GÜNHAFDER,

Yılbaşı öncesi piyango ile ilgili açıklamalarda bulunan Güneysu Kur'an Hâfızları Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Mustekim Kaba: " Büyük İkramiyeyi kazanmak istiyorsanız Allah'a ve Resulu'ne itat edin." dedi.
Bu haber 2019-12-16 23:25:45 eklenmiş ve 954 kez görüntülenmiştir.

Kur'an-ı Kerimde Cenab-ı Hak Hazretleri;

يَا اَيُّهَا الَّذٖينَ اٰمَنُوا اِنَّمَا الْخَمْرُ وَالْمَيْسِرُ وَالْاَنْصَابُ وَالْاَزْلَامُ رِجْسٌ مِنْ عَمَلِ الشَّيْطَانِ فَاجْتَنِبُوهُ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ

"Ey iman edenler! İçki, kumar, dikili taşlar, fal okları şeytan işi iğrenç şeylerdir. Bunlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz. (Mâide, 90) buyurmak suretiyle bu gerçeğe işaret etmektedir. Peygamberimiz Hz.Muhammed Mustafa s.a.v. ise

"İnsanlara öyle bir zaman gelir ki, kişi malı helalden mi haramdan mı kazandığına hiç aldırış etmez." (Buhari, Büyû, 7) buyurarak helal kazancın önemine vurgu yapmaktadır.

Kumarın, Piyango ve her türlü şans oyunlarının oynandığı bir toplumda ne okullarda çocuklara ahlak, ne de sadakat aşılanamayacağını belirten Kaba, Gençler emek sarf etmeden, çalışmadan, alınteri dökmeden kumara alıştırılıyor. Bugün biz İmamlar, hocalar, alimler, müftüler ortak bildiri yayınlamalıyız. Anlatmalıyız. Bir gün amuda kalkmış olan insanlar ayakları üzerine oturunca bunun ne büyük bir soygun, ne büyük zulüm ve cinayet olduğunu görecek ve buna müsaade edenleri ya vicdanlar ya da tarih bir gün yargılayacaktır” dedi.

 

“Kumar insan aklının keşfettiği en eski soygun şeklidir” ifadelerini kullanan Kaba, “Kumarda ikramiye çıkanlar değil, kumar organizasyonunu yönetenler asıl parayı kazanırlar. Onlar sokakları temizleyen işçi kardeşimizin, inşaatta amelelik yapan usta kardeşimizin yevmiyesinden, evinde çocuğuna alacağı ekmeğin parasından kazanırlar. Bu işçi kardeşimiz yolda bu piyango kuyruğunu görür ve ‘Acaba ben de mi alsam?’ diye o tuzağa gider. Bin kişi yatırır, bir kişi alır. Neyi alır peki? Akşam evine giderken çocuğuna alacağı ekmeğin parasını yatıran bir babanın parasını alırlar. Çocukların sofrasından ekmeğini çalarlar. Babasını aldatarak çalarlar. Ve sonra bunu uyuşturarak, aldatarak yaparlar. Çalmış oldukları parayı insanların bir kısmına dağıtarak büyük törenlerle bunun reklamını yaparlar. Öyle bir görüntü verirler ki, sanki buraya para yatıran herkes ikramiye kazanıyor zannedersiniz. İşte bu yüzden Piyango, narkozlu sömürüdür ” ifadelerini kullandı.

 

Kumara, piyangoya ve her türlü şans oyunlarına karşı Sivil Toplum örgütlerini birlik olmaya ve harekete geçmeye çağıran GÜNHAFDER Başkanı Kaba, “Haram sözcüğü, hırsızlığa, zinaya, insan öldürmeye, alkole ve benzeri kabahatlere ne kadar kullanılıyorsa piyango denen kumar da aynı isim ile anılacak bir kabahattir, haramdır, günahtır. Piyangoyu haram kabul etmeyen kimseler bundan menfaat elde ettiği için bununla mücadele edilmesi gereken bir başlık olarak görmezsek o zaman bizim alkolle, hırsızlık ve benzeri haramlarla mücadelemiz de tartışma götürür. Çünkü alkolü haram eden, hırsızlığı haram eden Allah c.c. bu saydığımız suçlara haram niteliği vererek piyangoya ve her türlü şans oyunlarına da aynı şekilde haram demiştir” diyerek, piyangonun kesinlikle haram olduğunu vurguladı.

Kaba, konuşmasının sonunda kumara hiçbir gerekçeyle ruhsat kapısı açılamaz. Kumarın biraz gerekli olanı hiçbir zaman yoktur ve olmayacaktır” dedi.

ETİKETLER : GÜNHAFDER
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer DİNİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur