.  ” dedi.

 

Açılış töreninde konuşma yapan Rize Milletvekili  Yazıcı, Türkiye'nin kitap okuma alışkınlığı açısından dünyada 86'ncı sırada olduğuna işaret ederek " Okumayı insanımızın günlük hayatının bir parçası haline getirmeliyiz. Üniversite sayısı 220'ye ulaştı. Eğitim ile ilgili altyapı yatırımları, yapılan her şey muhakkak önemlidir ama tüm bunlardan daha önemlisi insanımızın okuma alışkanlığını geliştirmektir. Seferberlik yapmak zorundayız. Okuyan insan, demokratik yaklaşım bakımından reflekslerini geliştiren insan demektir. Her günümüz kitap günü olsun. Milletimiz yazılan, sunulan kitapları okumak suretiyle hayatını donatırsa sosyal ilişkilerimiz düzelecek. İlişkilerimiz daha da yumuşayacak sosyal sorunlarımız azalacaktır ."dedi.

 

Açılışın ardından Vali Kemal Çeber, fuarı gezerek satın aldığı kitapları  fuarı ziyarete gelen ailelerin çocuklarına  hediye etti ve çocuklarla yakından ilgilendi.

 

Rize 2. Kitap Fuarı, 70 yayınevi 60 yazarın katılımıyla  2 Aralık tarihine kadar 10 gün boyunca, saat 10.00 ile 20.00 saatleri arasında Rizeli kitapseverlerin ziyaretine açık olacak. Fuarda yazar okur buluşmaları, söyleşiler, imza günleri ve çeşitli etkinlikler de yer alacak.

 

ETİKETLER : RİZE 2. KİTAP FUARI KİTAPSEVERLER E KAPI L A R I N I AÇTI
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer KÜLTÜR - SANAT haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur