Gündem Rize` Toplantısı Yapıldı...

AK Parti Rize İl Başkanlığı tarafından organize edilen ve 3 ayda bir gerçekleştirilen Gündem Rize Toplantılarının 5.si Rize Ticaret Borsasında düzenledi.
Bu haber 2019-12-23 01:31:32 eklenmiş ve 624 kez görüntülenmiştir.

 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’nın katılımıyla `Gündem Rize` toplantılarının 5`incisi gerçekleştirildi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı’nın moderatörlüğünü yaptığı toplantıya, İl Başkanı İshak Alim, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Sivil toplum kuruluşları, Kanaat önderleri ve iş adamları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Genel Başkan yardımcısı Hayati Yazıcı ülke gündemi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Meclis çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Gündem Rize Toplantılarının çok önemli olduğunu ifade etti.

Gündem Rize 5. Toplantısının ana konusu belediye bloklarındaki kentsel dönüşüm oldu. Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin Belediye bloklarında yapılacak kentsel dönüşümle ilgili sunum gerçekleştirdi. Projedeki detayları projenin görselinin yer aldığı videolu sunumla tek tek anlattı. 

Metin belediye bloklarının dönüşümüyle ilgili aşamaları anlatarak, “Kentsel dönüşüm deyince ilk etap da belediye blokları diye tabir ettiğimiz 23 dönümlük alanı anlatacağız. Yaklaşık 8 aydır TOKİ ile bir proje üstünde çalışılıyor. Burada karşılıklı müzakereler oldu. Sadece TOKİ bir proje çizdi alın bunu yapalım şeklinde değil de. Dış görselinden mimarisine, dükkânların sayısının uyup uymamasına kadar ticari bir hareketliliğin bu şekilde devam edip etmeyeceğine kadar birçok parametrelerle bizde Rize’deki teknik arkadaşlarımızla gözlemlerimizi yaparak bu müzakereler noktasında bir yere kadar geldik. Bu nihai son değil. Mesela dün Rize’deki mühendisleri odası başkan ve üyeleriyle görmüştük onlarında bilgileri ve önerileriyle birlikte belki farklı bir noktada olmuş olacağız.” dedi

Rize Belediye başkanı Metin Kentsel dönüşümle ilgili önceliklerinin belediye blokları ve Yağlıtaş olduğunu ifade ederek öncelikle bu iki yerde projeleri hayata geçireceklerini belirtti.

Yaklaşık 2 buçuk saat süren toplantıda Belediye Başkanı Rahmi Metinin sunumun ardından müzakereler geçildi. Belediye Başkanı Metin katılımcıların sorularını yanıtladı. Hemen hemen bütün katılımcıların söz alıp görüşlerini beyan ettiği toplantı da projeden son derece memnun kaldı.

ETİKETLER : Ak parti Rize il başkanlığı
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur