Güneysu'da Ücretsiz Ragbi Eğitimi Veriliyor...

Ragbi antrenörü Yunus Emre Bostan tarafından Türkiye'de de yeni popülerleşen ragbi sporu için Güneysu'da ücretsiz eğitim verilmeye başlandı.
Bu haber 2020-01-09 14:58:34 eklenmiş ve 846 kez görüntülenmiştir.

Rize'de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde yeni açılan, Türkiye'de de yeni popülerleşen ragbi sporu için Güneysu'da ücretsiz eğitim verilmeye başlandı.

 

Rugby Ragbi antrenörü Yunus Emre Bostan yeni acılan bu branşta bir araya gelerek büyüyebileceklerini ve tanıtabileceklerini dile getirdi. Bostan "Rugby gelişmekte olan bir spor dalı, futbol olsun diğer spor branşları olsun şu anda herkes oynayabiliyor ama bu farklı bir spor dalı olduğu için henüz yaygın değil. Bunu ancak bir araya gelerek geliştirebiliriz" ifadelerini kullandı.

 

Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik her spor branşında olduğu gibi ragbi sporunun da gençlere her anlamda faydalı olacağını ve gençlerin kötü alışkanlar edinmesinin önüne geçileceğini vurgulayan ve her genç bir spor branşıyla uğraşmalı yeni açılan branşımıza tüm gençleri davet ediyorum.

(Rugby) 15’er kişilik iki takımla bir devresi 40dk olmak üzere iki devre olarak oynanan, ileriye pas vermenin yasak olduğu, topu elle rakip kale çizgisinin arkasına taşımayı hedefleyen sert bir spordur.

Ragbi’nin birkaç basit kuralından bahsetmek istersek en önemli kuralı ileriye pas verilmemesidir. 15’er kişilik takımlar halinde oynanan bu sporda güç ve çeviklikten ziyade cesaret ön plandadır. 8 kişi forward ve 7 kişi back olarak sahadaki pozisyonlar ve roller ayrılır. 

Futboldan farklı olarak ragbi oyununda forvetler daha ağırdır, çarpışmalarda ve daha ağır mücadelelerde forvetler bulunurken back olarak oynayan oyuncular daha çok kaçmaya ve sayı yapmaya odaklı oynarlar, fakat yeni dünya rugby düzeninde uluslararası takımlara baktığımızda forward oynayanlar kadar back olarak oynayanlar da rock veya maul gibi pozisyonlarda mücadelenin içinde kalıyor.  Ragbi, ragbi birliği (İngilizce: rugby union) veya ragbi ligi (İngilizce: rugby league) kuralları ile oynanır.

Bir diğer çeşidi olan yedili ragbi, hem ragbi birliği hem de ragbi ligi kuralları ile oynanabilir. Anavatanı İngiltere olan ragbi, sonradan İngiliz sömürgelerine yayılmıştır. Dünya’nın önde gelen takımları yeni zelanda, güney afrika ve ilgiltere milli takımlarıdır.

ETİKETLER : Güneysu Ücretsiz Ragbi Eğitim i Ver iliyor
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SPOR haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur